AfterDawn logo

Uusissa MacBookeissa HDCP

Matti Robinson Matti Robinson
6 kommenttia

Kaikkiin uusiin MacBook-malleihin on sisäänrakennettu HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection). Tämä tarkoittaa sitä, että koneiden omistajat eivät pysty katsomaan osaa iTunesista ostetuista videoista televisiolla, joka ei tue HDCP:tä. Suurin osa sisällöstä ei ole suojattua, mutta CrunchGearin mukaan uusimmista videoista HDCP-suojaus löytyy.

HDCP-sisällön näyttäminen muissa laitteissa vaatii HDMI- tai DVI-liitännän ja HDCP-valmiin näyttölaitteen. Tämä tuottaa luonnollisesti ongelmia ihmisille, jotka haluavat katsoa videoita esimerkiksi vanhemmista televisioista, joissa ei ole kumpaakaan digitaalista sisääntuloa.

Applen iTunes joutuukin tämän takia todennäköisesti monen käyttäjän epäsuosioon ja kilpailijat, kuten Amazon, saattavat kiriä etumatkaa suojaamattoman sisällön tarjonnalla.

6 KOMMENTTIA

somebodyy1/6

Onnea vaan Maccienkin omistajille, niin.

temb2/6

Hmm, jos sulla on uusi MacBook niin eiköhän sulla oo myös uudehko littu-tv, jossa hdmi (ja hdcp-tuki)... varsinkin jos ostelet hd-videoita iTunesista.

Nks1233/6

Juu mullakin tuli mieleen, että mikäs haitta siitä HDCP:stä on teräväpiirtoa katellessa, sillä kaikki teräväpiirtotelkut on HDCP-valmiita. Taitaa se macin oma näyttö soveltua teräväpiirron katseluun paremmin kuin vanha kuvaputki (tuleeko kuva edes näkyviin?) :)

Sendo_4/6

En kyllä välillä ymmärrä Maccien käyttäjiä.. enkä yritystäkään sen puolen.

Kovasti on aina kaverit kehunut Maccia ja haukkunu pc:tä ilman sen parempia perusteluita. Tähän päivään mennessä en ole siitä niin hyviä ominaisuuksia löytänyt että lähtisin sen hintaista vekotinta muutenkaan maksamaan.

mikkolm5/6

Näkyykö vanhemmissa MacBookeissa HDCP suojattu materiaali täydellä tarkkuudella? Eikö tuon suojauksen tarkoitus ollut estää HD laatuisen kuvan katselu laitteissa jotka eivät tue HDCP:tä? Jos HDCP tuella saadaan koko tarkkuus käyttöön, niin eikö tämä ole hyvä uutinen? Toisaalta jos suojattu materiaali on näkynyt ongelmitta niin millä se suojaus on kierretty? Onko tehty laillisesti?

Nks1236/6

Sendo_ : jos mua tarkoitit, niin en ole ikinä omistanut maccia, eikä iPhone ei ole jumalan luomaa. Itse käytän Linuxia ja windowsia. Tosin jälkimmäistä vain sitä vaativiin asioihin. Mutta ajattelin asiaa ihan loogiselta kannalta ;)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT