Otsikko kertoo kaiken. Eli olen yrittänyt formatoida ulkoista kovalevyä Windows-käyttöön. Tulee kuitenkin virheilmoitus Error: Drive size is too small or not supported!. Ohjelma on Formatter FAT32 ja otettu Western Digitalsin kotisivulta. Kannattaisiko käyttää jotain muuta kuin tätä FAT32:sta? Kovalevyllä on siis tiedostojärjestelmä valmiina Macille.
En ole Maccia käyttänyt, mutta luulen että se kovo pitää ensin alustaa macilla johonkin windowsin ymmärtämään järjestelmään; NTFS tai FAT. Oletko windowsin omaa alustusta kokeillut? Pienille <20gt kiintolevyille FAT ja isommille NTFS.
Ilmeisesti kyse oli siitä, että yritin formatoida levyä koneessa, jossa on USB 1.1. Kun asensin sen USB 2.0 koneeseen, formatointi onnistui mainiosti. Homma kesti 13 tuntia, joten ymmärrän hyvin, ettei levy suostunut toimimaan tuossa ykkösen koneessa. Formatoin levyn NTFS-muotoon Windows Vistassa. Käynti tuolla WD:n sivulla taisi olla aivan turha. Joku muukin jossain ihmetteli, että miksi tätä FAT32:sta edelleen tarjotaan, kun NTFS:kin olisi tarjolla. Nyt ulkoinen levy toimii ihan ok omassa koneessa (joka siis on WIndows) hitaasta USB:sta huolimatta. Joka kerta sinne tulee kuitenkin ilmoitus korttivirheestä, kun koneen käynnistää. Oletan, että liittyy tähän USB-juttuun. Näkee sitten, kun saan firewire-kaapelin. Jos USB 2.0 on ainakin teoriassa 40 kertaa nopeampi kuin vanhempi USB, formatointiin olisi mennyt aikaa kolme viikkoa. Taitaisi siis levy rouskuttaa edelleen... seuraavat kaksi viikkoa...