AfterDawn logo

Maailman tunnetuin digiboksimerkki, TiVo, saapuu Suomeen

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
5 kommenttia

Yhdysvalloissa yrityksen nimi, TiVo, tarkoittaa nykyisin samaa kuin "tallentava digiboksi". Tämä varsin innovatiivisista käyttöliittymistään tunnettu digiboksivalmistaja tulee nyt saataville myös Suomessa, kun satelliittitelevisio-operaattori Canal Digital solmi yhtiön kanssa yhteistyösopimuksen. Sopimuksen myötä TiVo tulee Canal Digitalin satelliittiasiakkaiden saataville Suomen lisäksi myös Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa.

TiVon perinteiset tallennusominaisuudet eivät varsinaisesti hirvittävästi eroa "tavallisista" tallentavista digibokseista, mutta yritys onkin tunnettu lähinnä hyvästä käyttöliittymäsuunnittelustaan ja mm. mahdollisuudesta yhdistää digiboksiin verkkosisältöä, on-demand -videotilauspalveluita, jne. Onkin varsian oletettavaa, että Canal Digital tulee tarjoamaan erityyppisiä tilausvideopalveluita, kuten urheilutapahtumia ja elokuvia, TiVon kautta.

TiVon Pohjoismaihin suunnatut laitteet tulevat käyttämään Conax -salausta, kuten Canal Digitalin digiboksit tähänkin saakka. Laitteiden ja palveluiden saatavuudesta tai aikataulusta yhtiöt eivät vielä lehdistötiedotteesaan kertoneet mitään.

5 KOMMENTTIA

Juular1/5

Digiboxien iPhone? ;)
Kun vaan tulisi kaapeliversio myyntiin ilman mitään kytky-sopimuksia joskustaina..

Bluejack2/5

onko kyseessä joku webbitallennus pohjainen ratkaisu vai?

dRD3/5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bluejack:

onko kyseessä joku webbitallennus pohjainen ratkaisu vai?

Eikun ihan normi tallentava digiboksi sisäisellä kovalevyllä. Jotain lisäkamaa tarjoaa aiheeseen Wikipedian artikkeli

tonttila4/5

Wikilinkistä luettua:

Tivo First model, March 31, 1999

Eli suomi on todellakin tekniikassa "edelläkävijä" maa.

Eipä tainnut olla suomessa käytössa siihen aikaan tallentavia laitteita vhs-nauhureita lukuunottamatta. Vasta kun pakotettiin ostamaan digiboxi niin alkoi yleistyyn.

edit. muotoilin pointtini uusiksi

daim0n5/5

Niin siis tuolloin Suomi todellakin oli edelläkävijämaa teknologiassa. Mutta jo vuosia sitten, kiitos varsinkin Lindénin aikakaudelle, Suomi on vajonnut pohjalle tekniikan kehitysmaaksi. Kiitos vaan tietotaidon omaaville, osaaville päättäjille!

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT