1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

DisplayPort-DVI, näyttöä ei löydy

Viestiketju Kannettavat tietokoneet -osiossa. Ketjun avasi Fiili 26.02.2012.

  1. Fiili

    Fiili Regular member

    Liittynyt:
    07.01.2002
    Viestejä:
    340
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Kannettavassa on HDMI-liitännän lisäksi DisplayPort-liitäntä. HDMI:n kautta ulkoinen monitori/TV löytyy automaattisesti, mutta DisplayPort-liitännän kautta DisplayPort/DVI-adapterilla monitoria ei löydy Windows 7 64-bit Ultimatesta, NVIDIA:n ohjauspaneelista, eikä kuva näy monitorissa. Vaatiiko DisplayPortin käyttö jotkut erilliset ajurit, vai mistä johtuu että portti on mykkänä? Käytössä uusimmat NVIDIA GeForce 9600M GT ajurit? Vai pitääkö Acer-kannettavaan asentaa jotkut erilliset DisplayPort-ajurit?

    Kokeiltu kahdella näytöllä, kahdella eri DisplayPort/DVI-adapterilla ja kahdella DVI-johdolla adapterin jatkeena, joten vika ei johdu näytöstä, adapterista tai DVI-johdosta.
     
  2.  
  3. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    9,093
    Kiitokset:
    1,207
    Pisteet:
    243
    Joissakin lappäreissä täytyy jollakin näppäinyhdistelmällä, esim. Fn+F7, valita käytetty näyttölaite. On myös mahdollista, että kytkentään tarvittaisiin pelkän adapterikaapelin sijaan aktiivinen DP->DVI-adapteri.

    Luulisi, että näyttiksen ajureita asennettaessa asentuisi automaattisesti kaikki näyttiksen tukemat toiminnot.
     
    Viimeksi muokattu: 26.02.2012
  4. Fiili

    Fiili Regular member

    Liittynyt:
    07.01.2002
    Viestejä:
    340
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Nyt on kokeiltu useilla eli DisplayPort-DVI ja DisplayPort-HDMI-adaptereilla eikä Acer Aspire 8930G:n DisplayPortista tule kuvaa BenQ E2400HD LCD -näytölle eikä muillekaan näytöille, vaikka NVIDIA:n uusimmat grafiikka-ajurit asennettu Windows 7 64-bit koneeseen.
    Sen sijaan kun laittaa Acerin HDMI-liittimen kautta HDMI-liittimellä tai HDMI-DVI-adapterilla näyttöihin kiinni niin Windows/NVIDIA-ohjauspaneeli löytää ja tunnistaa näytöt ongelmitta ja kuvan saa näytölle. Onko tuo DisplayPort Acerin kannettavassa vain mainoskikka, vai saako jotenkin toimimaan? En usko että vika on johdoissa tai näytöissä, koska niitä on kokeiltu monia erilaisia. Mitähän voisi vielä kokeilla?
     
    Viimeksi muokattu: 27.06.2012

Jaa tämä sivu