AfterDawn logo

PSP:n uudessa SOCOM:issa käytetyn pelin ostajat maksavat lisää nettipelistä

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
3 kommenttia

Tällä viikolla PSP-käsikonsolille myyntiin tulleen SOCOM: U.S. Navy SEALs Fireteam Bravo 3 -pelin UMD-version jälleenmyyntiarvo ei välttämättä ole paras mahdollinen, sillä pelin nettipelaaminen ei onnistu ilman rekisteröintiä, joka puolestaan vaatii kertakäyttöisen aktivointikoodin.

Täten käytetyn SOCOM: U.S. Navy SEALs Fireteam Bravo 3 -pelin ostajat eivät pääse suoraan mukaan verkkomähinöihin, vaan heidän on ostettava oma aktivointikoodi 20 dollarin hintaan. Tämä aktivointikoodi on todella hinnakas, sillä uusi SOCOM: U.S. Navy SEALs Fireteam Bravo 3 -pelin UMD-julkaisu maksaa esim. Amazon-verkkokaupassa noin 37 dollaria.

PSN
-verkkopalvelusta oman kopionsa digitaalisesti hankkivien kuluttajien ei tarvitse murehtia aktivoinnista, koska se suoritetaan automaattisesti pelin ostohetkellä, mutta luonnollisesti PSN-verkkopalvelusta hankittuja pelejä ei voi myydä käytettyinä eteenpäin.


IGN-verkkosivustolle uudesta "ominaisuudesta" haastattelun antanut Sonyn John Koller sanoi uuden SOCOM:in olevan ensimmäinen peli, jossa aktivointia testataan. Koller ei kuitenkaan paljastanut nähdäänkö ominaisuutta muissakin tulevissa PSP-peleissä tai mahdollisesti PlayStation 3 -peleissä.

Käytettyjen pelien myymisen lisäksi muutos hankaloittaa piraattikopioita kauppaavien tahojen elämää, koska luvattomasti kopioiduissa versioissa ei seuraa mukana aktivointikoodia, joten verkkopelaaminen ei onnistu niiden kanssa.

3 KOMMENTTIA

jartar1/3

Ensiksi tulee mieleen että tämä on törkeää kuluttajan linssiin kusemista ja toiseksi että menettelytapa tuskin on edes laillinen.

En usko että tuossa tuotteessa lukee kissan kokoisilla kirjaimilla että peliä ei voi myydä eteenpäin jos sillä on pelannut moninpeliä.

Korkea aktivointimaksu pitää kyllä nimittäin huolen siitä että käytetyn pelin arvo on 0€.

En tiedä miten suomessa tullaan toimimaan mutta esim. Amazonin sivuilla tuosta "pienestä" rajoituksesta ei puhuttu mitään...

poppah2/3

Kunnon kusetusta. Taidanpa ostaa enää mölkyn mökille, jos tämä meno on vallitsevaa tulevaisuudessa.

Jos tuota ei voi kiertää millään "konsolini hajosi ja ostin uuden" kierrolla, niin Sony n****ssii kuluttajaa taas ennätymäisesti p*****seeseen. Vituttaa jo että on lahkan tuotteita tullu hankittua ja paljon.

TuPP33/3

40€ PSP pelistä kuulostaa melko korkealta, kun ottaa huomioon että ehkä muutamien kuukausien projektilla saa pelin ulos.

Vielä se että sen joutuu maksamaan uudelleen ja uudelleen kun tässäkin luultavasti ilmenee ongelmia jolloin pelin joutuu aktivoimaan uudeleen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT