1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

iTunes ja Nokian AAC ongelma.

Viestiketju Keskustelua musiikkiohjelmista -osiossa. Ketjun avasi Arcury 16.02.2009.

  1. Arcury

    Arcury Member

    Liittynyt:
    16.02.2009
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Ajan mittaan olen siirtänyt kaiken musiikkini kännykälleni ja muuntanut sen sitä ennen Nokia Music Managerilla (PC Suiten mukana) AAC-muotoon tilan säästämiseksi ja mahdollisesti äänenlaadun parantamiseksikin.
    Vähän aikaa sitten hankin uuden koneen , tyhjensin ja myin vanhan. En kopioinut mp3:sina olevaa musiikkikirjastoa vanhalta koneelta, koska ajattelin pystyväni siirtämään kappaleet kännykkältä helposti taas udelle koneelle.
    Nyt huomasin ettei esim. WMP11, iTunes tai moni muukaan mediasoitin tunnista Nokian muuntamia AAC-tiedostoja. Olen yrittänyt monella muuntamissoftalla mutta mikään ei näytä tunnistavan kappaleita.
    Haluaisin muuntaa kappaleet takaisin mp3-muotoon ja mieluusti pitää ID3-tagitkin tallellaan.

    Kiitos,
    Arcury
     
  2.  
  3. Arcury

    Arcury Member

    Liittynyt:
    16.02.2009
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Vielä lisäisin, että kaveri testasi muuntaa pari kappaletta Winamp PRO:lla ja toimikin muuten loistavasti paitsi että kappaleiden tiedot eivät säilyneet muualla kuin tiedostonimissä. Tagit kun saisi säilymään niin olisi ihan mahtavaa :O
     
  4. Dreamlore

    Dreamlore Regular member

    Liittynyt:
    02.09.2007
    Viestejä:
    1,381
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    DBPowerAmpilla ja sopivilla luku/kirjoituskodekeilla kannattaa kokeilla. Pitäisi löytyä mahdollisuus säilyttää nuo tagit.

    Ja muuten. Tiedostoa konvertoimalla ei siitä saa paremman laatuista, ei millään. Yleensä vain päinvastoin; laatu huononenee useammin pakatessa. Eli jos haluaa mahdollisimman parasta laatua kannattaa biisit ripata suoraan levylta haluttuun formaattiin. Tilan säästökin on vähän niin ja näin ellei musiikkejaan äänenlaadullisesti uhraa johonkin 128kbps kuraan.
     

Jaa tämä sivu