1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

diVision VDC8800B / tiedostot DVD:lle

Viestiketju Muuta keskustelua kotiteatterista -osiossa. Ketjun avasi atrombi 07.06.2008.

  1. atrombi

    atrombi Member

    Liittynyt:
    07.06.2008
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Vastikään hankin diVisionin VDC8800B -mallisen tallentavan digiboksin, jolla väitetysti voi siirtää tallenteita poltettavaksi DVD:lle. Siirsin yhden tiedoston, kestoltaan n. 90 min, boksilta koneelle. Siirto vei pitkään ja siirretty tiedosto näkyi koneella trp-tiedostona, joka itselleni oli vieras. Aluksi hämmensi se, että teidoston koko oli yli 3 Gt, mutta yritin etsiä ohjelmaa jolla sen saisi järkevään ja DVD:lle polttokelpoiseen muotoon. Koitin tuota ProjectX:ää ja sain ulos noilla ohjeilla yhden m2v-tiedoston (koko 2,8 Gt), ääniraidan mp-tiedostona sekä 4 pts- ja 2 Sts-tiedostoa. Yrittäessäni ahtaa niitä Neron poltto-ohjelman kautta ohjelma valitti videotiedoston olevan liian suuri ISO-polttoon, joten kokeilu tyssäsi siihen. UDF polttaa ne tiedostot pelkästään joten hyötyä ei ole.

    Ensinnäkin, mitkä noista tiedostoista kuuluvat mihinkin jos ne jaotellaan audioon ja videoon, ja toimiko tuo muuntoprosessi aivan onnistuneesti jos kyseinen määrä tietyntyyppisiä tiedostoja tuli ulos? Entä onko tuo tallenteen koko jotenkin poikkeuksellisen suuri, koska enhän tuossa muodossa voi tallentaa yli 2h elokuvia DVD:lle kun tila meinaa levyltä loppua kesken?? Onko poltto-ohjelma väärä jos ei yli 2 Gt videota halua polttaa?
     
    Viimeksi muokattu: 07.06.2008
  2.  
  3. atrombi

    atrombi Member

    Liittynyt:
    07.06.2008
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    VAI, löytyykö ko. mallin tiedostoille jokin parempi tallennustapa ylipäätään, kokemuksia?
     
  4. ira_x

    ira_x Member

    Liittynyt:
    10.10.2007
    Viestejä:
    18
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Jos haluat standardi DVD:n niin sen ProjectX käsittelyn jälkeen tiedostot pitää authoroida sopivalla softalla. Esim DVDAuthorGui, sen lopputuloksen on Audio_TS ja Video_TS hakemistot joista jäkimmäisessä on tarvittavat *.bup, *.ifo ja *.vob tiedotot jotka voit polttaa DVDlle polttosoftalla. (ilmeisesti ProjectX tukee boxisi tiedostomuotoa ja osaa tehdä siitä oikean laiset tiedostot)Nuo tiedostokoot ovat ihan normaaleja.
     
  5. atrombi

    atrombi Member

    Liittynyt:
    07.06.2008
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Missä muodossa tiedostojen tulee olla ProjectX:llä käsittelyn jälkeen jotta ne voi authoroida oikein? Siinä varmaankin myös tekstitykset saadaan kaapattua mukaan nippun oikein. Poistuuko tuo tiedoston koko-ongelma samalla, koska Nero tosiaan kielsi yli 2 gb tiedostot standardi DVD:tä luotaessa.
     
  6. arskaxx

    arskaxx Active member

    Liittynyt:
    14.07.2004
    Viestejä:
    1,056
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
  7. ira_x

    ira_x Member

    Liittynyt:
    10.10.2007
    Viestejä:
    18
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    ne ovat *.m2v, *.mp2, tektitykset joko *.sup (YLEn DVB tekstit) tai *.srt (tekstiTV tekstitys). Authoroinnin jälkeen yksi vob on maksimissaan 1 GB kooltaan ja nitä on sitten useampia alkuperäisen tiedoston koosta riippuen. Tuossa on myös aika kattavat ohjeeet. http://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=25778
     

Jaa tämä sivu