1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Vasteaika suuri, ongelma koneessa

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi MJMX 15.04.2008.

  1. MJMX

    MJMX Member

    Liittynyt:
    16.12.2007
    Viestejä:
    37
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Internet yhteys näyttää pätkivän, noin joka 3 sekunnin välein internet jumittuu hetkeksi, tämä nostaa ajoittain vasteajan (FPS) moninpeleissä hyvin suureksi ja tekee pelaamisesta erittäin vaikeaa. Koneessani ei kuitenkaan ole virusta/ tai haittaohjelmia, joten luulen sen liittyvän jotenkin näytönohjaimeen, prosessoriin (tai verkkokorttiin). Myös työpöydän pikakuvakkeiden aukeaminen hidastui ongelman ilmentyessä.
    Internet yhteys toimii moitteettomasti toisessa koneessa. Olen jo kerran yrittänyt päivittää näytönohjaimen ajurit, mutta se ei juuri auttanut asiaa.
    Ainoa ratkaisu näyttää olevan Windowsin uudelleen asentaminen, mutta ennen sitä haluaisin tietää olisko muuta ehdotusta ja missä vika mahtaisi olla?
    Järjestelmän palauttaminen on joskus aikaisemmin auttanut mut nyt se vain ilmoitti ettei pysty palauttamaan...
     
    Viimeksi muokattu: 15.04.2008
  2.  
  3. deleted-user

    deleted-user Guest

    Liittynyt:
    28.04.2007
    Viestejä:
    1,905
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Ensinnäkin oikea alue olisi mielummin tuo PC-pelien alue, koska ajureitahan tämä ongelma ei luultavasti koske. Mut moderaattorit siirtäköön, jos haluavat.

    Jos nyt aloitetaan oikaisemalla ensimmäinen väärä käsityksesi. Puhut FPS:stä viiveaikana, vaikka kyseinen lyhenne tarkoittaa Frames Per Second eli kyse on ruudunpäivitysnopeudesta. Viiveestä voit hyvin käyttää sanaa ping ja sitä siis kuvataan millisekunteina.

    Mutta jos nyt ensin kertoisit hieman tietoja yhteydentarjoajastasi eli onko kyse Elisan, Soneran vai jonkuun muun tarjoamasta laajakaistasta.

    Koneesta olisi myös mukava tietää tiedot mm. prosessori, näytönohjain, paljonko muistia ja mikä käyttöjäjestelmä. Ainakin näin ensin..

    Millä ohjelmilla olet scannannut koneesi, jos olet kerran niin varma että syöpäläisiä koneella ei ole?

    Kerroit myös, että

    Jos näin on ,seuraavaksi kun pelatessasi pätkimistä tapahtuu paina Windows -näppäintä (ctrl ja alt välissä) ja työpöydällä ollessasi avaa Tehtävienhallinta painamalla kerran ja vain kerran näppäinyhdistelmää ctrl + alt + del (pääset sinne myös klikkaamalla alhaalta "sinisestä palkista" oikealla hiiren näpykällä ja valitsemalla Tehtävienhalllinta). Tehtävienhallinnasta sitten katsot mikä sovellus vie tehoja juuri sinä aikana.

    Kello tulee vastaan, joten jatkan reenien jälkeen... :)



     
  4. MJMX

    MJMX Member

    Liittynyt:
    16.12.2007
    Viestejä:
    37
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Internet on soneran ja toisessa koneessa ei ole ongelmaa. En tarkoita FramePerSecond vaan FirstPersonShooter moninpeleissä, toisissa (vähemmän vaativimmissa) ongelmaa ei ole ollut. Pelit eivät jäädytä yhtään sen enempään nyt kuin ennenkään, mutta conection erroria pukkaa ja ukot liikkuvat pätkittäin, ping on korkea ja vaihtelee satunnaisesti. Suoritinkäyttöä olen jo aiemmin seurannut, eikä se poikkea entisestä mitenkään. Pätkiminen on jatkuvaa sitä tapahtuu koko ajan. Viruksen mahdollisuudet selvitin jo tällä viikolla täällä forumilla; mitään ei löytynyt ja myös itse uskon, (!vahvasti) ettei niitä ole.
    Meinasi unohtua:
    Prosessori AMD Duron 1.8 Ghz
    Näyttis Ati Radeon 9800 pro (ovat vanhoja, mutta hyvin toimineita)
     
    Viimeksi muokattu: 16.04.2008
  5. Persojet

    Persojet Regular member

    Liittynyt:
    21.10.2007
    Viestejä:
    331
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    onkos sinulla jokin nettiä käyttävä ohjelma taustalla kuten esim steam voi ladata päivitystä samalla jos pelaat offsteam peliä koska se ei tunnista sitä tai jotain vastaavaa
     
  6. MJMX

    MJMX Member

    Liittynyt:
    16.12.2007
    Viestejä:
    37
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    En usko, mutta täytyypä tarkkailla.
     
  7. deleted-user

    deleted-user Guest

    Liittynyt:
    28.04.2007
    Viestejä:
    1,905
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    No, varmistinpas vaan. Tuosta nyt oli mahdotonta erottaa kumpaa tarkoitat, kun suurimmalla osalla sunnuntaipelaajista nämä menevät aina sekaisin. :)

    Entäs Tehtävienhallinta?
     
  8. MJMX

    MJMX Member

    Liittynyt:
    16.12.2007
    Viestejä:
    37
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Eipä mitään enään, kiitos Dundan, hänellä alkoi sama ongelma samoihin aikoihin kuin minulla, sygaten palomuurin vaihtamalla toiseen kaikki sujuu taas hyvin. (ihmettelen miksi pikakuvakkeetkin aukeavat nopeemmin)
     

Jaa tämä sivu