AfterDawn logo

CES 2009: Seagatelta FreeAgent Theater HD -medialaite

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
5 kommenttia

Paremmin kiintolevyistään tunnettu Seagate esitteli CES-messuilla uutta FreeAgent Theater HD -mediasoitinta, johon toistettava media tuodaan kiintolevyn avulla.

Kiintolevyiksi käyvät kaikki USB-liitäntäiset massamuistit ja yrityksen FreeAgent Go -mallit, jotka voi liittää suoraan FreeAgent Theater HD -laitteessa olevaan kiintolevypaikkaan.

Mediatiedostojen osalta laite tukee MPEG-1-, MPEG-2-, MPEG-4- ja DIVX-muotoisia videotiedostoja aina 1080i-resoluutioon asti. Audion puolelta tuetut formaatit ovat Dolby Digital, MP3, WMA, WAV ja OGG. Laitteen luvataan tukevan myös tekstitystiedostoja, mutta Seagaten lehdistötiedote ei mainitse tarkemmin tuettuja tekstitysformaatteja.


Videota saa FreeAgent Theater HD:sta ulos komposiitti-, S-video- ja komponentti-liitäntöjen kautta. Laitteesta ei valitettavasti löydy HDMI-liitäntää, joka on vakiovaruste kilpailevan Western Digitalin myymässä WD TV HD -laitteessa.

Yhdysvaltojen ja Euroopan markkinoille laite tulee myyntiin maaliskuussa. Yhdysvalloissa laitteen suositushinta ilman kiintolevyä on 129,99 dollaria eli noin 100 euroa. 250 gigatavun FreeAgent Go -kiintolevyn kanssa suositushinta on 229,99 dollaria eli noin 170 euroa. 500 gigatavun FreeAgent Go -kiintolevyn kanssa suositushinta on 299,99 dollaria eli noin 225 euroa.



FreeAgent Theater HD:n esittelyvideo

5 KOMMENTTIA

wii4ever1/5

hyvältä näyttäää :)

LordPepsi2/5

Pantavan näköne muija tos videos !! Se ku myis ni varmast ostasin :D

rkan3/5

Ei HDMI liitäntää? Mitähän taas seagatella ajateltu.

yussef4/5

Mkv tuki ja hdmi kun löytyisi niin erittäin mielenkiintoinen vehje ja hintakin alkaa pikkuhiljaa olla järkevässä suuruusluokassa.

dRD5/5

*huoh* Ei _mitään_ oikeastaan mitä olemassaolevista vermeistä kuten Popcorn Hourista ei löytyisi -- ja lisäksi vielä HDMI ja verkkokytkentä puuttuvat. Taitaa olla, että menee maanantaina itselläni tuo HDi:n mediatoistin (siis tämä) tilaukseen, kun tarjoaa ainakin speksien mukaan itselleni vihdoinkin ne, mitä olen kaivannut mediatoistimeen (MKV-tuen, HDMI:n 1080p:hen asti ja Blu-rayn samassa suht kohtuuhintaisessa paketissa).

Seagate ja kumppanit pärjäisivät paremmin IMO, jos vääntäisivät vaikka pre-instatun Linuxin XBMC:llä asennettuna johonkin HTPC-koteloon peruslaiskoille ihmisille (kuten allekirjoittaneelle), jos eivät viitsi rautatasolla kunnon laitetta suunnitella ;-)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT