1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Canon, Olympus, Panasonic lumix vai Sony?

Viestiketju Digikamera ja valokuvaus -keskustelualue -osiossa. Ketjun avasi Ooon_a 26.10.2008.

  1. Ooon_a

    Ooon_a Member

    Liittynyt:
    26.10.2008
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Eli olisin hankkimassa itselleni kameraa, mutta en tiedä vielä tarkalleen millaisen joten tarvitsisin ammatti-ihmisten apua kun itse en todellakaan ole mikään ekspertti :D Olen harkinnut Canon Power PowerShot SX100 IS:n, Olympus SP-560 UZ:n, Panasonic Lumix DMC-TZ5 ja Sony DSC-H10:n hankkimista. Mikä olisi noista paras?

    Olisi kiva jos joku voisi kertoa kameroista jotain tai sitten ehdottaa jotain muuta kameraa. Kamerassa tulisi kuitenkin olla:
    - vähintään 10 x optinen zoom
    - vähintään 8,0 megapixeliä
    - Kaksoiskuvanvakaaja
    Ja se saisi olla enintään 300 € mielellään vähemmän. Käyttäisin kameraa varmaan luontoa ja eläimiä kuvatessa, sekä erilaisissa hevoskilpailuissa ja näyttelyissä eli kamerassa pitäisi olla myös jokin ohjelma jolla saa vauhdikkaasta kuvasta tarkan eikä heilahtaneen ja epäselvän. Kuvien pitää mutenkin olla kamerassa tarkkoja ja laadukkaita!

    Jos teillä on kokemuksia ylhäällä mainituista kameroista tai joistain muista niin kirjoittakaa ihmeessä :)
     
  2.  
  3. hentriz

    hentriz Guest

    Noista itse ottaisin joko Panasonicin tai Canonin.
    Pari juttua vielä; 8 megapikseliä ei ole mikään "hyvä" vaatimus. Eipä taida pokkareiden kennot venyä tuohon, vaikkakin pienemmällä pikselimäärällä varustettuja kameroita onkin nykyään vaikea metsästää.
    Toinen juttu on tuo kaksoiskuvanvakaaja... Se meinaa sitä, että siinä on sekä optinen että digitaallinen kuvanvakaaja - ja sillä digitaallisella ei tee mitään. Nostaa vain ISO-arvoa, jotta suljinaika lyhinisi ja näin ollen vähentää tärähdysriskiä. Kuitenkaan loppujen lopuksi mitään kunnollista etua siitä ei ole.
    Jos vähänkin hämärämässä, esimerkiksi urheiluhallissa pitäisi saada liike pysäytetyksi, tarvitaan suurta ISO-arvoa > pokkareissa lisää kohinaa. Eli jos pitäisi olla enemmän zoomia ja paljon niitä megapikseleita, suosittelen järkkärin harkitsemista.
     
  4. Ooon_a

    Ooon_a Member

    Liittynyt:
    26.10.2008
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kiitos tiedosta :>
    Mutta tuossa Olympuksessahan on 8,0 megapixeliä ja Sonyssa 8,1 ja olympuksessa on aika paljon optista zoomiakin. Meneeköhän siinä kuva sitten epätarkaksi jos siinä ei ole enemmän noita megapixelejä?
     
  5. teme565

    teme565 Active member

    Liittynyt:
    10.05.2002
    Viestejä:
    3,306
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Itse ottaisin Olympuksen. Itselläni on ollut parisen viikkoa SP-565 (SP-560:n isoveli) ja kyllä ainakin sillä saa ihan asiallisia kuvia.
    Iso linssi tekee kameraan vähän kokoa, mutta mielestäni se on vain hyvä asia, tuosta kamerasta ainakin saa todella hyvän otteen. Salama on tuollaista ylösponnahtavaa mallia, eli ei tarvitse mistään valikon takaa valita salamaa päälle/pois.
    Automaattiasetuksillakin laukaisuviive on tosi lyhyt, manuaalilla varmaan vielä lyhyempi. Kuvanvakain ainakin toimii hyvin. Ainakin ulkona hyvässä valossa voi telepäässä ottaa hyvin kuvia ilman jalustaa ja terävää tulee.

    EDIT: Nuo megapikselit merkkaavat vain sitä, että mitä enemmän niitä on, sitä terävämpi kuva (ainakin teoriassa) on. Toisin sanoen, suurempimegapikselistä kuvaa voi tietokoneella suurentaa enemmän ennen kuin se menee kovin rakeiseksi.
     
    Viimeksi muokattu: 27.10.2008
  6. hentriz

    hentriz Guest

    Nimenomaan teoriassa. Kuitenkin liika määrä pokkarissa aiheuttaa kohinaa, koska kennoon on "tungettu" liikaa pikseleitä.
    Kyllä varmaan itsekkin kallistuisin siihen Olympukseen jos siinä ei olisi xD-korttipakkoa. Itsellä kokemusta SP-550-mallista, eli 565 pikkuveljen (560) pikkuveljestä ja on poistunut jo myynnistä.
    EDIT: Maininta tuosta inhottvasta xD-kortista...
     
    Moderaattorin viimeksi muokkaama: 27.10.2008
  7. Ooon_a

    Ooon_a Member

    Liittynyt:
    26.10.2008
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tuota Olympusta olenkin harkinnut kaikista eniten.. Mutta kuulin, että jollain oli kuvanlaatu ollut suttuista siinä aiemmassa mallissa (SP 550) ja tarkennus oli ollut hidasta. Mutta en sitten tiedä kun olen lukenut noita arvosteluja siitä niin enemmän sitä on kehuttu.
     
  8. teme565

    teme565 Active member

    Liittynyt:
    10.05.2002
    Viestejä:
    3,306
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Eipä tuo xD-korttikaan loppujen lopuksi mikään iso miinus ole. Kyllä se kova kilpailu kameramarkkinoilla on siihen johtanut, että vaikka Olympus tykkääkin pitäytyä xD-kortissa, niin ei niistä voi paljoa pyytää. Parin gigan kortti maksaa hiukan päälle 20EUR, ei paha.

    Mitä tulee tuohon tarkennusnopeuteen, ainakin SP-565 tarkentaa todella vauhdilla. Se menee sillain että "jaha, otetaas kuva, tarkennus, räps viu". Eli homma toimii nopeasti.
    EDIT: 565:ssä pystyy adapterilla käyttämään MicroSD-korttia
     
    Viimeksi muokattu: 27.10.2008
  9. hentriz

    hentriz Guest

    Adapterilla kyllä, mutta se adapteri on xD-korttiin. xD-kortissa ei sinäänsä ole mitään vikaa, paitsi lukunopeus. Kirjotusnopeudella ei ole niinkään väliä, sillä ainakin maalaisjärjellä mieleen tulee se, että tärkeämpää olisi puskurimuisti.
    Siis xD-kortteja ei voi katsoa suoraan koneelta, kun hidastelee älyttömästi. Myös kuvien siirto tuskallisen hidasta verrattuna CF- ja SD-kortteihin. Vika voi olla myös muistikortinlukijassani, mutta epäilen.
    Sillon kun itsekkin olin ostamassa SP-550, sitä tarkennusta haukuttiin ja epäilytti minua. Vaan eipä se nyt niin hidas ole... Pimeässä välillä haarukoi, mutta vain välillä. Ehkä joku joka sadas kerta eikä silloinkaan ole tuskallisen hidas. Eli suotta pelkäät. Jos SP-550 oli reilusti siedettävä tarkennus, miksi olisi mennyt seuraavassa mallissa huonompaan suuntaan?
     
  10. Safram

    Safram Member

    Liittynyt:
    23.02.2007
    Viestejä:
    24
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Itse juuri kamerahankinnan yhteydessä ostin 6 nopeusluokan 8 gigan SD(hc) kortin kahdella kympillä. Ei paha.

    Kameraa valitessa kävin käpistelemässä erinäisissä liikkeissä vaihtoehtoja. Olympus vakuutti kyllä rakenteellisella laadukkuudellaan, ei natissut tai nitissyt. Kameroista sai erinomaisen otteen (565 ja 570 olivat vaihtoehtona). Ainoa huono puoli oli tuo xD ja sen vuoksi valitsinkin Panasonic Lumix DMC-FZ28. Toinen FZ28 etu oli ('puoli') HD videokuvaus. Kameran saatua totesin siinä olevan kuvanvakaimen olevan paremmin toteutettu, kuin Olympuksessa ja myös optiikkaa oli kehuttu erinäisissä testeissä. FZ28 kyllä on kädessä heppoisemman oloinen, kuin kumpikaan olympos. vajaa puolet hintaan lisää, niin olisin ostanut Canon Powershot SX1:sen.
     
  11. 1310

    1310 Member

    Liittynyt:
    13.11.2008
    Viestejä:
    3
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
     
  12. 1310

    1310 Member

    Liittynyt:
    13.11.2008
    Viestejä:
    3
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    [/quote]
    Itsekin kiinnostuin hieman tuosta SX1:stä.
    [/quote]

    Näköjään tekee linkin suoraan ja väärään paikkaan, siis Canon PowerShot SX1 IS on tuote.
     

Jaa tämä sivu