1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Pitääkö Verbatim DVD +R formatoida?

Viestiketju DVD-R -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi ArtoOK 21.08.2008.

  1. ArtoOK

    ArtoOK Member

    Liittynyt:
    19.09.2007
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    En oikein ymmärrä, pitääkö otsikossa mainittu DVD +R -levy formatoida ennen käyttöä ja jos pitää, niin miten sen voi formatoida. Tietokoneeni ei ymmärrä, että DVD levy on sisällä (olen kokeillut useammallakin DVD levyllä). Tilaa 0 tavua ja käytettävissä 0 tavua! Tarkoitus olisi formatoida levy ennen käyttöä, kun ajattelin kopioida lainaamallani erillisellä VHS/DVD tallentimella VHS kasetin DVD levylle. DVD tallenninkaan ei tunne levyä ja DVD tallentimen ohjekirjassa todetaan, että pitää käyttää formatoitua levyä ja sitten tallentaa ja lopuksi finalisoida VR muodossa. Itse DVD tallennin ei kykene formatoimaan (halvempi laite, kalliimpi pystyisi)
     
  2.  
  3. Feron

    Feron Active member

    Liittynyt:
    13.11.2004
    Viestejä:
    1,125
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Kaupasta ostetut DVD+R levyt ovat kyllä jo valmiiksi tyhjiä, eli formatoituja, joten kyllä ongelma on nyt jossain muussa. Oletko kokeillut muita merkkejä, kuin Verbatimeja tai esim. DVD-R levyjä?

    Mikä DVD-asema tietokoneessasi on?

    Mutta jos epäilet yhä, että vika on noissa Verbatimin levyissä, niin kokeile ko. levyjä jossain toisessa tietokoneessa esim. jonkun tuttavasi koneessa.

    Ja tuo, että DVD-tallennin ei tunnista levyä voi johtua siitä, ettei se tue DVD+R levyjä, eli kannattaa siihenkin kokeilla DVD-R levyjä. Minkä merkkinen muuten tuo tallennin on?

    Edit: Lisäys.
     
    Viimeksi muokattu: 21.08.2008
  4. karhi

    karhi Regular member

    Liittynyt:
    19.12.2006
    Viestejä:
    3,564
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Päivitä aseman firmware. Tukeeko asema +levyjä?
     
    Viimeksi muokattu: 22.08.2008
  5. ArtoOK

    ArtoOK Member

    Liittynyt:
    19.09.2007
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kiitos kummallekin vastaajalle! En ymmärrä mitä on yön aikana tapahtunut, kun Panasonicin VHS/DVD laite tunnisti nyt levyn ja ilmoitti, että sitä ei ole hyvin formatoitu ja formatoidanko nyt? Sitten formatoin levyn ja kaikki toimi. Tietokoneeseen kun levyn laittoi, niin asema näytti että vapaa tila: 0 tavua ja koko yhteensä: 0 tavua. Sama sekä pöytäkoneen asemassa että kannettavan asemassa. En tiedä voisiko sille mahdollisesti silti tallentaa tietokoneella, mutta se on toinen kysymys. Pääasia oli, että pääsen nyt nauhoittamaan VHS nauhat DVD levyille.
     
  6. Feron

    Feron Active member

    Liittynyt:
    13.11.2004
    Viestejä:
    1,125
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Tuli tässä pieni "ahaa"-elämys ja muistini virkistämiseksi kokeilin ja huomasin, että Windows (XP) näyttää tyhjät DVD-levyt: "Vapaa tila: 0 tavua/ koko yhteensä: 0 tavua". Eli kyllä ne tietokoneessasi toimii. :D
     
  7. Peppi_

    Peppi_ Regular member

    Liittynyt:
    28.03.2006
    Viestejä:
    290
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Levyt on uutena nimenomaan tyhjiä, ei "formatoituja". Oikeastaan ne on vain "aihioita". Niitä ei koskaan formatoida vaan "formaatti" poltetaan sinne kun levylle tallennetaan data. formaatti riippuu sitten onko cd, dvd, bluray....

    Tyhjän levyn windows tietenkin näyttää 0/0, koska siellä ei ole mitään. täytetynkin levyn tiedot on aina x/0. ROM muisti ei ole samanlaista kuin kovalevy. sinne ei voi tallentaa. (sinne tallennetaan sitten siihen tarkoitetulla ohjelmalla)

    Tuollainen dvd tallennin voi käyttää omaa tapaa kirjoittaa levylle. Se ei välttämättä ole yhteensopiva standardi dvd:n kanssa ja silloin sen lukemiseen pc:llä tarvitsisi valmistajan oman ohjelman.
     
  8. pentsu

    pentsu Active member

    Liittynyt:
    07.03.2008
    Viestejä:
    1,388
    Kiitokset:
    24
    Pisteet:
    68
    VÄÄRIN! "DVD-tallennin", siis tallentava dvd-soitin nimenomaan formatoi levyn (levyaihion), kun se ensimmäisen kerran laitetaan tallentimeen. Tietokoneen DVD-asemassa ei mitään formatointia tarvita, eikä kai voikaan tehdä?
     
  9. core2

    core2 Regular member

    Liittynyt:
    30.05.2007
    Viestejä:
    1,116
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Ensinnäkin sanonta "Niitä ei koskaan formatoida" tuntuu väärältä. Ja miksei PC:ssä voisi formatoida DVD: levyjä, tämähän on aivan kiinni siitä mitä levyjä käyttää
    Kaikki levyt joita voi ostaa liikkeistä, mistä hyvään ovat tyhjiä, ja valmiita käyttöön, niin siellä kuin täälläkin tai mistä hyvänsä laitteisto löytyykin.
    Millä formaatilla kopiointi tehdään on päätettevä etukäteen Eikä kopioinnin yhteydessä, vaan ennen kopiointia.
    Kuinka hyvään normaalisti ei voi suoraan kopioida miinus levyltä pluslevylle ilman että siitä tehdään joku toinen formaatti.

    Tässä yhteydessä, tavallaan voi puhua omenasta ja päärynästä koska nämä suoraan TV:hen kytketyt DVD lukijat ovat paljon köyhempiä siinä, mitä formaattia ne toistavat, verrattuina taasen DVD lukijaan joka löytyy PC:ltä ja näitä ei mielestäni voi edes verrata toisiinsa.

    Mutta niinkuin Karhi mainitsee niin täytyy aseman tukea myös + levyjä eikä vain - levyjä, vanhemmilla laitteilla tämä on normaalia sii ei epätavallista.
     
  10. Janx

    Janx Member

    Liittynyt:
    20.05.2005
    Viestejä:
    91
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16

     
    Viimeksi muokattu: 30.08.2008

Jaa tämä sivu