AfterDawn logo

Logitechin Harmony Link muuttaa tabletin ja älypuhelimen yleiskaukosäätimeksi

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
5 kommenttia

Logitech on esitellyt uutta Harmony Link -nimistä lisälaitetta, jonka avulla oman tabletin tai älypuhelimen saa muunnettua olohuoneen viihdelaitteita ohjaavaksi yleiskaukosäätimeksi. Laite toimii iPadeissa, iPod toucheissa, iPhoneissa ja Android-älypuhelimissa.

Harmony Link -kokoonpanoon kuuluu pieni vastaanotinyksikkö, joka muuntaa tabletilla tai puhelimella Wi-Fi-verkon yli lähetyt käskyt television ymmärtämälle infrapunataajuudelle. Laite toimii siis virtajohtoa lukuun ottamatta täysin langattomasti.

Yksikköön voidaan liittää yhteensä kahdeksan laitetta ja kaukosäätiminä voidaan pitää useampaa tablettia tai puhelinta. Android- ja iOS-laitteilta vaaditaan ilmainen Logitechin valmistama ohjelma, jotta Harmony Link toimii niiden kanssa. Android 3.0 ei löydy vielä tuettujen käyttöjärjestelmien listasta.


Logitechin mukaan Harmony Link maksaa 99 dollaria.

5 KOMMENTTIA

Bodomed1/5

ohhoh toihan ois jo ihan kätevä! Mikähän mahtaa olla hinta/saatavuus suomen puolella?

bfr2/5

Tätä on odotettu! Logitechin kaukosäätimet ovat oleet parhaita hankintoja mitä olohuoneeseen voi hankkia.

ArttuH5N13/5

Näyttää todella kätevältä, itsekin monesti puhelin kourassa TV:tä katsoessa miettinyt, miksei tälläistä mahdollisuutta ole. Mutta hinta ehkä hieman liikaa.

bfr4/5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ArttuH5N1:

Näyttää todella kätevältä, itsekin monesti puhelin kourassa TV:tä katsoessa miettinyt, miksei tälläistä mahdollisuutta ole. Mutta hinta ehkä hieman liikaa.

Logitechin hinnat tuntuvat kovilta, mutta kun tuollaista kaukosäädintä oikeasti pääsee käyttämään unohtuu hinta saman tien. Sitä ei uskoisi miten hyvin jopa IR-kaukosäädin VOI toimia kun sen tekee kunnoll, kun on tottunut noihin legacy-paskeisiin jotka tulevat laitteiden mukana.

Etenkin Saunavisio/Elisa viihde-kake lensi ikkunasta ulos Harmonyn hankkimisen jälkeen, tuntui suorastaan oudolta ettei tarvinnut kyyristyä metrin päähän laitteesta ja yrittää punapistetähtäimen ja MAOL:n kaavojen kanssa tähtäillä ja laskea miten signaali saattaisi todennäköisimmin mennä perille.

Tästä k.o laitteesta ei tietysti ole kokemusta.

Tr0mb15/5

itunesin link app ei ole ladattavissa vielä Suomessa. :(

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT