1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

undelete

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi mikueli 09.12.2007.

  1. mikueli

    mikueli Regular member

    Liittynyt:
    22.12.2006
    Viestejä:
    509
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Olen katsonut noita undelete ohjelmia, mutta miten ne muka pystyisi palauttamaan poistettuja tiedostoja, jos niitä ei kerran ole missään. Toimiiko noi oikeasti vai onko ne huijausta? vai mikä noiden idea on?
     
  2.  
  3. MikroMake

    MikroMake Active member

    Liittynyt:
    03.02.2006
    Viestejä:
    3,864
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    68
    Kun kiintolevy formatoidaan niin eivät tiedostot sieltä häviä. Formatointia voidaan verrata sisällysluettelon repimiseen kirjasta eli kaikki sivut sisällysluetteloa lukuun ottamatta ovat edelleen luettavissa.

    Kiintolevyn tietojen palautusohjelmia:

    http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/300423

     
  4. RIVER2

    RIVER2 Guest

    Juuri niin. Windows tai mikä tahansa käyttis ei muuta kuin poista sen "sisällysluettelon", jolloin poistamisnopeus on todella nopeata ja oleellinen data jää jäljelle.

    Esim. jos poliisi tekee vaikka ratsian niin turha luulla ettei ne saisi niitä tiedostoja palautettua vaikka olet jo poistanut tiedostot windowsin kautta. Tiedostot on tässä tapauksessa erittäin helppo palauttaa vaikka niillä undelete ohjelmilla. Jos haluat poistaa tiedostot lopullisesti, niin että tiedoston koko sisältö pyyhitään yli useita kertoja, jolloin mitään alkuperäistä dataa ei jää jäljelle niin suosittelen käyttämään Eraseria:
    http://www.heidi.ie/eraser/
    Eraseri kannattaa säätää pyyhkimään tiedosto 7 kertaa yli, jolloin alkuperäistä dataa on mahdotonta tai äärimmäisen vaikeaa palauttaa. Klikkaat vain tiedostoa jonka haluat poistaa oikealla näppäimellä ja klikkaat Erase.

    Siinä vähän asiaa.
     
    Moderaattorin viimeksi muokkaama: 09.12.2007
  5. T/D/F

    T/D/F Regular member

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    319
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Jos koko kiintolevyn tiedostojen tuhoaminen kiinnostaa, suosittelen Darik's Boot And Nuke -liveCD'tä. http://dban.sourceforge.net/
    Kyseessähän on siis Linux-distribuutio, joka tuhoaa tiedon jopa useita kymmeniä kertoja, jos tarve vaatii. Tiedostojen palautuksesta on myös kokemusta, itselläni sekosi kiintolevy, paikallisessa ATK-liikkeessä todettiin, että levyjärjestelmä oli seonnut. Kiintolevy näytti korjauksen jälkeen tyhjältä, sain kaiken datan takaisin hankittuani 250 gigan ulkoisen kiintolevyn palautusta varten ja löydettyäni netistä Final Recovery -ohjelmiston http://www.finalrecovery.com/
    Kaksi ja puoli vuorokautta tuo softa dataa levyltä kaiveli ja palautti, mutta kyllä kannatti, säästi useita satoja euroja, kun ei tarvinnut turvautua mihinkään yrityksen tarjoamaan palveluun.

     
  6. mikueli

    mikueli Regular member

    Liittynyt:
    22.12.2006
    Viestejä:
    509
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Juu nyt onnistuin smartundeletellä joitain kuvatiedostoja palauttamaan, mutta useammat kuvatiedostot joita kokeilin palauttaa ei näkynyt sanoi:
    esikatselu ei ole käytettävissä.
    1.Pystyykö siis tolla palauttaa vaikka jonkun elokuvan, jonka on poistanut?

    2.Eli se data on silti jossain koneella?
    3.Kuinka se siis on mahdollista, jos poistan jonkun 700mt tiedoston ni kovalevylle tulee se 0,7gt(eli 700mt) lisää tilaa ni kuinka se silti voi olla koneella?(tää menee mulla yli ymmärryksen)
    4.Vaikkutaako kiintolevyn koko siihen kuinka paljon tiedostoja pystyy palauttamaan?
    5.Ne siis ymmärtääkseni pitää palauttaa jollekin toiselle kovalevylle? 6.onko muistitikku hyvä siihen?(itse käytin 256mt muistitikkua)

    7.Jos nyt poistan, vaikka sen 700mt tiedoston tolla eraser ohjelmalla ni tuleeko siitä enemmän kuin se 700mt lisää tilaa?


    Sori jos on epäselvää tekstiä
    kirjoitin pikaisesti.

    Edit: Numeroin kysymykset jotenka, jos joku kehtaa ja osaa vastata ni laita kysymyksen numero ja sen perään vastaus.
     
    Viimeksi muokattu: 09.12.2007
  7. yamaneko

    yamaneko Senior member

    Liittynyt:
    22.09.2005
    Viestejä:
    5,093
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    118
    2. Kyllä.
    3. Koska vain kirjanpitoa muutetaan.

    Kuvittele että sinulla on kirjahyllyssä kirja, ja sinulla on luettelossa tarkka paikka missä tuo sijaitsee. Nyt jos haluat poistaa tuon kirjan hyllystä, poistat sen vain luettelosta, mutta et vielä oikeasti poista sitä hyllystä. Teet sen vasta kun tarvitsen tuon kirjan viemän tilan oikeasti.

    Jollain tavalla kenties, mutta ei suoranaisesti. Enemmän siihen vaikuttaa se, että onko levyllä vapaaksi merkittyyn tilaan kirjoitettu uutta dataa.

    Näin on hyvä tehdä. Muistitikku tms. jonne ne mahtuvat, käy hyvin.

    Tila vapautetaan vaikka poistaisit ihan normaalisti. Eraserilla ei tule sen enempää tilaa, mutta se poistaa tiedoston oikeasti, ei pelkästään kirjanpidosta, ja kirjoittaa vielä dataa päälle ettei tiedostoa voi palauttaa enää.
     

Jaa tämä sivu