1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

" CMOS Checksum Error - Default Loaded "

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi eitoimi8 06.03.2009.

  1. eitoimi8

    eitoimi8 Member

    Liittynyt:
    31.01.2009
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Eli Käytössä Asus Crosshair II Formula - emolevy ja AMD Phenom II 920.. Ja kone VAIN parin kuukauden ikäinen

    Päivitin BIOS:in uudempaan. Ilmeisesti päivitys onnistui kun näyttää uudemman version jne.. Mutta jokakerta kun koneen sammuttaa ja käynnistää uudelleen tulee heti alkuun kyseinen virhe ilmoitus "CMOS chechsum error - Default loaded". F1 jatkaakseen tai DEL setuppiin.. F1:llä kone käynnistyy aina windowsiin astija tähän asti toimintutkin normaalisti.. Ongelma on aika tuore mutta muutaman käynnistyskokeilun jälkeen huomasin että ei käynnisty edes virheilmoitukseen asti jos ei paina CLR CMOS- nappia koneen takaa. Otatte puheeksi varmaan pariston, mutta miksi error alkoi juuri BIOS:in päivityksen yhteydessä? Ongelmaan kelpaisi ratkaisu.. Bios:in asetukset näyttäisi olevan kohdallaan lukuunottamatta että kun koneen saa käyntiin cmos nollauksen jälkeen, on biosissa boot järjestys " 1.removable 2. Har Disk jne.. " ja kellotukset yms kääntynyt originelli asentoon (auto tms)

    Eli jos koneen haluaa käyntiin on nollattava cmos. Kun tulee virhe ilmoitus "cmos checksum error - default loaded" on mentävä biosiin ja lähteä tallentaen muuttamatta mitään. OK kone käynnistyy. Sama toistettava jokaikinen kerta.

    -Jos patteri on lopussa, niin miksi ei herjannut aiemmin.. vanhalla biosilla ??
    -Onko mahdollista, että päivitys on mennyt pieleen? Mitä tehtävissä?


    Kiitos etukäteen :)
     
  2.  
  3. AppZ

    AppZ Guest

    Vaikkuttaisi pieleen menneeltä päivitykseltä.
    Suosittelisin kokeilemaan uutta bios päivitystä,
    jos ei toimi uudella bioksella niin vaihtaisin takaisin vanhaan.
     
  4. BforeDusk

    BforeDusk Senior member

    Liittynyt:
    15.09.2006
    Viestejä:
    6,570
    Kiitokset:
    7
    Pisteet:
    118
    CMOS chechsum error on 99,9...% varmuudella pariston syytä.
    Paristo kun tyhjenee, niin mitkään bios muutokset ei säily, kun koneen samuttaa. Sehän sulla tossa käy, boottijärjestys (Joka muuten on ihan oikein, bios ohittaa sen disketin tai usb:n jos ne ei ole kiinni. Tietenkin yleisimpään boottiin tule sekunnin nopeutus kun panee ekaksi kovon.)

    Mielenkiintoista on ettei osaa ladata tehdasasetuksia ilman CLR CMOS- nappia. Tommonen nappi koneen taakse on "uudempia" hienouksia, joten olisko emo sen mukaisesti pantu toimintaan.
    Voi olla että bios päivitys on pieleen mennyt, jäännyt vajaa toiminta ja ton häikän tekee.
    Se että paristo tyhjeni kun biosin päivitit. Voi vaan olla sattuma. Myös se päivitys on sattanut vaatia paristosta virtaa siihen kirjoitukseen, joten latinki tippui se takia tietyn rajan alle.
    Jotkut ihmettelvät kun puol vuotta vanhassa koneessa tulee CMOS chechsum error, 'ei voi olla patteri sökö'. Mitään takeita ei ole, kuinka kauan paristo on lojunut emon valmistajan varastohyllyssä ja tyhjentynyt itsestään siellä.
    CR 2032 patteri muistaakseni emoissa yleisesti käytössä on. Paristoja saa monesta paikasta, jossa "kelloparistoja" myydään. Hinta on muutaman euron.
    BIOS päivitys jos pieleen menee, voi olla edessä bios piirin vaihto. Joten, riskeraatko pikkurahan säästön takia ja teet uuden päivitys yrityksen tai entisen palautuksen?
    Sähkölaitos kun ei kykene ennustamaan parin sekunnin katkoksia joka koneen saa boottaamaan. Jota ei saa bios päivityksen aikana tapahtua.
    Onko sulla jo, tai varaa ostaa UPS sähkökatkoksen vahingon estämään?
     
  5. eitoimi8

    eitoimi8 Member

    Liittynyt:
    31.01.2009
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Siihen tulokseen olen tullut vastauksien perusteella, että patterin tarkastus ensimmäisenä. Et ole ainut joka sanoo samaa :) joten kokeiluun pariston vaihto ja JOS ei korjaannu niin.. ?.. päivittämistä uudelleen mieluummin ammattilaisen toimesta, että ei enää pahempaan menisi (jos vika päivittämisessä)
     
  6. BforeDusk

    BforeDusk Senior member

    Liittynyt:
    15.09.2006
    Viestejä:
    6,570
    Kiitokset:
    7
    Pisteet:
    118
    Aivan paristo ekana vaihtoon. Ei oo kallis hukkainvestointi, jos syy ei siinä olekkaan.

    BIOS päivityksen lataus. md5 tai vastaava tarkistuskoodi jos on, niin sillä katsomaan ettei latays tullut väärin.
    Jos ei sivustolla koodia ole, voi imuroida usempaan kertaan ja luoda imuroiduille md5sums:in ja katsoa että ne on samat joka imuroinnissa.
    Disketillä jos päivityksen tekee, komentoriville format a:, koska Oma tietokone > Alusta... ei tee sitä tarkistusta '*** faulty bytes in corrupted sectors'. Näkee ettei vialliseen diskettiin luo paivitystä.
    Ammattilaista ei sen enempää tarvita kuin katkeamaton sähkönsyöttö, UPS.
    Mamman osaa jokainen kieltää imuroimasta yms. ettei sulake pala tai kukaan irroittele sitä jne.
    Jokaisen pitää tajuta, ettei sitä päivitystä sörkitä, keskeytetä, sammuteta tietokonetta välissä ('jatkan huomenna loppuun') jne. vaikka siinä ruudulla ei mitään näyttäis tapahtuvan.
    Jos osaavampi apu löytyy, niin eihän se pahaakaan tee.

    Nopee katsoen en nähnyt mainintaa tolle Asukselle 'Crash free bios', joka jollain toimenpiteellä ensin, niin sähkökatkoskin päivityksessä ja sen saa viel kuosiin. Joku tämmönen hienous se Asuksen viimeisin bios juttu.
     

Jaa tämä sivu