AfterDawn logo

TVkaistalta tallentava IPTV-teräväpiirtodigiboksi

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
6 kommenttia

Suomalainen nettitelevisioyritys TVkaista on viimein julkaissut lehdistötiedotteen, jossa kerrotaan tarkemmin yhtiön aiemmin kertomista TVkaista-digibokseista, joilla onnistuu sekä teräväpiirtomateriaalin että maksukanavien seuraaminen.

TVkaistan jakelemat digiboksit ovat Motorolan VIP1920-9T -laitteita, joista löytyy mm. tuki 1080i-resoluution teräväpiirtomateriaalille sekä HDMI v1.2- ja SCART-ulostulot. Laitteissa ei ole omaa kiintolevyä, vaan kaikki maksuttomilla TV-kanavilla näkyvät ohjelmat tallentuvat automaattisesti kahden viikon ajaksi TVkaistan palvelimille, josta ne voi sitten katsella laajakaistayhteyden avulla. Kuluttajien ei siis tarvitse erikseen ajastaa ohjelmia myöhempää katselua varten. Tallenteiden pidempiaikaista säilöntää varten kuluttajat voivat erikseen siirtää ohjelmat erilliseen ohjelma-arkistoon.


IPTV-ominaisuuksien lisäksi laitteet sisältävät antenniverkon digivirittimen ja paikan Conax-maksukortille. TVkaista on luvannut tuoda markkinoille myös kaapeliverkon digivirittimellä varustettuja malleja. Maksukanavien ohjelmia ei ainakaan nykyisellään voi tallentaa TVkaistan palvelimille myöhempää katselua varten.

TVkaista jakaa ilmaisen digiboksin kaikille niille asiakkailleen, jotka ovat tehneet kahden vuoden TVkaista-tilauksen lokakuun loppuun mennessä. Muut henkilöt voivat tilata oman digiboksinsa tarvittaessa yrityksen verkkokaupan kautta 179 euron hintaan, kunhan laitteiden myyminen saadaan käyntiin.

"TVkaista-digiboksi tuo TVkaistan olohuoneisiin ja muuttaa sitä, kuinka televisiota katsotaan" sanoo TVkaistan toimitusjohtaja Fredrik Husberg yrityksen lehdistötiedotteessa. "Ensimmäistä kertaa digiboksilla voi nyt katsoa televisiota rajoituksitta, miettimättä etukäteen mitä tv-ohjelmia olisi halunnut tallentaa. TVkaista-digiboksin omistaja tietää, että kaikki valittujen kanavien tv-ohjelmat ovat tallessa ja katsottavissa." jatkaa Husberg.

TVkaista-digiboksin ohella TVkaista-palvelua voi käyttää esim. tietokoneen, iPhonen tai PlayStation 3 -pelikonsolin avulla.

6 KOMMENTTIA

bfr1/6

Voisi saunalahtikin ottaa käyttöön tuon kahden viikon automaattisen tallennuksen.

lmfmis2/6

Kuinka kauan tämäkin palvelu pysyy auki kunnes se suljetaan viranomaisten toimesta?


Meneekö digiboksi toimettomaksi sen jälkeen?

TVkaista3/6

TVkaista on viranomaisten taholta täysin lailliseksi todettu. TVkaista kehittää palveluaan koko ajan, kasvaa ja laajenee. Uutuuksina esim. juuri TVkaista digiboksi sekä TVkaistan iTunes-versio jonka tallenteet ovat yhteensopivia Sony PSP:n, Symbian puhelimien ja
Applen iPod/iTouch/iPhone/AppleTV:n kanssa.

bfr4/6

Pitääkö luottaa foorumikommenttiin vain pääseekö tuota viranomaisten kantaa ihan lukemaankin jostain? On nimittäin sen verran tapeltu asia ettei ihan noin vain uskalla tilata.

TVkaista5/6

Laillisesta palvelusta on vaikeaa saada oikeuden päätöstä jossa laillisuus mainittaisiin. Kun toimii Suomen lakien mukaan niin asia on selvä.

Lisäksi TVkaista on ollut täysin avoin toiminnassaan koko ajan, laittomat palveluntuottajat tuskin esiintyvät julkisuudessa omalla nimellään. Esim. erilaisissa lehdistötiedotteissa TVkaistan toimitusjohtaja esiintyy omalla nimellään lausuntoja antaessaan.

Toivottavasti tämä riittää vakuuttamaan TVkaistan laillisuudesta.

T:TVkaista

bfr6/6

Uskon että toimitte mielestänne lain puitteissa, ajattelin vain että onko aiempaan epäselvään tilanteeseen tullut joku muutos vai mennäänkö yhä samoilla perusteilla kuin ennenkin jossa YLE kiukuttelee mutta mitään oikeuden päätöksiä ei ole hankittu suuntaan eikä toiseen?

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT