1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Labtec hiiri ei tottele!

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi pjentti 24.04.2008.

  1. pjentti

    pjentti Member

    Liittynyt:
    08.02.2007
    Viestejä:
    45
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Labtecin langattoman USB-hiiri/näppiksen kanssa ilmeisesti ajuriongelma.
    Aluksi asensin laitteiston uuteen XP-koneeseen ihan XP:n omilla ajureilla. Näppis toimi hienosti mutta hiiren kanssa ilmeni satunnaiseti ongelmia. Ei tuntenut nappuloiden naksuttelua. Ongelman sai väistettyä painamalla ctrl-alt-del ja siirtymällä tehtävienhallintaan ja sulkemalla ko. ikkunan. Silloinkaan ei tuntenut ensimmäistä vas. napin naksua vaan aktiivisen ikkunan yläreunan sininen palkki muuttui vaaleansiniseksi. Toisella naksulla ikkuna sulkeutui ja hiiri toimi sen jälkeen normaalisti (siis hiiren naksuttelu ei reagoi muuhun kuin tuohon tehtävienhallinta ikkunaan). Asensin Labtecin sivuilta ladatun hiiriajurin ja hiiri alkoi toimimaan mutta näppis alkoi jotenkin "jäämään jälkeen" eli jätti ensimmäiset näppäilyt huomaamatta.Toinen korjausyritys oli asentaa mukana tullut ohjelmisto, jolloin lopputuloksena oli alkuperäisen kaltainen tilanne. Tuon jälkeen hiiri ei sitten suostu toimimaan ollenkaan muilla ajureilla kuin sillä mukana tulleella (hiiriosoitinkaan ei liiku). Kone on puhdistettu viruksista/haittaohjelmista. Vika esiintyy yleisimmin heti käynnistyksen jälkeen mutta satunnaisesti myös muulloin. Tuo vianaikainen reagoimattomuus muihin kuin tehtävienhallinta ikkunaan vähän ihmetyttää.
     
  2.  
  3. Neptun

    Neptun Active member

    Liittynyt:
    17.01.2005
    Viestejä:
    3,954
    Kiitokset:
    10
    Pisteet:
    68
    Mitenkähän on USB väylät yleensä koneessa? Toimivatko muut USB laitteet? Oletko kokeillut toista liitinkohtaa? Onko Ohjauspaleelin hiiri kohdassa sekä Laitehallinassa kaikki OK?

    Hiiren satunnaiset viat voivat johtua myös hiiren raudasta. Katso myös BIOSiin. Jos siellä ei ole Legacy support päällä, niin laita se päälle.
     
  4. pjentti

    pjentti Member

    Liittynyt:
    08.02.2007
    Viestejä:
    45
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kyllä nuo kaikki ihan ok on. Kaikki USBi vermeet toimii ihan niinkuin pitääkin eikä asetuksistakaan mitään löydy. Eikä tuokaan oikein rautavikaan viittaa että laitteet saa toimimaan ERIKSEEN!
    Huomasin tänään että hiiri muuttaa aktiivisen ikkunan passiiviseksi. Uusia ohjelmia voi kyllä käynnistää mutta nekin muuttuvat heti passiivisiksi. Ainoastaan tuo tehtävienhallinta reagoi toiseen naksuun. Helpoin ratkaisu olisi tietysti uhrata muutana kymppi uusiin laitteisiin mutta ongelmathan on luotu ratkaistaviksi!
     
  5. Neptun

    Neptun Active member

    Liittynyt:
    17.01.2005
    Viestejä:
    3,954
    Kiitokset:
    10
    Pisteet:
    68
    Onko sillä näppiksellä/hiirellä sen ajurissa joitakin säätö- asetusmahdollisuuksia? Esim. että saa muutettua näppäimiä joillekin toiminnoille jne.
     
    Viimeksi muokattu: 25.04.2008
  6. pjentti

    pjentti Member

    Liittynyt:
    08.02.2007
    Viestejä:
    45
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Noilla aseteksilla ei tuntunut olevan vaikutusta.
    Hiiri toimii nyt kun asensin pelkän hiiriajurin. Tuo ajureiden muutos vaati että hiiri/näppis dongeli irroitettiin välillä. Kumma kun näppiskin on toiminut nyt ihan kunnolla- hyvä niin!
     

Jaa tämä sivu