Nokia julkaisi kolme uutta Asha-puhelinta

5
Manu Pitkänen

Nokia julkaisi kolme uutta Asha-puhelinta
Nokia on julkaissut kolme uutta Asha-tuoteperheeseen kuuluvaa puhelinta: Asha 305:n, Asha 306:n ja Asha 311:n. Mallistoon kuuluu nyt yhteensä kymmenen puhelinta.

Kosketusnäyttöön nojautuvat puhelimet ovat osa Nokian The Next Billion -hanketta, minkä takia puhelimista löytyy Nokia Browser 2.0 -selain, jonka sisältämän pilvikiihdytyksen ansiosta Internetin selaaminen on nopeaa ja edullista. Puhelimen ostajille on tarjolla myös 40 EA-peliä pelkän datasiirron hinnalla. Yhtiö toivoo uutuusmallien parantavan sen kilpailukykyä Aasian markkinoilla.

Nokia Asha 311:stä löytyy gigahertsin suoritin ja kapasitiivinen kosketusnäyttö. Teknisissä tiedoissa käyttöjärjestelmän sanotaan olevan S40, joten ennakko-odotukset menivät Meltemi-väitteiden osalta pitkälle metsähallituksen puolelle. Puhelimen kameralla onnistuu 3,2 megapikselin still-kuvien ottaminen. Näyttö on kooltaan kolme tuumaa.



Asha 305 ja 306 ovat ulkoisesti ja sisäisestikin hyvin samanlaiset, mutta viimeksi mainitussa ei ole dual-SIM-ominaisuutta. Näytön koko on sama kuin 311:ssä, mutta kamerasta löytyy 2,0 megapikseliä.

Nokia Asha 311 tulee markkinoille kolmannella kvartaalilla ja sen arvioitu jälleenmyyntihinta ennen veroja on 92 euroa. Asha 306 tulee myyntiin myös kesäkuun jälkeen 68 eurolla. Asha 305:n toimitukset alkavat jo kesäkuun aikana ja sen arvioitu jälleenmyyntihinta ennen veroja on 63 euroa.





Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (5)

ep_
ep_

3

@3
Ei ole Symbian vaan S40. Sitäpaitsi koko Symbiania ei ole enää edes olemassa sillä se on nykyään Nokia OS.

Varmaankin näille on jotain markkinoita köyhemmillä alueilla.

Vastaa
djtob
djtob

4

@4. Kyllä, siinä on S40 ja ei enää puhuta Symbianista vaan nimenomaan Nokia OS. Asha-puhelimista yllätti muutamat ominaisuudet kuten se, että sillä luurilla voi pelata vaivatta kaikkia 40 EA:n peliä ilman, että suorituskyky kärsii puhelimessa.

Tähän ei taida muut pystyä samaan kuin Nokia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
JesseKristian (vahvistamaton)

5

Röllien argumentit perustuu näköjään kaikkien kilpailijoiden kohdalla yhtiön, puhelinmallin tai toimitusjohtajan nimestä väännettyihin sanaleikkeihin. Eli huono puhelin koska pAsha, eFlop, menneen talven Lumia, ilotyttö jne jne. Vakuuttavaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.