AfterDawn logo

Kaikki uudet YouTube-videot muunnetaan nyt WebM-formaattiin

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
2 kommenttia

Googlen panostus WebM-formaatin tulevaisuuteen on vahva, ja eilen YouTube-videopalvelun blogissa kerrottiinkin kaikkien palveluun lähetettyjen videoiden muuntuvan nyt automaattisesti WebM-formaattiin.

Myös aiemmin YouTubeen lähetettyjen videoiden muuntaminen WebM-formaattiin jatkuu, ja nyt 99 prosentti suosituimmista videoista on muunnettu tähän formaattiin. Koko videoarkiston muuntaminen toiseen formaattiin vie kuitenkin aikansa, ja tällä hetkellä noin 30 prosenttia YouTuben videotarjonnasta on saatavilla WebM-muodossa.

WebM-sisällön määrä kasvaa YouTubessa valtaisaa vauhtia, sillä päivittäin YouTubeen lähetetään noin kuuden vuoden eli noin 50 000 tunnin edestä videomateriaalia.

Internet-selaimista WebM-videoita toistavat suoraan uusimmat Firefoxin, Chromen ja Operan versiot. YouTubessa Flash-soittimesta pääsee eroon HTML5-sivuston kautta.

2 KOMMENTTIA

syrtek661/2

I knew it !

Tämä pakottaa kaikkien merkittävät valmistajat ja pelurit tukemaan webm formaattia ... Näin webmstä muodostuu defacto standardi alalle ja panee pisteen ainakin yhdelle kinastelulle...

JIDksLQppTYgWkoVEFr (vahvistamaton)2/2

YouÂ’ve got it in one. CludonÂ’t have put it better.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT