1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Tiedonsiirto lähiverkossa wlan:n yli pätkii (HP Compaq 6715s)

Viestiketju Kannettavat tietokoneet -osiossa. Ketjun avasi spoq 17.08.2008.

  1. spoq

    spoq Member

    Liittynyt:
    01.01.2005
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Ongelma olis tällainen,

    Koitan siirtää tavaraa pöytäkoneelta läppäriin lähiverkon yli HP:n 6715s kannettavaan. Pöytäkoneessa 64b Vista, läppärissä Xp pro sp3. Välissä Buffalon WHR-G54S wlan tukiasema. Läppärin wlan kortti on Broadcom 4321AG 802.11a/b/g/draft-n.

    Tiedonsiirron alku näyttää lupaavalta. Noin neljäsosa siirtyy moitteetta. Sitten napsahtaa ekan kerran. Tämän jälkeen yhteys pätkii siirron aikana ihan randomina. 750mt tiedoston siirtäminen normaalisti kestää joku 4-5 minuuttia (identtisellä läppärillä, samassa verkossa), omalla ehkä kymmenisen minuuttia. Leffan striimaaminen pöytäkoneelta tosin toimii (melkein) normaalisti. Kelaaminen katkaisee yhteden.

    asetukset purkissa :

    kanava : 6
    wireless mode : 11g(54M)-turbo
    bss BasicRateSet: default
    multicast rate : 11mbps
    framebursting : do not use
    802.11g preotection : enable
    dtim period : 1
    output : 100%

    salaus wpa-psk (aes)

    bss basicrateset ja dtim period:sta ei ole mitään hajua. Niistä ei edes totaalisen surkea levyllä mukana tullut käyttöohje kertonut mitään. Eli noissa voi piillä apu, mutta en kuitenkaa pistäisi elämääni likoon niistä.

    On tullut kokeiltua lukuisia eri yhdistelmiä asetusten välillä. Myös ilman salausta, ei mitää eroa. kokeillut ottaa läppäristä wireless zero configuration palvelun pois, ei auttanut. Säädin läppärin bioksesta _kaikki_ virransäästöasetukset veks, nada. Nyt rupeaa olemaan vähän keinot loppu ja tarttisin jonkun viisaamman neuvomaan. Ainoa vaihtoehto taitaa olla enää siis tuon wlan kortin vaihto läppärissä uuteen joka on "integroituna" emoon. Niin ja tosiaan kuten aikaisemmin mainitsin, toisella identtisellä läppärillä toimii samassa verkossa, samoilla buffalon asetuksilla, kaikki normaalisti.

    Myös läppärin wlan kortin asetuksia on tullut muuteltua ahkerasti. mm. a taajuusalue kytketty kokonaan pois, antotehoa tiputettu 50%, kaistasuositus b/g päälle, virransäästö pois, WZC IBSS kanavan numero 6(sama kuin purkissa, en tiedä onko tämä sama kuin purkin kanava mutta kokeiltu silti).

    Että näin, APUA!

    edit. suoraan piuhan kanssa buffalon purkki välissä, tiedonsiirto koneesta toiseen toimii moitteetta. Eli viittaa aika raskaasti wlan kortin toimimattomuuten. Niin ja ftp.funet.fi:sta tieto tulee täydellä kaistalla (800kt/s), eli vaikuttaa joltain tukehtumiselta wlanin yli mentäessä.
     
    Viimeksi muokattu: 17.08.2008
  2.  
  3. spoq

    spoq Member

    Liittynyt:
    01.01.2005
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Homma "korjattu". Ja aika uskomattomalla tavalla. Tässä ratkaisu -> http://keskustelu.plaza.fi/muropaketti/bbs/t484431

    Ton ohjelmapätkän ajaminen ja sieltä optimized asetusten päälle laitto, sekä testin, jossa katsottiin kuinka suurta pakettia voi verkon yli lähettää sen pahemmin sirpaloitumatta. Nyt ei mitään ongelmia, täysin moitteetta toimii.
     

Jaa tämä sivu