1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Omituinen Beep ongelma, ei vastaa Beepin selostamaa ongelmaa

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Zizzuz 25.04.2009.

  1. Zizzuz

    Zizzuz Member

    Liittynyt:
    21.01.2007
    Viestejä:
    21
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Joo elikkäs:

    Mulla olis kone raudaltaan tälläinen:

    AMD athlon x2 +3800
    M2N-E
    2x Kingston Hyper X ddr2 1giga
    1x vanha kingstonin 512 rammi
    Club 3d GeForce 7600GTX
    500giga kovo
    350giga kovo

    Joo eli kone ollu hetken varastossa muuton takia ja nyt otin käyttöön kun muutin paikkakuntaa.

    Koneen saatua kiinni ja pakolliset komponentit ( hiiri, näppis ja näyttö ) kone käynnistyi, tuli biossin logo ja bang, restart...

    Restartin jälkeen windows logo ja windowssiin... Olin koneella noin 5min, bang, bluescreen ja restart. Tein saman uudestaan ja uudestaan ( kokeilin Frets on Fireä, 10sek bang. Kokeilin Winamppia, 3min Bang )... Bluescreenin virhe koodia ei löytynyt mistään googlesta?! Enkä nyt ulkoa muista mitä luki...

    Parin kerran jälkeen kone ei suostunut näyttämään kuvaa. No signal. Juuri ennen tätä tarkistin Biossista lämmöt, kauniisti alle 35 kaikki.

    Noh kuvan hävittyä kone antaa ( luultavastin Biosin virhe koodia? ), Pitkä ja kaksi lyhyttä ( Beeeeep, Beep Beep )... Tarkistin ja väittäisi olevan näytönohjaimesta. MUTTA

    Tunnin painimisen jälkeen menin ottaa tirsat jotka venyi 5h, sama ongelma ( lämmöt varmasti kohdallaan ). Purkasin koneen ja kasasin uusiksi, resetoin biossin. Sama ongelma edelleen.

    Ihan piruuttani kokeilin ja otin kingstonit pois. Ja oho, kone toimi. Sain uuden winukan asennettua joka ennen kaatui asennuksen yhteydessä, käynnistin koneen kymmenisen kertaa uudestaan. Päätin pistää Gigaset takas. Sama ongelma ilmeni. Näyttö mustana ja Beeeeep, Beep Beep.

    Noh otin kingstonit pois, ei auttanut, pistin yhden kingstonin, sama ongelma, toisen kingstonin, sama ongelma, vaihdoin paikkoja, sama ongelma. Noh otin pois ja pistin 512 palikan entisen gigasen tilalle yksinään ja taas toimii...

    Mikä hemmettiä tota vaivaa? Siis Bios resetattu, lämmöt ok, rammit otettu pois ja vaihdeltu. Ratkaisua ei vieläkään. Vaikka vieressä pörrää, en uskalla koskea enää noihin rammeihin ennen kuin joku kertoo mitä kokeilla, uutta winukkaa taas asentamassa.
     
  2.  
  3. Turmiola

    Turmiola Member

    Liittynyt:
    02.12.2005
    Viestejä:
    46
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Ootko ite kasannu sen koneen, että oletko tietoinen onko tarvinnu tehä jotain asetuksia BIOSiin, esim. muisteihin, että on toiminu?

    Jos se kone on vetäny defaultit kun on ollu kauan ilman virtoja, niin muistit ei ehkä toimi. Villi arvaus.

    Kato tarkemmin niitten muistien malli, paljonko tarviivat jännitettä ja mitkä latenssit ja sitte BIOSista tsekkaamaan josko olis samansuuntaisia asetuksia tarjolla...
     
  4. Zizzuz

    Zizzuz Member

    Liittynyt:
    21.01.2007
    Viestejä:
    21
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Joo ite kasattu... Bios koskematon jollei oteta huomioon pientä säätöä, Cool and Quiet ominaisuuksien muokkaamista, boottijärjestystä ynms muuta pientä, ja säädetty nyt kohdilleen... Eilen sain toimimaan noin 5h:ksi, Pelasin, kuuntelin musiikkia, olin netissä jne.. Lämmöt oli ok kokoajan. Mutta kesken leffan sano taas ittensä irti... Nukkusin ja herätessä ongelma ei ollut kadonnut, 4llä kerralla lähti käyntiin ja tossa pelailin jne taas... Mutta kun yksi tuttu tuli tossa joka tietää kans tietokoneista, päätin näyttää ja pistin 2gigaa takas paikoilleen nii nyt on taas sama juttu, vieressä tälläkin hetkellä piippailee. Vaikuttais ettei se tunnista näytönohjainta koska sama vihresanoma kun otin sen äsken pois kokonaan... Mutta miksi se sit välillä tunnistaa sen? ja kuitenkin kestää jonkinmuotoista rasitusta? Noh pistin noi gigaset kammat ja odotan et alkaa taas toimimaan niin katon ne voltaget oikein, en muuten pysty kattoo jollen niitten kanssa sitä toimimaan saa...

    Tossa tuo tuttu ehdotti BIOSsin fläshäystä? mahtaisko auttaa?

    Datanomi ammatilta mutta rautapuolta en ikinä ole opiskellut ( Digitaalinen viestintä, PHP, HTML, VB jne ). Mutta jos se fläshäys auttais nii voisin kattoa ohjeet netistä. Mitäs sanotte mahtaisko viedä tuon ongelman?

    Ja tuossa ajattelin että jos joku ystävällisesti on tylsistynyt ja tietotaitoa löytyy asiasta voin pistää VNC servo ja pääsee sit ite tutkimaan koneen sisältöä. Ja jos ei VNC kiinnosta niin MSN on kans ihan kelpo, koko päivän painin tän kanssa.

    Lisäilkää msn jos haaste kiinnostaa: naama@nakki.name
     
  5. Zizzuz

    Zizzuz Member

    Liittynyt:
    21.01.2007
    Viestejä:
    21
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Vieläkin sama ongelma, vielä pelittää 512 kamman kanssa mut ku lisää nii sama ongelma
     
  6. Zizzuz

    Zizzuz Member

    Liittynyt:
    21.01.2007
    Viestejä:
    21
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tässä äsken tein testin. Pistin ihan piruuttani yhden gigasen kiinni, Beep ongelma katosi, käynnistyi normaalisti windowsin logoon asti, välähti ( 0.001 sek ) Blue screen... pistin toisenki gigan kiinni, sama ongelma. Blue screen välähtää, ei BEEP erroria.

    Bios tunnisti kaikki kammat, ja muutkin rautaan liittyvät laitteet.

    Yritin winukan uudelleen asennusta, pääsin formatoimaan kovot ja siirsi kaikki asennus tiedostot, restart, windowssin logo BOOM... taas blue screen... Virhekoodit sain ylös:

    0x00000024 (0x001902FE , 0xF795E368 , 0xF795E064 , 0x808B1757 )

    toinen:

    0x0000007E (0xC0000005 , 0x8087E2E0 , 0xF7CAE114 , 0xF7CADE10 )

    kolmas:

    0x0000000A (0xEA0ED7C7 , 0x00000002 , 0x00000001 , 0x8081E574 )

    Googletin, ja jos oikein ymmärsin noiden alku virhe koodien perusteella ongelma oli "windowssin asennustiedostoissa" ( valitti jossain kohtii myös HAL.dll puuttumista )... ( kyseisen operaation aikana oli 1giga tai 2 gigaa kiinni ). Kun taas pistin 512 kamman, sama ongelma...

    Uudelleen winukan asennus, bla bla bla ja nyt taas windows toimii.
    KAIKKI ONGELMAT ILMENEVÄT KUN ON +1g RAMMIA ).

    Ihmettelen suuresti että miksi nyt sitten ei tule BEEP erroria gigastenkaan kanssa? mutta bluescreeniä pukkaa ja tuhoaa winukan )
     
  7. Hemuli78

    Hemuli78 Member

    Liittynyt:
    05.05.2009
    Viestejä:
    1
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Ehdottaisin seuraavaa: Katso gigaisten Kingstonien päällä olevasta tarrasta millä volttimäärällä toimii ja nosta biosista muistien volttimäärä lähimmäksi oikeaa, mieluiten millin yli kuin millin ali. Itselläni ei mikään auto-asetus auttanut omissa Kingstoneissa vaan manuaalisesti laitoin toimintavolteiksi 2.1 ja risat, Hyvin kävi toimimaan. Omissasi saattaa olla luonnollisesti jotkin muut voltit. Jos muisteissa ei ole tarraa katso valmistajan sivuilta, mutta omasta mielestäni sivuilla olevat voltit ovat olleet vähän ristiriitaisia joskus, luota siis ensisijaisesti tarraan. Eli, vaikkaan että sulla on muisteille tulevat voltit liian pienet ja kikkailu johtuu siitä.
     
  8. BforeDusk

    BforeDusk Senior member

    Liittynyt:
    15.09.2006
    Viestejä:
    6,570
    Kiitokset:
    7
    Pisteet:
    118
    Minkä valmistajan BIOS?
    Ei sitä emolevyn (pelkän) koodin perusteella jaksa alkaa googlaamaan ja vastausta etsimään. Kun sä näet sen helposti jos sinne biosiin pääset.

    BSODilla (bluescreen) ja BIOSin piipeillä ei ole just mitään tekemistä keskenään.

    Jos winukka käynnistyy kun bios virheitä piippailee, aika oletettavaa on, että bsod tulee. Jos bios ei piippaa, ei tarkoita etteikö bsod vois tulla. Voi jopa kaatua winukka, kuin vetäis töpselin irti seinästä.
     

Jaa tämä sivu