1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kanavanippu E löytyy vain, kun antennijohto irti

Viestiketju Keskustelua antenniverkon digibokseista -osiossa. Ketjun avasi leizmo 17.06.2008.

  1. leizmo

    leizmo Member

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Törmäsin outoon ilmiöön, kun ostin PlusTV-paketin. Oletin kun asun Kauklahdessa 3,5 km etäisyydellä Espoon telkkarimastosta, että tottakai kaikki kanavat näkyy. Kanavanippu E ei löytynyt, ja harmittelin jo turhaa kortin ostoa. Edes kanavien uudelleen asennus ei tuottanut tulosta. Taloyhtiössä ilmeisesti vanhanaikainen antenni.

    Telkkarini on siis Samsungin taulutv, sisäisellä virittimellä. Jostain syystä otin anntennijohdon seinästä irti, ja huomasin samalla, että telkkarin kuva näkyi edelleen. Hetken päätä raavittuani katsoin kanavalistaa, ja YLLÄTYS YLLÄTYS, Eurosportit ja muut olivat listassa, kanavanippu E siis näkyi. Signaalin voimakkuus tosin E-nipun kanavilla vaihtelee 60-75% välillä, ja toisinaan hieman pätkii. Mutta heti kun antennijohdon laittaa takaisin seinään, lakkaa E-kanavat näkymästä kokonaan, signaalia 0%. Normaalikanavillahan signaali on 95-100%, olipa antenni seinässä tai ei.

    Tästä voisi päätellä signaalin olevan alueellani erittäin hyvä. Mutta kysyisin miten olemattoman pieni antennijohdon metallipää voi vastaanottaa signaalia paremmin kuin iso metallihäkkyrä taloyhtiön katolla?
     
  2.  
  3. cpenter83

    cpenter83 Regular member

    Liittynyt:
    28.05.2005
    Viestejä:
    1,353
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Olisikohan niin, että taloyhtiö on Welhon kaapelin päässä. Welhohan lähettään (oliko nyt ensi vuode loppuun) myös DVB-T signaalia, mutta ainoastaan ilmaiskanavat.
     
  4. leizmo

    leizmo Member

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Telkkarissani on sekä antenni että kaapeli vastaanotto, kaapelipuolelta ei ainakaan näy mitään kanavia. Laitehan etsii automaattisesti kanavat molemmilta puolilta.
     
  5. toiwari

    toiwari Member

    Liittynyt:
    06.09.2004
    Viestejä:
    30
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Todennäköisesti taloyhtiössä on kanavakohtaiset vahvistimet laajakaistavahvistimen sijaan, jolloin jakoverkkoon välittyvät vain niiden vahvistamat kanavat.

    Vahvistinkeskukseen ei välttämättä ole lisätty E-kanavanipun vahvistinta, jolloin se ei välity jakoverkkoon (eli huoneistojen antennirasioille).

    Kun liitosjohdon irroittaa antennirasiasta, niin se alkaa toimimaan antennina, ja hyvässä kenttävoimakkuudessa kanavien vastaanotto on mahdollista pelkällä liitosjohdolla. Mikäli E-kanavanipun vahvistinta ei ole lisätty, voit vastaanottaa sitä (ja muita kanavanippuja) esim. pöytäantennilla.

    Koska kenttävoimakkuus on ilmeisen hyvä, niin antenniksi kelpaa myös hyvin kynsisakset tai paperiklemmarit.

    Welhon kotisivuilta voi tarkistaa ilmaiseksi kuuluuko taloyhtiö heidän verkkoonsa vai ei.
     
    Viimeksi muokattu: 18.08.2008

Jaa tämä sivu