1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

FLAC ja pakkausteho vrt. muut häviöttömät

Viestiketju Yleistä keskustelua digitaalisesta musiikista -osiossa. Ketjun avasi Perho92 03.01.2010.

  1. Perho92

    Perho92 Regular member

    Liittynyt:
    17.06.2008
    Viestejä:
    398
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Kertokaa te mulle, minkä takia niin hyvä kodekki, kuin FLAC kärsii tälläisestä ongelmasta, kuin huono pakkausteho. Itselläni on jonkin verran flac musiikkia (100 Gt) ja kun koitin muuttaa niistä osan Monkeys Audioksi, niin ero oli huomattava. Kun Flacit veivät ~ 20.1 Gt niin APE-tiedostot veivät vain ~ 18.8 Gt, kun molemmat on pakattu täydellä pakkausteholla. Musiikki on pääasiassa vanhempaa rock ja pop musiikkia, mutta mukana myös instrumentalia, reggaeta, räppiä, sekä käytännössä vähän mitä sattuu.

    Kuitenkin aion FLAC:issa pysyä, kun se on open sourcea. Niin ja front-endinä käytin dbpoweramp ohjelmaa ja käyttis Win 7. Onko kyse vain siitä, että FLAC:in kehitystiimi on niin pieni ettei ole aikaa keskittyä maksimaaliseen tehokkuuteen vai onko FLAC:issa enemmän keskitytty joihinkin muihin ominaisuuksiin, kuten pakkausnopeuteen tai standardin kehittämiseen, eli tehdään vain pieniä muutoksia ettei koko projekti hajoaisi?
     
  2.  
  3. Yottabyte

    Yottabyte Regular member

    Liittynyt:
    12.06.2013
    Viestejä:
    2,363
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Vissiinkin flacin kaksi perusarvoa ovat häviöttömyys ja avoimuus, liekö tosiaan jätetty pakkausteho toisarvoiseksi. Monkey audio on vieläpä käsittääkseni näistä se uudempi ja kehittyneempi?

    Yleensä puhutaan, että häviöllistä formaattia ei saisi muuttaa toiseen häviölliseen formaattiin, sillä pakkaustavat ovat erilaisia. Vaihdoksessa esim oggista mp3:n audiosta siis katoaa infoa. Vaikkakin flac ja Moneky Audio ovat molemmat häviöttömiä, niin yhä tietoa pakataan molemmissa pienempään tilaan (kuitenkaan muuttamatta itse ääntä). Onhan yksi mahdollisuus, että formaattia muutettaessa osa audiosta ei käännykkään flacilta apeksi, sillä pakkaustapa on erilainen. En ole sen kummemmin formaattien sieluelämään perehtynyt, mutta onko mahdollista, että tuossa vaihdoksessa kuitenkin katoaa jotakin ja siksi jälkimmäinen muunnos on kooltaan noinkin paljon pienempi?
     
    Viimeksi muokattu: 03.01.2010
  4. Perho92

    Perho92 Regular member

    Liittynyt:
    17.06.2008
    Viestejä:
    398
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Testasin asiaa muuttamalla CD -> FLAC ja tiedostojen koossa ei ollut eroa kuin muutamia tavuja vrt. CD -> monkey -> FLAC. Uskoisin itse, että häviöttömästä häviöttömään muuntaessa kaikki pakkaukset puretaan, eli muistiin tulee täysin pakkaamatonta tietoa ja siitä pakataan toiseen formaattiin, juuri yhteensopivuuden varmistamiseksi. Jos eroa olisi ollut muutama megatavu per tiedosto, niin asia olisi täysin eri.

    No, sitä odotellessa, että tulevaisuudessa nähdään entistä paremmin pakkaavia FLAC versioita. Olishan se hienoa, jos FLAC olisi suunnannäyttäjä myös pakkaustehossa, kun muissa asioissa se on käytännössä paras ja parhaiten tuettu. :)
     
  5. Michelola

    Michelola Regular member

    Liittynyt:
    13.04.2009
    Viestejä:
    588
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    eipä toi häviötön pakkausteho tuosta enää voi parantua koska entropia puskee vastaan, joitain mitättömiä määriä ehkä koska juuri "sitä täydellistä" (josta paremmaksi on mahdoton mennä) algoritmia ei ole keksitty mutta tarpeeksi lähellä kuitenkin
     
    Viimeksi muokattu: 04.01.2010

Jaa tämä sivu