Panasonic julkaisi Lumix-puhelinkameran

11
Teemu Laitila

Panasonic julkaisi Lumix-puhelinkameran
Panasonic on paljastanut CEATEC 2010 -messuilla uuden Lumix-puhelimen. Lumix on paremmin tunnettu Panasonicin pokkarikameoiden brändinä, mutta nyt yhtiö on julkaissut 13,2 megapikselin kennolla ja isolla linssillä varustetun puhelinkameran.

Laitteesta on saatavilla vielä kohtalaisen vähän teknisiä tietoja. Panasonicin tiedotteen (Google translate) mukaan puhelimessa on 3,3" VGA-resoluution kosketusnäyttö, Mobile Venus Engine -kuvaprosessori ja DLNA-tuki kuvien ja videon jakamista varten. Kuvien perusteella kameran takakannen alta paljastuu myös puhelukäyttöön tarkoitettu perinteinen numeronäppäimistö.

Vaikka messuilla kukaan ei päässytkään kokeilemaan puhelinta, useampi sivusto nappasi siitä kuvia. Hinnasta tai julkaisuajankohdasta ei ole tietoa. Epäilysten mukaan puhelinta ei välttämättä edes nähdä Japanin ulkopuolella.


Kuvat: Engadget


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (11)

Tcav
Tcav

1

Siis mä en kyllä ymmärrä tota puhelinnäppäimistöä kosketusnäytöllisessä puhelimessa. Ehkei mun sit tarttekaan ymmärtää.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

2

>Siis mä en kyllä ymmärrä tota puhelinnäppäimistöä
>kosketusnäytöllisessä puhelimessa. Ehkei mun sit tarttekaan ymmärtää.

Parantaa mm. puhelinkäytettävyyttä.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

4

@1

Kannattaa koettaa ymmärtää, että on tilaneteita, joissa kosketusnäyttö on parempi, mutta on myös tilanteita joissa fyysinen näppis on parempi. Eli kosketusnäytö ei ole mikään aina paras ratkasu.

Vastaa
apinapi
apinapi

5

@4, no kerroppa ihmeessä esimerkki, mihin kosketusnäyttö-luurissa tarvitsee fyysistä näppistä. Eihän hevosvankkureidenkaan seuraajassa -autossa tarvitse suitsia, kun siinä on ratti ja polkimet.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

6

Ihan mielenkiintoinen vehje. Etuna on suuri optiikka ja ilmeisesti optinen zoomi. Tuon kokoinen kamerarakenne kuitenkin syö jo aika paljon tilaa laitteen sisältä, eli muille ominaisuuksille jää siten vastaavasti tilaa vähemmän. Olisi mielenkiintosta saada tarkempia yleisiä tietoja tuosta. Veikkaankin kyllä, ettei tuo muilta ominaisuuksiltaan pääse älypuhelinten tasolle.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

7

Tai no itseasiassa on parempi olla tekemättä arvioita siitä mitä kaikkea kuorien sisään on saatu tungettua.

Vastaa
remix
remix

8

Minä voisin tuommoisen vaikka hommata, jos hinta olisi kohtuullinen. Puhelinta en paljon käytä, eikä siinä tarvitse olla ominaisuuksia, mutta järkkärin kaveriksi on ollut ajatuksena hankkia joku pokkari, joka kulkisi paremmin mukana. Puhelinkamera olisi todennäköisesti aina matkassa.

Tuota fyysistä näppäimistöä ja kosketusnäyttöä en minäkään oikein ymmärrä. Varmaan numeroiden näppäily on mukavampaa fyysisellä näppiksellä, mutta kuka oikeasti näppäilee puhelinnumeroita päivittäin?

Vastaa
tonttila
tonttila

9

Ihan kiva mutta eikö puhelinten kameraominaisuudet ala olla jo riittävällä tasolla satunnaisia näppäilyjä varten? Kyllä kai ne jotka kameraa tarvitsevat oikeasti ja laadukkaita kuvia, kantavat sitä kunnon (järkkäri) kameraa mukana jokatapauksessa.

Olettaisin tuon olevan peruspokkari ja eroa kunnon kameraan vielä paljon.

Vastaa
seppoak
seppoak

10

Tuo on odotettu homma, kunnon pokkari puhelintoiminnoilla varustettuna. Tässä tapauksessa on kummatkin vampaimet matkassa eikä aina (tilannekuvia)ole järkkäriä mukana.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.