AfterDawn logo

Jäähy forumilla esti pääsyn myös Dragon Age 2:n pelaamiseen

Teemu Laitila Teemu Laitila
2 kommenttia

BioWaren foorumeilla saatu väliaikainen banni johti pelaajan poissulkemiseen myös BioWaren kehittämästä Dragon Age 2 -pelistä. Väliaikainen banni foorumeilla johtui pelaajan kommenteista, jossa EA:ta verrattiin paholaiseen. Foorumeille annettu kirjoituskielto johti kuitenkin myös siihen, että 72 tunnin jäähyn aikana ostettua Dragon Age 2 -peliä ei voinut aktivoida.

Nimimerkillä Vware tunnettu pelaaja kertoo hyväksyvänsä foorumeilla saadun rangaistuksen, mutta pitää laillisesti ostetun pelin sulkemista kohtuuttomana. Asiasta nousseen keskustelun myötä myös BioWaren edustaja otti kantaa tilanteeseen BioWaren Andy Woo viittasi viestissään Dragon Age 2 -pelin kustantajan Electronic Artsin käyttäjäehtoihin, joissa EA:lle jää oikeus estää pääsy mihin tahansa tuotteeseen tai palveluun, jos käyttäjäehtojen pykäliä ei noudateta.


[smartbox:here]Electronic Artsin edustaja on myöhemmin kertonut kyseessä olleen erehdyksen ja EA:n mukaan tarkoituksena ei missään vaiheessa ollut estää pääsyä laillisesti ostetun pelin pelaamiseen. Sama vaikutelma ei kuitenkaan jäänyt studioiden taholta tulleiden ensimmäisten käyttäjäehtojen rikkomiseen viittaavien kommenttien perusteella.

Vaikka EA selitti tapauksen erehdyksellä ja teknisellä vialla, pelien nykyinen lähinnä väliaikaisen käyttöoikeuden hankkimista muistuttava malli kasvattaa julkaisijan valtaa laillisesti hankittujen pelien osalta.

2 KOMMENTTIA

Tnoi1/2

Justiisa joo..

xfpcwa (vahvistamaton)2/2

huono peli

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT