1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

DOSBox 0.72 peli toimii hitaasti (Vista)

Viestiketju PC:n pelit -osiossa. Ketjun avasi CoB92 11.03.2008.

  1. CoB92

    CoB92 Regular member

    Liittynyt:
    08.06.2006
    Viestejä:
    1,450
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Heips! Tuli nyt tuo dosbox hankittua ja pelailtua vanhoja pelejä (lähinnä nostalgiamielessä..) ja tähän mennessä on toiminut kaikki pelit hyvin mutta kun kokeilin Elder Scrolls Arenaa niin se toimii ihan julmetun hitaasti! Sellainen max 2fps. Avaan dosboxin aina järjestelmänvalvojana joten siitä ei ole kyse. Neuvoja?

    edit. ja muita pelejä joita olen kokeillut:
    -Kaikki Commander Keenit
    -Dyna Blaster
    -Jetpack
    Ja nämä siis toimivat moitteitta.. tosin eivät ole 3D vaan 2D, joten olisiko ongelma siinä? Pitää kokeilla doomia sitten kun kerkeää kun sehän on 3D. Mutta neuvoja otetaan vastaan!
     
    Viimeksi muokattu: 11.03.2008
  2.  
  3. SpeechMan

    SpeechMan Regular member

    Liittynyt:
    12.08.2007
    Viestejä:
    691
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Eli DosBoxissa määritellään emuloitavan järjestelmän nopeus CPU cycleinä. Mitä enemmän cyclejä, sitä nopeampaa konetta emuloidaan.

    Käynnistä dosbox ikkunassa, niin ikkunan ylälaidassa lukee CPU cycles ja vakio asetuksena 5000. Painamalla ctrl+F11 ja ctrl+F12 saa noita cyclejä lisättyä ja vähennettyä. Samalla kun cyclejä lisää, kannattaa pitää task manager (vai mikä se nyt vistassa on) päällä ja tarkkailla sieltä prossun käyttöä. Jos prossun käyttö nousee 100% eikä peli vielä pyöri tarpeeksi nopeasti, lisää frameskippiä (helpifilestä löytyy millä napeilla sitä säädetään) vähentääksesi prossunkäyttöä ja sitten lisää CPU cyclesejä.

    Dosbox.conf tiedostosta saa asetettua tuon CPU cyclesin vakioarvon ja myöskin sen kuinka paljon yksi napin painallus niitä lisää/vähentää. Huomaa että lisäys on numeerinen arvo ja vähennys taasen prosenttiosuus.

    Itse en frameskippiä kovinkaan mielelläni käytä, arvaahan sen mitä pelistä tulee jos siitä jätetään frameja piirtämättä, vaan sen sijaan säädän CPU cyclesit niin ylös kuin vain suinkin pystyy (nettipiuha irti ja kaikki prosessit palomuuria myöten pois) ja sitten pelaan mieluummin vaikka hiukan pätkivää peliä.

    PS. Jos jollain on enemmänkin kysymyksiä DosBoxista ja sen käytöstä, niin pistäkää tänne ketjuun vaan. Olen ollut Boxin kanssa tekemisissä jo useamman vuoden ja osallistunut jonkin verran sen kehittämiseenkin, joten tunnen ohjelman kohtalaisen hyvin.
     
  4. CoB92

    CoB92 Regular member

    Liittynyt:
    08.06.2006
    Viestejä:
    1,450
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Aaah kiitoksia, helpotti kummasti.. laitoin cyclet vähän päälle 8000 ja peli pätkii hiukan mutta alkoi tulla liian nopeaksi muuten joten tämä saa kelvata.
     

Jaa tämä sivu