Bloomberg: Palm myydään

6
Kaarlo Räihä

Bloomberg: Palm myydään
Matkapuhelimista ja muista kämmenlaitteista tutuksi tullut Palm on ollut suurissa taloudellisissa ongelmissa viimeisen parin vuoden ajan, ja nyt yritystä koetetaankin myydä eteenpäin.

Asiasta ensimmäiseksi kertoi taloustietotoimisto Bloomberg, jonka saamien tietojen perusteella yrityksen kauppaaminen on jo alkanut ja ensimmäisiä tarjouksia kerätään tämän viikon aikana.

Ennakkotietojen mukaan Palmista olisivat kiinnostuneet ainakin Lenovo ja HTC, joista jälkimmäinen hyötyisi kaupasta ainakin patenttien osalta. Näiden patenttien avulla HTC:n olisi helpompi puolustaa itseään tulevassa oikeudenkäynnissä, jossa Apple syyttää sitä patenttiensa luvattomasta hyödyntämisestä.

Huhujen kohteina olevat yritykset eivät suostuneet antamaan Bloombergille kommentteja Palmin tilanteesta, joten tarjouskilpailun edistymisestä ei ole toistaiseksi mitään tarkempaa tietoa.



Palmin markkina-arvo oli viime viikon perjantaina noin 870 miljoonaa dollaria, joten halukkaat ostajat voivat hankkia yritykseensä uutta matkapuhelinosaamista edullisesti. Vielä viime syksynä Palmin osakekurssi oli huomattavasti parempi, mutta Pre- ja Pixi-puhelinten huonot myyntiluvut yhdistettynä Applen ja Googlen hyvään menestykseen puhelinmarkkinoilla söivät Bloombergin mukaan Palmin osakkeiden arvosta lähes 80 prosenttia puolessa vuodessa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (6)

syrtek66
syrtek66

1

En ikinä osta yhtään laitetta pieniltä valmistajilta jotka eivät päivitä niitä ja jotka toimivat jollain epämääräisellä OS:lla. Ja jotka eivät ole avoimia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Abexi (vahvistamaton)

2

Minä taasen en osta yhtään laitetta suurilta valmistajilta jotka tunkevat markkinoille kuukausi toisensa jälkeen sekundalaatuista tavaraa ja toimivat jollain kaatuilevalla ja tökkivällä OS:lla joita ei myöskään päivitetä. Ja jotka ovat avoimia vain sen takia ettei valmistaja itse osaa kehittää sitä suuntaan tai toiseen.

Vastaa
Stonik
Stonik

3

Jostain kertoo se, että Apple harkitsi pari vuotta sitten Palmin haastamista oikeuteen mm. multitouchista, mutta vetäytyi hankkeesta vähin äänin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Kojootti (vahvistamaton)

4

syrtek66:
"En ikinä osta yhtään laitetta pieniltä valmistajilta jotka eivät päivitä niitä ja jotka toimivat jollain epämääräisellä OS:lla. Ja jotka eivät ole avoimia."

Palm WebOS on avointa koodia, eli ei siis suljettu.

Vastaa
Stonik
Stonik

6

Oletteko ihan varmoja WebOS:n avoimuudesta? Linux-kerneliähän se käyttää, mutta mielestäni tuo on ihan suljettu käyttis.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.