Kyseessä on siis vain pelimoottori, eikä varsinainen peli. Toistaiseksi ei ole minkäänlaisia tietoja Unreal Engine 3 -moottoria hyödyntävien pelien tulosta iPhonelle. Moottori toimii vain iPhone 3GS:ssä ja saman käyttöjärjestelmän kolmannen sukupolven iPod touchissa, joista löytyy enemmän tehoa edeltäjiinsä verrattuna.
Epic aikoo esitellä samaa pelimoottoria myös jollakin muulla mobiilialustalla CES-messujen yhteydessä tammikuussa.
Alta löytyvä video on lyhyt, pituudeltaan vain 15 sekuntia, mutta näyttää hyvin, mihin nykypäivän tehokkaimmat puhelimet voivat grafiikoiden osalta yltää. Videon takaa löytyy AnandTech-sivuston Anand Shrimpi.
MAINOS
Tsekkaa kaikki Videolla-juttumme!
Kommentit (2)
Komealta näyttää! Ja se toinen alusta?
- Android? Vaatii Cortex A8:n + PowerVR SGX:n, joka löytyy tällä hetkellä vain Droidista / Milestonesta. Samalla kuitenkin hardwaren pitäisi piirtää grafiikkaa huomattavasti suuremmalla resoluutiolla. Toinen mahdollisuus on siis Googlen Nexus One, jossa Snapdragon ja asiaankuuluvat apupiirit. Rajoitteena myös Dalvik-virtuaalikone.
- Maemo. Tätä on veikattu monilla forumeilla, mutta toisaalta N900 ei toistaiseksi ole kovinkaan yleinen, eikä kaupankäynti Ovi Storessa ole käynnistynyt. Lisäksi resoluutio on 800 x 480, joten pikseleita riittää piirrettäväksi. Multitouch puuttuu, mutta toisaalta laitteessa on hardware-qwerty. Yksi mahdollisuus on demota UE3:a Maemo5:llä, jolloin kehittäjillä olisi valmis paketti kun Maemo6-laitteiden myynti käynnistyy vuoden lopulla.
- Symbian. Rajoitteena laitteiden suuri tehollinen vaihtelu. 3D-grafiikan pyörittelyyn (OpenGL ES 2.0) tehtyjä laitteita on oikeastaan vain Samsung Omnia HD, mutta S60 5th ei taida kyseista rajapintaa tukea.
- Windows Mobile. HTC HD2 kykenee kyllä grafiikkaa pyörittämään, mutta muut laitteet voi käytännössä unohtaa. Epätodennäköinen, mutta miksei toki mahdollinen silti.
Veikkaukseni siis vahvasti Androidin ja Maemon välillä. Jälkimmäisen hardwarea pystyy käyttämään normaaleilla ohjelmointityökaluilla huomattavasti "suorempaan", joten todennäköisesti tuloksena olisi tehokkaampaa koodia. Googlen avustuksella Androidin rajoitteita on toki mahdollista kiertää.
Onhan se hyvä vanhaa lämmitellä jos ei uutta ole tulossa.