1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Äänikorttia musiikin kuunteluun (M-Audio Revolution 7.1?)

Viestiketju Yleistä keskustelua digitaalisesta musiikista -osiossa. Ketjun avasi Yottabyte 01.04.2009.

  1. Yottabyte

    Yottabyte Regular member

    Liittynyt:
    12.06.2013
    Viestejä:
    2,363
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Kuulokkeina on käytössä nyt Sennheiserin HD555:set ja toisinaan HD212 Prot. Tarkoitus olisi ehkä ostaa kesällä Alessandro MS-1:set (ajatuksia? järkevä päivitys?) Nuo kuulokkeet varmaankin tarvitsevat vahvistimen seurakseen, joten sellainen olisi tähtäimessä.

    (Haluan myös monitorien (ESI nEar05) voluumin säätämiseen mikserin, jolla saisi myös ainakin bassoa säädettyä. Tähän mikseriin lisäksi liitettäisiin tuo kuulokevahvistin ja kuulokevahvistimeen kuulokkeet. Muutenkin kun tuonne koneen taakse ei jaksaisi kokoajan mennä vaihtelemaan kuulokkeiden ja monitorien jakkeja, niin olisi kiva kun nuo olisivat heti tässä nenän edessä. Toinen mahdollisuus mikserille olisi bassosäädöillä varustettu monitorikontrolleri, johon saisi liitettyä myös tuon kuulokevahvistimen. Ei vain löytynyt sopivaa.)

    Tähän asti olen pärjännyt integroidulla äänikortilla, mutta HD555:llä särisee jo melkoisesti, joten nyt ajattelin hommata edullisen äänikortin tämän ongelman korjaamiseksi. Äänikortin on oltava Linux-yhteensopiva, joten X-fi-kortit tippuvat heti kelkasta.

    (Niin, tällä hetkellä setti näyttäisi tältä:
    Pikkumikseri: http://mksmedia.net/media/fi/verkkokauppa/behringer-xenyx-502.html
    Kuulokevahvistin: http://mksmedia.net/media/fi/verkkokauppa/behringer-ha400.html
    Äänikortti: http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=1035 )

    Onko ajatuksia näistä? En tee musiikkia ja olen ehkä ns "Halfway"-audiofiili: pidän äänenlaadusta, mutta etsin vain hintalaatusuhteeltaan hyvää. Pikkumikseristä en ole oikeastaan hirveästi lukenut, millaisia eroja noiden laadussa oikeastaan on? Äänikortista ja kuulokevahvistimesta on luettu kuluttajien mielipiteitä tuntikausia. Molemmat ovat arvostelujen perusteella hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia (tosin tuntuu että kuluttajat välillä kehuvat kaiken huononkin.)

    Kiitos mahdollisille vastaajille :)


    EDIT: Tällä hetkellä olen tullut siihen tulokseen, että hommaisinkin pelkän äänikortin näin aluksi ja M-Audion Revolution 7.1 olisi näillä näkymin tähtäimessä
     
    Viimeksi muokattu: 15.04.2009
  2.  
  3. mikadvd

    mikadvd Member

    Liittynyt:
    10.04.2009
    Viestejä:
    2
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Mulla on ha400 kuulokevahvistin ja kyllä se ihan ok laite on, jos hintaa katsoo niin jopa hyvä. Behringerin mikseristä on kokemusta lähinnä luokkaa isommasta 1204FX ja se toimii myös hintaansa nähden hyvin. Soundblaster on ainakin toimintavarma jos ei kaikkein kohinattomin tai häiriöttömin, nuo sisäiset äänikortit tahtoo pitää joskus pieniä sivuääniä.
     
  4. Yottabyte

    Yottabyte Regular member

    Liittynyt:
    12.06.2013
    Viestejä:
    2,363
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Olen tässä hieman vielä miettinyt valintoja ja katsellut. Tulin nyt toistaiseksi siihen tulokseen, että ostan kuulokevahvistimen vasta sitten uusien kuulokkeiden yhteydessä.

    Mietin vielä tuossa, että mikserille ja äänikortille tulisi yhteensä hintaa lähemmäs 80 euroa. Tuollaisella rahalla voisi varmaankin saada melko asiallisen USB audio interfacen (tai siis USB-äänikortin) volumesäädöillä. Ainoa vaan, ettei noitakaan meinaa löytyä linux-yhteensopivia mistään.

    Edit: perjaatteessa jos noita ei saa, niin säätelyn voisi toistaiseksi unohtaa ja keskittyä tällä kertaa äänenlaatuun. M-Audio on aika hyvin linuxpuolellakin tuettu, joten voisi ehkä harkita jompaa kumpaa näistä (ajatuksia? Mitä jos ostaisi jälkimmäisen, niin saisiko tuohon mitenkään subbaria liitettyä jos tulee tarvis?):

    http://hintaseuranta.fi/tuote.aspx/24008
    http://hintaseuranta.fi/tuote.aspx/22754

    Onkohan näillä vaatimattomammalla käyttäjällä loppujen lopuksi paljoa eroa tuohon Creativen korttiin?
     
    Viimeksi muokattu: 12.04.2009
  5. mikadvd

    mikadvd Member

    Liittynyt:
    10.04.2009
    Viestejä:
    2
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Ensimmäinen on musiikin kuunteluun ok mutta jälkimmäinen kortti on selkeästi musiikin tekoon. Kyllä joutuu kikkailemaan jos subbarin kunnolla haluaa sovittaa.
     
  6. Yottabyte

    Yottabyte Regular member

    Liittynyt:
    12.06.2013
    Viestejä:
    2,363
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Juu näillä näkymin luultavasti hankin joko Revolution 7.1:n, tai Revolution 5.1:n. Pitää nyt tässä pitää harkinta-aikaa ja lueskella arvosteluja. Tilailen vaikka sitten vaikka ensi viikolla. Olisiko ollut vielä jotain muita ehdotuksia? Mietin tuossa yhdessä vaiheessa ainakin Esin Maya 44:n USB-versiota.

    Edit:
    Juu tuo Revo 7.1 tuli tänään ja tähän mennessä olen ollut tyytyväinen ostokseen. Kiitos avusta :)
     
    Viimeksi muokattu: 22.04.2009
  7. Huopaaja

    Huopaaja Member

    Liittynyt:
    25.05.2009
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Moro.
    Onko tietoa miten pelittelee kyseinen kortti Windows 7 alustalla? Ois kiinnostusta laittaa, mutta lueskelin m-audion sivuilta pelottavia uutisia. Meinaavat että vasta viimestään 2011 mennessä olis tuki kaikille tuotteille windows 7:lle... Todennäköisesti ennekin, mutta ois se hyvä jos tietäis että samalla kortilla pärjää riittävän kauan. :)
     
  8. Yottabyte

    Yottabyte Regular member

    Liittynyt:
    12.06.2013
    Viestejä:
    2,363
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Ajurituen puolesta ei ole M-Audio käsittääkseni erityisen hyvä firma ja kyllä ihmiset kiroavat kun (kaiketi 2005 julkaistu) Revo 5.1 on yhä edelleen käytännössä kokonaan epäyhteensopiva vistan kanssa. Vähän varmasti antaa suuntaa millainen ajurituki siis kyseessä.

    Lähes Revo 7.1:n hinnalla saisi jo ulkoisen äänikortin, jollaisen itse ottaisin kyllä avosylein vastaan jos käyttäisin windowsia.
     

Jaa tämä sivu