1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Äänet tietokoneesta Sony KDL40L4000:n

Viestiketju HD-kanavat -osiossa. Ketjun avasi bafe 03.06.2009.

  1. bafe

    bafe Member

    Liittynyt:
    21.02.2009
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Meikäläisellä on pikkunen ongelma saada tietokoneesta äänet kuulumaan TV:stä, kun haluan katsoa leffoja TV:n näytöltä. TV on kohtis kaukana koneesta, joten käytössä on 10m piuhat.

    Kyseessä siis Sonyn KDL-40L4000, jossa takana 2 HDMI paikkaa joiden vieressä 3.5mm inputti, VGA-paikka jonka vieressä toinen 3.5mm inputti, sekä luonnollisesti komponentit ymsp.
    Koneesta siirrän kuvan telkkariin DVI-HDMI-piuhalla, ja ääniä yritän saada 3.5mm-2RCA piuhalla, jossa päässä 2RCA-3.5mm adapteri, jolla kiinni noissa HDMI:n vieressä olevassa 3.5mm input-paikassa.

    Kun vaihdan telkkariin vastaanotoksi HDMI:n, jossa tuo piuha on kiinni, kuuluu ääni alle sekunnin, jonka jälkeen kuva näkyy ja ääni katoaa. Välillä ääntä ei kuulu tuota sekuntiakaan.
    Jos laitan äänet komponenttiin ja telkasta vastaanotoksi komponentin, äänet kuuluu (kuva ei tietenkään näy), samoin jos laitan äänet VGA:n vieressä olevaan 3.5mm inputtiin, ja laitan vastaanotoksi PC.

    En löydä TV:n asetuksista mitään ratkaisua, onko jollain neuvoja mitä pitäisi tehdä vai onkohan mahdollisesti rautavika?
     
  2.  
  3. NUIJJA

    NUIJJA Active member

    Liittynyt:
    12.01.2005
    Viestejä:
    4,410
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Mitähän tuo sivun 27 lopussa, tarkoittaa,,,,
    [​IMG]
     
  4. bafe

    bafe Member

    Liittynyt:
    21.02.2009
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    En oikeen tiedä mitä noi meinaa, mutta jos valitsen HDMI:n niin ainoa vaihtoehto jonka voin valita tonne asetukset -> kaksiääni ->, niin on stereo, nuo A ja B poistuu siitä. Mystistä jotten sanoisi. Lähen nyt kertaushajotuksiin joten saattaa pari päivää viiveellä vastata mutta olis tosi kiva jos saisin lisää mitätahansa ehdotuksia. Voiko johtua DVI-HDMI-kaapelin päästä? Telkkarista? Windows 7:stä? Mitävaan ehdotuksia apua :)
     
  5. t0p1

    t0p1 Regular member

    Liittynyt:
    14.08.2008
    Viestejä:
    196
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    siis sulla on RCAt kiinni telkkarissa...

    omassa toimii niin, että DVI- hdmi telkkariin ja siinä vieressä on RCA:t, ja tietokoneesta 3,5 piuhalla haarotettu juuri niihin rca juttuihin..

    ei siis toiminut kun pisti RCA:t näytön reunassa oleviin paikkoihin vaan hdmi paikan vieressä oleviin... :D sekavaa , mut näin meillä...
     
  6. bafe

    bafe Member

    Liittynyt:
    21.02.2009
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    tossa L-mallissa on takana vain yhdet RCA paikat, ja jos laitan äänet niihin, pitäisi kuvakin ilmeisesti pistää RCA-piuhalla tulemaan, koska HDMI:ssä kun on kuva kiinni ei RCA ääni kuulu, paitsi jos laitan vastaanotoksi component, niin ääni kuuluu mutta kuva luonnollisesti katoaa. saamarin saamari.
     
  7. bafe

    bafe Member

    Liittynyt:
    21.02.2009
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Ongelma ratkesi DVDplazan puolella.
    nvidian kortti(tai oikeastaan ajurit) lähettää DVI-HDMI kaapeliin sellaista dataa että TV luulee siitä tulevan myös ääntä, ja katkaisee analogisen äänitulon.
    Ongelman saa korjattua ainakin EDID kikkailulla eli puukottamalla nvidian ajurit. Keskustelua aiheesta ja linkkejä ohjeisiin jos jollain sattuu sama ongelma olemaan: http://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=71977&highlight=d3500
    Ongelmaa ei itelläni ole Os X:n kanssa, mutta Windowsin ja Ubuntun kanssa on kun niihin latautuu suoraan nvidian omat ajurit.
     

Jaa tämä sivu