AfterDawn logo

Twilight-elokuvaa luvatta kuvannut haastoi elokuvateatterin oikeuteen

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
8 kommenttia

Viime vuonna Samantha Tumpach joutui Yhdysvalloissa suuriin ongelmiin, kun hän kuvasi elokuvateatterissa syntymäpäiväjuhlijoiden lisäksi luvatta pieniä pätkiä Twilight: New Moon -elokuvasta (Twilight – Uusikuu). Tumpach ei saanut toimistaan lopulta syytettä, mutta nyt hän on päättänyt itse haastaa Muvico Theaters -ketjun oikeuteen saamansa kohtelun takia.

Tumpachin lakitiimin jättämien papereiden perusteella naisen pidätys ja hänen raahaaminen poliisiasemalle aiheuttivat hänelle henkisiä traumoja, joista hän haluaa korvaukseksi 50 000 dollaria.

Poliisiraportin mukaan sekä poliisilaitos että elokuvateollisuuden etuja puolustava Motion Picture Association of America (MPAA) suosittelivat Tumpachin vapauttamista välittömästi, mutta elokuvateatterin johtaja vaati pidätystä, jonka seurauksena Tumpach vietti kaksi päivää putkassa ennen kuin hänet vapautettiin 10 000 dollarin takuita vastaan.


Tapahtumaketjun taustalla olivat Tumpachin siskon syntymäpäivät, jota he juhlistivat paikallisessa elokuvateatterissa. Tumpachilla oli teatterissa mukana digikamera, jolla hän kuvasi juhlaseuruetta ja samalla kuvasi pari videota, joissa näkyy elokuvaa yhteensä 200 sekunnin verran. Elokuvateatterin työntekijät huomasivat Tumpachin toimet, ja ottivat yhteyttä poliisiin, joka tuli teatteriin ja pidätti Tumpachin.

Tumpachin lakitiimin mukaan kameralla ei kuvattu piraattijakeluun menevää versiota elokuvasta, joten toimet kuvaajaa vastaan olivat liian ankaria.

Muvico Theaters -ketju ei ole vielä kommentoinut haastetta, mutta paikallisen lainsäädännön valossa mitään väärää ei näytä tapahtuneen, joten Tumpachin mahdollisuudet oikeusjutun voittoon näyttävät heikoilta.

8 KOMMENTTIA

friis1/8

Lainaus:

Muvico Theaters -ketju ei ole vielä kommentoinut haastetta, mutta paikallisen lainsäädännön valossa mitään väärää ei näytä tapahtuneen, joten Tumpachin mahdollisuudet oikeusjutun voittoon näyttävät heikoilta.

Enemmän taitaa olla tälläisissä haasteissa kyse siitä, että haluaako iso yhtiö ottaa riskin menemällä oikeuteen. Sovittelu ratkaisu ja pari tonnia eukolle taskuun...

miketso2/8

Kumpikin osapuoli on kyllä toiminut väärin, mutta tuskin ne henkiset traumat ihan tuon arvoisia ovat. Haiskahtaa vähän rahastusyritykseltä mitä tuolla jenkeissä tuntuu aika paljon tapahtuvan puolin ja toisin.

0tto3/8

Tulee ihan mieleen tapaus jossa asuntoon murtautunut mies oli Yhdysvalloissa hakenut korvauksia kun taloa vartioinut koira oli käynyt päälle talon sisällä.

Ja mitä tekemistä elokuvateatterilla on sen kanssa kuinka kovakouraisesti poliisi jonkun henkilön pidättää? :D Hakisi mieluummin valtiolta korvauksia :D

_Johny_4/8

Olisi varmaan poliisitkin voineet jo paikan päällä katsoa sen kuvatun materiaalin kun sitähän on vain 200 sekunnin verran.

jeespox (vahvistamaton)5/8

Pari tonnia tai pari kymmentä tonnia... Tuollaisen firman kuluissa ylimääräinen popcorn lattioilla maksaa 50000 taalaa kuukaudessa.

Toimet on kuitenkin "asiallisia". Putkaan tyttö. Vaikka olisi edes hd kameralla kuvannut tarkoituksella piraattilevitykseen niin onko siinä niin vaarallinen tapaus yhteiskunnalle ja ihmisille ettei voi päästää kotiin odottelemaan tuomiota?

No siellä kai usein tikkarin varastaneetkin ja hamppua polttaneet katoaa ilman 10k$ takuita.

Ihminen pyytää 50 000, jos olisi mitään pienintäkään tuomiota ollut ihmistä vastaan olisi mpaa kai pyytänyt 50 miljoonaa eikä olis tarvinnu edes betonipatjaa halata

kikuu6/8

Henkisiä traumoja.. Ei tuollainen mene edes siellä Amerikassa läpi.

Yesse7/8

No hui. 200 sekuntia? Muistan, kun olin kattomassa transformerssia. Jokainen puhelimella varmaan kuvasi elokuvaa.

@ kikuu: No kyllä toi amerikassa saattais mennä läpi. :)

Meizuman8/8

No ihan asiallista jos on väkivalloin raahattu ja kymppitonnin takuut... Riippuen tottakai tulotasosta mutta jos tommoseen tilanteeseen ite joutuisin niin taitaisin tutustua putkan seiniin aika kauan ennenku joku sais raavittua takuusumman kasaan. Prkl siinähän sais myydä melkeen kaiken irtaimiston.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT