1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Canon EOS 1000D vs. Canon Digital IXUS 980 IS

Viestiketju Digikamera ja valokuvaus -keskustelualue -osiossa. Ketjun avasi yoru_ 03.02.2009.

  1. yoru_

    yoru_ Guest

    juu,uutta kameraa pitäis saada hommattua ja aikani tutkittua olen rajannut vaihtoehdoiksi järkkärikamera Canon EOS 1000D:n ja digikamera Canon IXUS 980.
    Aika aloittelia olen ja aiemmin kuvailtua on tullut iän vanhalla canon ixus 30 digikameralla.
    En oikein netistä löytynyt kirjoituksia kuvaajien omista kokemuksista kyseisten kameroiden osalta joten plus ja miinus puolia molemmista malleista olisi ihan kiva kuulla ennen ostopäätöksen lopullista tekoa.:)

    Toki tiedän että kysymyksessä on kaksi täysin toisistaan poikkeavaa kameraa siksi kyselenkin että mitä mieltä muut niistä ovat olleet,ja etenkin kiinnostaisi tuo EOS 1000 kuvaus mahdollisuudet sisätiloissa / hämässä ilman salamaa ja että aiheuttaako salaman puuttuminen kuvien "tärähtämistä" tjms.
     
  2.  
  3. hentriz

    hentriz Guest

    Molemmissahan on salama? Ja jos ei salamaa käytetä, niin EOS 1000D:n herkkyyttä voi nostaa aika huoletta ainakin ISO800 saakka - hyvä jos Ixusen edes ISO200:aan saakka..

    Sanoisin näin tuohon valitsemiseen:
    Jos kamera on pääosin "näppäilemistä" varten, niin pokkari. Se pysyy mukana ja muistoja saadaan talteen. Toinen syy on myös koko; jos haluat pientä ja helppoa kannettavuutta, Ixus.
    Jos taas aiot opetella valokuvausta ja innostusta riittää, niin ihmeessä järkkäri! Jos myöskään sen "kantaminen" ei pelota, niin osta se järkkäri vaan. Varaudu siihen, että järkkäriin kuluu paljon enemmän rahaa kuin aluksi suunittelit.
     
  4. yoru_

    yoru_ Guest

    juu, kun kyllä tuo valokuvaus kiinnostaisi aika paljonkin harrastus mielessä niin siksi sitä järkkärin ostamista harkitsen, ainoa mutta siinä on sen kuljetus,vaan kai se (kamrera)laukussa suhteellisne ehjänä pysyy.

    Niin, ja lähinnä sillä salamalla tarkoitin että käsittääkseni se pitää ostaa tuohon järkkäriin erikseen ja siihen ai taida budjetti (ainakaan ihan vielä) riittää :)
     
  5. Seppok

    Seppok Member

    Liittynyt:
    07.05.2004
    Viestejä:
    79
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kyllä tuossa 1000D:ssä on oma salama mukana, ja todennäköisesti parempikuin tuossa IXUS:sessa. Mukaaan kannattaisi haaveilla sitä vakaajallista (=18-55 IS) KIT-linssiä.
     
  6. yoru_

    yoru_ Guest

    oukei. :D no nyt voi sitten kyllä sanoa että taidan tosiaan kallistua ton järkkärin puoleen :) ja tosiaan siihenhän siten saa hankittua niitä kaikkia lisäosa systeemejä sitten kun oppii eka noita perus juttuja hallitsemaan.
     
  7. yoru_

    yoru_ Guest

    Niin ja tuosta linssistä, mistähän sellaisen voisi löytää suht edullisesti? netti tilauksela vai ihan jostain kaupasta löytyy? :))
     
  8. vaeykki

    vaeykki Member

    Liittynyt:
    12.06.2013
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Taitaapi tulla kameran mukana. Ainakin jos meinasit uutena ostaa.
     
  9. hentriz

    hentriz Guest

    Jotkut kaupat ovat ainakin myyneet tuota 1000D-kittiä halvemmalla sillä "ei IS"-kitillä. Muistaakseni se vanhempi 18-55 F/3,5-5,6 (eli ei IS:ää) oli paljon huonompi kuin nykyinen vakaajallinen 15-55. Tosin aika huono sekin on verrattuna esim. Olympuksen kittilinsseihin. Ketjun aloittajan ei kuitenkaan kannata säikähtää, varmastikkin vähintään yhtä hyvää jälkeä tekee kuin tuo Ixus 980 IS ;-)
     
  10. yoru_

    yoru_ Guest

    juuh, laitoin netanttilasta tilaukseen tuon d1000 paketti systeemin, ja ens viikolla pitäisi sitten päästä kuvailemaan jo. ;)

    ja kiitos vastaksista, moni asia selveni huomattavasti.
     
  11. Ddarud

    Ddarud Regular member

    Liittynyt:
    21.08.2007
    Viestejä:
    275
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Tilaat siihen http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=2234
    Aika tyyris mutta hyvä kotelo. Mitoitettu vakiolinssille. Isompaa zoomilinssiä siihen ei mahdu mutta esim pienempi kiinteäpolttovälinenkin linssi sopii. Voi laittaa täytteeksi hieman paperia. Tai sitten ihan kunnon kameralaukku.
     

Jaa tämä sivu