AfterDawn logo

Plextor esittelee kirjoittavan Serial ATA 12x DVD-aseman

Jari Ketola Jari Ketola
14 kommenttia

Plextor esittelee ensimmäisen kirjoittavan Serial ATA (SATA) DVD-asemansa -- PX-712SA:n. Aseman kirjoitusnopeus on 12x, mikä merkitsee täyden DVD:n kirjoittamista alle kuudessa minuutissa, tai toisin sanoen 16,5 Mt sekunnissa.

SATA-liitäntä on nykyisin tavallisen ATA (E-IDE) -rinnakkaisliitännän seuraaja.

PX-712SA:n nopeudet ovat: 12x DVD+R ja 8x DVD-R, 4x DVD+RW ja 4x DVD-RW sekä 16x DVD-ROM. CD-toimintojen nopeudet ovat 48x CD-R, 24x CD-RW ja 48x CD-ROM.

Korkeimman kirjoituslaadun takaamiseksi PX-712SA käyttää PoweRec -tekniikkaa (Plextor Optimised Writing Error Reduction Control), joka estää virheitä kirjoittaessa. Lisäksi laitteessa on Buffer Underrun Proof -tekniikka CD:ille, Lossless Linking DVD+R/RW -levyille, Zero Link DVD-R/RW -levyille, sekä VariRec. Yksikkö pystyy myös formatoimaan kirjoituksen aikana Background Formatting -toiminnolla. Lisäksi siinä on ns. "black tray", joka vähentää kohinaa ja parantaa siten kirjoituslaatua.

PX-712SA sisältää seuraavat ohjelmat:
- Ahead Nero, CD/DVD-ohjelma
- Ahead InCD, Packet writing -ohjelma
- Nero BackItUp
- Pinnacle Studio, videoeditointiohjelma
- Cyberlink PowerDVD, DVD-soitinohjelma
- PlexTools Proffessional, CD/DVD-ohjelma


PX-712SA:n hintaan sisältyy kahden vuoden on-site- ja vaihtotakuu. Yksikkö on saatavilla kesäkuun 2004 alusta alkaen, ja sen hinta tulee olemaan 240 EUR (sis. ALV).

14 KOMMENTTIA

smirk1/14

Hyvä ett saadaan tommonenki. DVD kirjoittavien nopeudet on ollu vähä surkeita eikä oikeen niillä jaksa mitään levyä polttaa. Tolla jo pystys ihan hyvin polttaa levyn ku ei kestä ihan tuhottamasti.

808s2/14

No ei se 4x (15min) niin kauaa nytkään ole.

Ankhtify3/14

Toi on kylla mukava edistys askel, eikun sitten vaan kaikille SATA emot, uudet kovot ja sitten vaan viela nopee polttava dvd niin eihan enaan kuluu mitaan aikaa...

joppis4/14

smirk dvd nopeudet ovat eri kuin cd asemien, päättelin vaan kun eihän 15 min poltto ole niin pitkä aika, vai onko?

TWB5/14

Nyrkkisääntönä menee 1x DVD-R= 9x CD-R nopeus..

extralow6/14

Niin ja 8x(alle 10min)
Itsellä 8x polttava mutta poltan vaan 4x (alle 15min)
Virhemahdollisuudet kasvaa nopeuden kasvaessa.

ricardo7/14

"Hyvä ett saadaan tommonenki. DVD kirjoittavien nopeudet on ollu vähä surkeita eikä oikeen niillä jaksa mitään levyä polttaa."

Olet sitten hankkinut kirjoittavan DVD-aseman ihan vaan huvin vuoksi ;).

toukkaman8/14

"Hyvä ett saadaan tommonenki. DVD kirjoittavien nopeudet on ollu vähä surkeita eikä oikeen niillä jaksa mitään levyä polttaa"

Itse olen polttanut satoja dvd-kiekkoja ja lähestulkoon kaikki 2x. Eipä ole kyllä tullut halvoista medioistakaan coastereita.

gain9/14

Hyvähän se on, että tekniikka kehittyy ja nopeutuu. Mutta kyllä itse olen ihan hyvin tuolla 4 X nopeudella poltavallakin pärjännyt.

toukkaman10/14

Niin jos jo on toimiva dvd poltin tuskin kannattaa alkaa vaihtelemaan muuhun kuin 2-kerros käryttimeen

jone471111/14

8 * on piisannut tähänkin asti,vastaahan se jo yli 60 * Cd:n polttoa.Pari sutta on tullut kun hurjastelee,eli se 4 * on paras ja ihan riittävä.
Kauppa se joka kannattaa ; dvdr:iä menee entistä enemmän kun niistä poltellaan 12 * nopeuksilla pikku frisbeetä taivaalle.
No,onhan siellä pari muuttolintuakin..kuu kiurusta kesähän ja
Dvdr:stä ei päivääkään :=)

RaWsHaRk12/14

2x on tullut poltettua tähänkin asti, polttaisin vieläkin hitaammin jos ei poltto-ohjelma väkisin haluaisi vetää tuon 2x..varmuuskopioita kun tekee 1-2 viikossa niin kymmenen minuuttua sinne tänne ei paljoa paina..tehtailijoille tuo voi olla tarpeellisempi

DVDR(W)13/14

Aika monet valmistajat jättivät tuon 12X nopeuden väliin ja tuovat markkinoille 16X asemia. Dual tai Double layer asemat ovat seuraava todellinen kehitysaskel. Polttonopeus 8X:stä ylöspäin on suht turha, koska itse polttonopeus ei tule nousemaan siinä määrin että siitä olis hirveästi hyötyä (vrt 1X -> 2X tai 2X -> 4X tai 4X -> 8X). Aikaa voitetaan siis suht vähän kun siirrytään 8X:stä esim 12X:ään tai 16X:ään.

smirk14/14

No jaa ei se 15 min missään tunnu jos on aikaa ja polttaa yhen tai kaks levyy kerralla... mut jos polttaa kymmenen levyy se alkaa jo tuntua...
Mutta tuleehan noita susia aina välillä ku nopeudet kasvaa

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT