AfterDawn logo

Unite-jakamisella varustettu Opera 10.10 julkaistiin

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
5 kommenttia

Alkusyksystä Opera Software esitteli Opera-selaimen uutta 10-versiota, josta julkaistiin eilen uusi Opera 10.10 -painos, jonka tärkein uusi ominaisuus on Opera Unite -webbipalvelimen sisällyttäminen selaimen vakio-ominaisuudeksi.

Sisäänrakennetun webbipalvelimen myötä kuluttajat voivat mm. jakaa helposti tietokoneelta löytyviä tiedostoja internetiin tai pyörittää omaa chättihuonetta. Kaiken jaettavan sisällön voi suojata salasanoilla, jolloin kutsumattomat vieraat eivät pääse tutustumaan jaossa olevaan sisältöön. Kaikille avoimien rajapintojen myötä kaikki halukkaat voivat myös tehdä omia sovelluksia, joita voi sitten ajaa Unite-palvelimella, jos valmiit sovellukset eivät tunnu täyttävän omia tarpeita.

Opera Softwaren toimitusjohtaja Jon von Tetzchner sanoo Uniten muuttavan kuluttajien surffailutottumuksia, koska helpon sisällön jakelun myötä sisällön julkaisukynnys alenee ja tasa-arvoisuus tältä osin paranee, kun kaikki halukkaat voivat jakaa itse luomaansa sisältöä muille surffaajille.


Alla muutamia kuvia ja video Uniten toiminnoista

5 KOMMENTTIA

mRkukov1/5

Ominaisuus jota ei noin vain saakkaan muihin selaimiin.

Unite toimii siis NAT:n ja vaikka minkä läpi jos vain saa normaalin https yhteyden verkkoon. Eli kyse ei ole normaalista porttia 80 kuuntelevasta palvelimesta.

Tomppa122/5

Miten tuo toimii sitten? Jos NATissa ei ole porttiohjauksia laitettu niin millä se kertoo, että tänne tuommoiset yhteydet?

user (vahvistamaton)3/5

> Miten tuo toimii sitten?

Eiköhän (Operan) palvelimien kautta, samaan tapaan kun muutkin vastaavan tyyppiset sovellukset.

bfr4/5

Kätevää. Todella tervetuĺlut parannus jo muutenkin edelläkävijä-selaimeen.

jonir215/5

Tuli pikaisesti testattua musiikkikirjaston jakoa ja hienosti toimii ja on todella helppokäyttöinen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT