Moi! Omaan kyseisen tukiaseman ja kaapelimodeemin. Ja olen aivan totaalinen aloittelija näiden langattomien verkkojen kanssa ja nyt haluasin luoda kotiin tällaisen. Tarkoitus olisi että pöytäkoneeni olisi kytkettynä verkkokaapelilla ja läppäri (macbook) toimisi wlanilla. Joten voisiko joku heittää ihan kunnolliset ohjeet, miten lähteä liikkeelle. Mitä tehdä ensimmäiseksi? Kuinka liittää aluksi modeemit ja kone toisiinsa? Yms.? Olisin todella kiitollinen, jos joku jaksaisi ruveta kertomaan minulle aika alusta pitäen nämä jutut
Mikä kaapelimodeemi sulla on? Tarkista että modeemin on siltaavassa tilassa. Kytke koneesi johdolla modeemin ja tarkista minkälaisen ip-osoitteen kone näytää. Jos se on 192.168. alkuinen niin sitä täytyy säätää,muuten ei tarvitse tehdä mitään. Tämän jälkeen kytket johdon modeemista buffaloon ja liität koneesi siihen. Avaa nettiselaimesi ja kirjoita osoitekenttään 192.168.11.1 käyttäjätunnus root, salasana tyhjä. Etusivulta klikkaat Wireles Encryption kohtaa niin pääset laittamaan langattoman suojaukset päälle.
Kaapelimodeemi on Thomson TCM-420. Kuinka tarkistan tuon, että onko modeemi siltaavassa tilassa? Ja ei näyttänyt tuollaista ip-osoitetta. Mitä pitää tehdä tuon suojauksen jälkeen? Jonnekin kaiketi salasana ja sittenkö pitäisi homman pelittää? Jee, sain nyt toimimaan tämän. Kysyisin silti vielä sellaista, että täytyykö tuolle buffalon sivulle antaa uusi salasana ja käyttäjätunnus tuon root:n ja tyhjän tilalle?
Hyvä, että pelittää. On suositeltavaa vaihtaa salasana, eipä pitäisi ulkopuolisten päästä purkin sisälle.
Eli ulkopuoliset voivat silti murtautua tuon buffalon asetuksiin? Vai täytyykö olla johdolla kiinni purkissa jos haluaa päästä asetuksiin käsiksi?
Lainatan nyt vähän tätä. Olen ostamassa tälläistä laietetta: ADSL2+ reititin, DSL-2740B, 270Mbit WLAN tukiasema, 4-porttinen kytkin. Niin onnistuuks tolla sellainen, että se ottais netin seinästä?? Buffalon uusi High Power tukiasema jossa on sisäänrakennettu signaalinvahvistaja. Signaalinvahvistajalla saat selvästi paremman signaalin sekä pidemmän kantaman. Buffalo jatkaa testivoittajamallien perinteitä ja tekee tukiaseman käyttöönotosta vielä entistä helpompaa. Älykäs reititys tunnistaa automaattisesti yhteytesi ja konfiguroi sen. Yhteytesi salaus onnistuu yhdellä napinpainalluksella, Buffalon AOSS-salausjärjestelmä asettaa korkeimman mahdollisen suojaustason. Tarvitsetko reititintä vai siltaa? Molemmat ovat nyt samassa laitteessa ja saat vaihdettua tämän asetuksen myös napinpainalluksella suoraan laitteesta. Laitteessa on tehokas Intrusion Detector -palomuuri, joka tunnistaa ja estää verkon luvattoman käytön, sekä ilmoittaa mahdollisista murtoyrityksistä. WHR-mallilla on kompakti kotelo jonka voi asettaa pysty- ja vaakasuoraan. Muita ominaisuuksia mm.: sisäänrakennettu 4-porttinen kytkin, Sisäänrakennettu DHCP-serveri, NAT/SPI-palomuuri, WDS-tuki. - Sisäänrakennettu vahvistin parantaa langattoman yhteyden nopeutta sekä kasvattaa kantavuutta - 802.11g Wireless 125Mbps High- Speed toiminta (käytettäessä 125Mbps sovitinta) - Helppo konfiguroida web-selaimen kanssa - Tukee WDS-toimintoa jolla voidaan kasvattaa kantavuutta lisäämällä tukiasemia - Ulkoinen kytkin jolla voidaan kytkeä reititysominaisuudet hetkessä päälle ja pois - Helppo asennus käyttäen AOSS:ää (AirStation One-Touch Secure System) - Automaattinen kanavan valitsin etsii parhaan kuuluvuuden omaavan kanavan automaattisesti - Tukee WPA-PSK (TKIP, AES) sekä 128/64-bit WEP -salausta - Sisäänrakennettu NAT sekä SPI-palomuuri ja hyökkäyksen tunnistus - Dynaaminen pakettien suodatus - Sisäänrakennettu DHCP-palvelin - Sisäänrakennettu 10/100 4-porttinen kytkin - Optimoitu nopea reititys, jopa 5 kertaa nopeampi kuin tavallisissa tukiasemissa Täs on nää mihin se pystyy, mutta kun olen ihan aloittelija näissä jutuis, niin voisko joku auttaa?