AfterDawn logo

Xbox LIVE Gold -jäsenyys on jatkossa hintavampi

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
7 kommenttia

Microsoftin Xbox 360 -pelikonsolin kanssa Xbox LIVE -verkkopalvelussa pelaamista harrastavat kuluttajat saivat eilen kuulla epämiellyttäviä uutisia, kun palvelun Gold-jäsenyyden kerrottiin kallistuvan tietyillä alueille.

Eniten muutoksia on luvassa Yhdysvalloissa, jossa kuukauden jäsenyyden hinta pompsahti 7,99 dollarista 9,99 dollariin, kolmen kuukauden jäsenyys 19,99 dollarista 24,99 dollariin ja vuoden jäsenyys 49,99 dollarista 59,99 dollariin.

Muissa maissa korotukset eivät olleet yhtä kovia, vaan Britanniassa kuukauden jäsenyys kallistui punnan verran (uusi hinta 5,99 puntaa), Kanadassa hinta kohosi yhden paikallisen dollarin verran (uusi hinta 9,99 Kanadan dollaria) ja Meksikossa vuoden tilaus maksaa muutoksen jälkeen 599 pesoa, kun aiemmin samasta huvista veloitettiin 499 pesoa.

Microsoft tarjoaa hintamuutoksen kokevissa maissa kuitenkin vielä lokakuun loppuun asti edullisempaa Gold-jäsenyyttä, joten rahoistaan tarkat kuluttajat voivat säästää jopa 20 dollaria jatkamalla tilaustaan ennen marraskuun alkua.


Vaikka tilauksien hintaa ei nostettu euromaissa, saattavat hinnat pompsahtaa myös näissä maissa, sillä Britannian korotus nostaa kuukauden Gold-jäsenyyden hintoja monissa verkon huutokauppapalveluissa, joista monet pelaajat ostavat edullisempia jäsenyyskortteja.

Microsoft on pitänyt Yhdysvalloissa Gold-jäsenyyden hinnat samoina vuodesta 2002 asti. Microsoftin mukaan hintoja voidaan korottaa nyt, koska Xbox LIVE tarjoaa aiempaa enemmän sisältöä ja viihdettä.

7 KOMMENTTIA

FrostRose1/7

Tarkoittavat kai "enemmän maksullista sisältöä". Siellä tunnu mikään olevan ilmaista, kuin trailerit ja demot. Saa nähdä alkavatko kuluttajat äänestämään lompakoillaan vai eivät.

arcanix2/7

Huuto.net:istä saa vuoden liveä edelleen 33 eurolla.

JJ_Niemi3/7

PS3:lla saa onneksi ilman lismaksuja pelailla iha rauhassa... maksullinen sisältö on tietenkin aina oma lukunsa...

necq4/7

Ja Suomen tilanteesta ei mitään mainintaa. Kirjoittaja ei ilmeisesti ole ymmärtänyt myöskään valuuttojen keskinäisten arvojen eroja, jos Englannissa hinta nousi punnalla, niin Yhdysvaltain dollareissa se on lähes 2 dollaria, eli korotettu hinta. Ainoastaan siinä tulee ero että on pitänyt laittaa ns. "tasaluku" noihin hintoihin (nyt vaan ysiysi -tyyliin)... Eli prosentuaalisesti suunnilleen samaa luokkaa.

exlex5/7

Itse ostin just tänään liven 35€.

sipuli916/7

Ei vaikuta muissa maissa kuin USA, Kanada ja Iso-Britannia. Me suomalaiset voidaan siis ihan samalla hinnalla ku ennenki ostaa kulta-aikamme.

ropelli907/7

http://www.xboxlivesource.com/xbox

Parhaat hinnat, nopea toimitus sähköpostilla! Tämän hetkisellä dollarin kurssilla (Googlen mukaan 1 US$ = 0.780213779 €) 12 kk hintaan 31,17€.

En maksais kyllä 67 euroa prismassa...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT