AfterDawn logo

Sharp esitteli maailman ensimmäistä 85 tuuman 8K4K-televisiota

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
7 kommenttia

Sharp on esitellyt maailman ensimmäistä 85 tuuman 8K4K-televisiota. Paneelin tarkkuus on 7680x4320 eli 16-kertainen verrattuna tavallisiin 1080p:n näyttöihin.

IFA-messuilla paikanpäällä olleet ovat kehuneet 33 miljoonaa pikseliä sisältävän näytön tarkkuutta ennennäkemättömäksi. Pikseleiden sanotaan olevan niin pieniä, että kuva on erittäin yksityiskohtainen läheltäkin katsottuna. Valitettavasti 8K4K-tarkkuudella kuvattua materiaalia ei ole vielä kunnolla saatavilla, mutta japanilaisella televisiokanava NHK:lla oli antaa Sharpille tarvittavaa promomateriaalia.

Massamarkkinat joutuvatkin odottamaan televisioita vielä useamman vuoden ja teräväpiirtoa selvästi tarkemmasta kuvasta pääsee nauttimaan ainoastaan messuilla. NHK aikoo kuvata Lontoon olympialaiset 8K4K-tarkkuudella, mutta ensimmäiset testilähetykset alkanevat vasta vuoden 2020 paikkeilla.

7 KOMMENTTIA

ep_1/7

No huhhuh tuota tarkkuutta. Kohta ei enää kannata tehdä tarkempia näyttöjä kun ihmissilmä ei enää kohta erota tarkempaa.

sharp sharp.

Dare922/7

.

ramiselin3/7

Kiinnostavaa kuulla, mitä mieltä ovat ne ihmiset, joiden mielestä jo FullHD pilasi television katselun näyttämällä näyttelijöiden nenäkarvat:)


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Dare92:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ep_:

No huhhuh tuota tarkkuutta. Kohta ei enää kannata tehdä tarkempia näyttöjä kun ihmissilmä ei enää kohta erota tarkempaa.

Erottaa 300 dpi asti.

Ei varmaan tarvitse olla noinkaan tarkka, jos katsellaan parin metrin etäisyydeltä.

aj844/7

Jumaleissöni mulle nyt heti joko jo ?! Eikä varmaan maksa ku jonku vaivasen 100.000€ :/ Kyllä kelpais, menis pc kyykkyyn aika ankarasti jos yleensäkään tukisi noin korkeata resoluutiota :D

dRD5/7

Tuon resoluution paneeli alkaa jo olemaan sopivan tarkka, noin ihmisen fysiologian näkökulmasta -- NHK meinaan on testannut noita superresoluutioita jo hyvän tovin ja nuo aiheuttavat testien mukaan tottumattomille mm. motion sicknessiä :-) Summarum -- sitten, kun aivo ei enää käsitä, että kyseessä on keinotekoinen kuva, on resoluutio "tarpeeksi hyvä"..

Raattis6/7

Koskahan tuo on oletusresoluutio peleissä. Veikkaan 2030 mennessä viimeistään.

Sokar807/7

Kohta pixeli piipertäjät ovat tyytyväisiä


TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT