1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Sony KDL-40W5500K vasteaika

Viestiketju Televisiot -osiossa. Ketjun avasi jmannn 30.09.2009.

  1. jmannn

    jmannn Member

    Liittynyt:
    23.09.2009
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kokeillaanpas täällä kun tv-out palstalla oli niin hiljaista.

    Hommasin tuommoisen sonyn kdl-40W5500K telkkarin, mukavasti lähti toimimaan muuten, mutta jonkinlaista lagia on kun pc-näyttönä käyttää. Näyttiksenä pc:ssä on geforce 8800GTS jossa 2x DVI liitännät. Toiseen DVI porttiin on laitettu DVI-HDMI adapteri ja tästä telkkari on kiinni 5m HDMI kaapelilla, kaapelin versio ei tiedossa.

    Tässä sonyn mallissa on vasteajaksi ilmoitettu 8ms, mutta viive esim. liikutettaessa hiirtä työpyödällä on selkeästi havaittavissa, ja varmasti suurempi kuin 8ms. Voiko viive johtua esim. dvi-hdmi adapterista tai vanhasta hdmi kaapelista, vai onko kyseessä telkkarin ominaisuus "input lag" ja tilanne nocando? Arvioin viiveen tietokoneelta lähtevän signaalin ja ruudulla näkyvän kuvan välillä olevan 100-200ms, eli todella paljon suurempi kuin ilmoitettu vasteaika.

    Kiitoksia etukäteen!
     
  2.  
  3. juuso65

    juuso65 Regular member

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    418
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    tuo 8ms on itse paneelin vasteaika

    mutta television oma kuvankäsittelyprosessi tekee lisää viivettä (kuvanparannuspiirit + 100Hz jutut)

    yleensä valikosta löytyy ns. pc-tila tai game-mode joka poistaa kuvanparannuspiirit pois käytöstä ja viive pienenee (vaihtelee mallikohtaisesti)

    näissä uudemmissa malleissa on enemmän viivettä kuin esim. viimevuoden malleissa koska kuvanparannuskilkkeitä on lisätty edellisvuoteen nähden

    tuo mittaamasi arvio voi hyvinkin pitää paikkansa todellisesta viiveestä koska ei viivellä ole mitään merkitystä televisiota katsoessa
    kaapeli ei mielestäni aiheuta viivettä
     
    Viimeksi muokattu: 30.09.2009
  4. jmannn

    jmannn Member

    Liittynyt:
    23.09.2009
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kiitos vastauksesta! Pistin gaming modeen niin lagi komennon ja kuvan välillä väheni huomattavasti. Edelleen hieman hitaampi kuin tietokoneen näytöksi tarkoitettu lcd mutta nyt siedettävällä tasolla. Kuvanlaatu heikkeni kun parannuspiirit menivät pois päältä, mutta varmaan näyttiksen asetuksista saa säädettyä aika paljon paremmaksi kuin defaulttina.

    Hassu juttu miten olen aina kuvitellut tuon vasteajan tarkoittavan signaalin lähdön ja sen näkymisen ruudulla välistä eroa mutta eihän se vissiin ihan niin näissä menekään.
     
  5. juuso65

    juuso65 Regular member

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    418
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    normaali monitoreissa tuota se vasteaika tarkoittaakin , mutta eihän niissä ole kuvanparannuspiirejäkään (eikä tietokonekäytössä niitä tarvitsekkaan)
     
  6. rauttiz

    rauttiz Member

    Liittynyt:
    26.05.2005
    Viestejä:
    1
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Viiveellä ei ole merkitystä televisiota katsottaessa, jos katsotaan television omilla kaiuttimilla ja televisio korjaa äänen viiveen. Jos televisiota katsotaan esimerkiksi tallentavalla digiboksilla, josta äänet menevät suoraan vahvistimeen, on television kuva tuon viiveen verran ääntä jäljessä. Joissakin vahvistimissa tämän voi korjata asettamalle äänelle viivettä.
     

Jaa tämä sivu