1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

DVDt NAS:lle ja katselu DNLA clientillä

Viestiketju Yleistä keskustelua digitaalisesta videosta -osiossa. Ketjun avasi sintonen 20.01.2012.

  1. sintonen

    sintonen Member

    Liittynyt:
    20.01.2012
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Idea on ripata DVD:t nassukkaan josta ne sitten jaetaan DNLA serverillä kotiverkkoon, pääasiallisena toistimena Samsungin töllö ja PS3 (molemmissa DNLA clientit).

    Idea simppeli, toteutus tökkii pahasti :eek:

    Rippasin DVDFab:lla joka tuottaa normitavarat eli pari hakemistoa sekä BUP, IFO ja VOB tiedostoja läjän - kaikki hyvin toistaiseksi.

    Mutta miten saan nämä näkyviin PS3ssa tai töllössä käyttäjäystävällisesti eli siis niin että myös vaimo (joka ei todellakaan ole teknisesti suuntautunut henkilö...) ja lapset osaavat niitä käyttää?

    Molemmat clientit näyttävät kyllä DNLA jaon sisällön mutta kansioissa täytyy mennä aina VOB tiedostoihin saakka ennenkuin leffan saa päälle. Ja kun noita on monta VOB fileä niin täytyy aina valita seuraava kun edellinen loppuu (no joo noi saa kyllä yhdistettyäkin joten se ei ole ongelma...).

    Saako tätä systeemiä toimimaan mitenkään niin että PS3ssa näkyisi nuo jaetut leffat kansikuvina jonka valitsemalla leffa alkaa pyörimään?

    Onko VIDEO_TS ja AUDIO_TS nimet kiveen hakattuja vai voiko niitä muuttaa? Entä VOB tiedostojen nimet?

    Vittu että meinaa hermo mennä välillä tämän kodin viihteen sähköiseen muotoon muuttamisen kanssa, joka välissä joutuu enemmän ja vähemmän säätämään eikä mikään tosiaann mene heittämällä läpi...
     
  2.  
  3. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    4,519
    Kiitokset:
    228
    Pisteet:
    93
    Nuo nimet on aika kiveen hakattuja, eikä niitä kannata muuttaa...
    Rippaa se levy mieluummin iso-tiedostoksi, jolloin siitä levystä tulee yksi levykuvatiedosto, jolloin se pelaa niinkuin erillinen levy edelleyttäen tetenkin, että nassukan serveri osaa sitä serveerata oikein...

    T: Vesku
     
  4. sintonen

    sintonen Member

    Liittynyt:
    20.01.2012
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Osaako PS3 suoraan toistaa ISO tiedoston? Tai joku muu media laite?

    Ja muuten tuosta DNLA serverinä toimimisesta vielä, NAS kun toimii DNLA serverinä niin se jakaa sisällön verkkoon määritellyistä hakemistoista. Sinänsä siinä purkissä ei pahemmin älyä ole eikä siten kovin paljoa paikkoja joissa tuo tavaran jako voisi mennä pieleen. Kaikki älykkyys on toistavassa laitteessa ja jos esim joku tiedosto ei soi, vika on DNLA clientissä. Hyvänä esimerkkinä jo omassa systeemissäkin on m2ts filut, sama tiedosto tökkii pahasti TVn media toistimella kun taas PS3 osaa sen toistaa ilman mitään ongelmia...
     

Jaa tämä sivu