Samsungin pelastavat enkelit: Nokia 7710, LG Prada ja Neonode N1m

18
Manu Pitkänen

Samsungin pelastavat enkelit: Nokia 7710, LG Prada ja Neonode N1m
Samsung sai tänään ikävän päätöksen hollantilaiselta tuomarilta, mutta yhtiö onnistui välttämään kaikkein pahimman. Lisäksi sen ainoa rike on helposti korjattavissa ohjelmistopäivityksellä.

Samsungin kannalta tuomio olisi voinut olla paljon pahempi, sillä Apple syytti sitä monesta asiasta. Korealaisvalmistajan pelastavina enkeleinä olivat kuitenkin Nokia 7710-, LG Prada- ja Neonode N1m -puhelimet. Nämä mallit olivat tulleet myyntiin ennen Applen iPhonea ja kukin niistä sisälsi ominaisuuden, jota Apple väitti omakseen. Tuomari huomasi asioiden todellisen laidan ja hylkäsi Samsungia vastaan esitetyt syytekohdat.



Apple syytti Samsungia esimerkiksi patentin EP1964922 rikkomisesta. Se kuvailee tavan avata kosketusnäytöllisen puhelimen näyttölukitus. Applen harmiksi vuonna 2005 ilmestyneestä piskuisesta Neonode N1m:stä löytyy samankaltainen efekti, joten sitä ei voida pitää Applen insinöörien hengentuotteena.



Entä syytökset liittyen Galaxy S:n, Galaxy S II:n ja iPhone-puhelimien samannäköisyyteen? Tuomarin mielestä Apple ei omistaa kyseistä designia, sillä iPhonetkin muistuttavat LG Pradaa. Prada ehdittiin julkistaa vuoden 2006 lopulla. Lisäksi iPadit muistuttavat esimerkiksi Compaq TC1000 -taulutietokonetta, joten Applen iPadeja ei voida pitää muotoilunsa puolesta uniikkeina. Tuomari myös huomauttaa, että Galaxy-tablettien ja iPadien yhteneväisyydet rajoittuvat vain etuosaan, kaikki muu on erilaista.



Apple väitti myös Androidin ruudukkomuotoisen sovellusvalikon olevan kopio sen omasta. Tuomari ei tässäkään kohtaa asettunut Applen puolelle, sillä samanlainen valikko löytyy vuoden 2004 Nokia 7710:stä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -28%

Oppo Reno 7 5G
287 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (18)

OILgame
OILgame

6

Ei ole Apple sentään vielä ehtinyt lahjoa kaikkia Euroopan tuomareita :)

Käsittämäntöntä miten Apple on saanut tollasia patentteja läpi, luulisi että patenttivirastoja ei olisi kovin helppo voidella :/

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
trtr (vahvistamaton)

10

Itse Steve Jobs on kertonut että he varastavat toisten ideoita!

Lainaus PBS-yhtiön dokumentista Triumph of the Nerds vuodelta 1996, jossa Jobs sanoo itse seuraavaa:
"Picassolla oli sanonta: hyvät taiteilijat kopioivat, loistavat taiteilijat varastavat, ja me olemme aina varastaneet häpeilemättä loistavia ideoita."

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ruamba (vahvistamaton)

11

Applen pitäis nyt näyttää hyvää esimerkkiä itse ajamassaan asiassa ja vaatia iPhoneille myyntikieltoa

Vastaa
JoniS
JoniS

12

ihan oikein applelle olisi jos muut firmat ryhtyisivät tähän leikkiin että kaikesta haastetaan oikeuteen, osuisi pilkka omaan nilkkaan kun ei iphonea saisi myydä enään.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Möö (vahvistamaton)

13

Noista Applen haasteista on nyt kaivettu ei vähempää kun 27 kuvaa joita on väärennetty niin että näyttäisivät enemmän iponyltä....

Vahinko että jäivät kiinni.

Vastaa
Anestic
Anestic

14

Taidan saada sanoa hyvällä omallatunnolla "mitä minä sanoin", tuli Prada heti mieleen kun aloin riitaa seuraamaan... Nuo loput vielä naulana arkkuun. Ei passaa alkaa ylpeäksi.

Vastaa
Lauzi
Lauzi

16

Nyt täytyy apple-fanboyn asemassa sanoa että hyvä näin. Kyllä joku roti täytyy olla, vaikka ihan hyviä vempaimia tekevätkin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.