AfterDawn logo

Blaupunkt hylkäsi optisen aseman

Lauri Jämsä Lauri Jämsä
11 kommenttia

Blaupunkt on päättänyt jättää uudesta Melbourne SD27 -autostereosoittimestaan optisen aseman kokonaan pois. Tilalle on tullut muistikorttipaikka.

Blaupunkt on yksi ensimmäisistä soitinvalmistajista, jotka ovat siirtymässä uudelle digitaalisen musiikin aikakaudelle. Toki CD-levytkin ovat tarjonneet ääntä digitaalisessa muodossa, mutta ovat silti väistymässä hitaasti uuden iPod-sukupolven edestä. On kuitenkin oma operaationsa siirtää musiikkikirjastot erikseen CD-levyille, pelkästään autokäyttöä varten.

SD27 on yhteensopiva SD- ja MMC-muistikorttien kanssa. Laite osaa soittaa MP3- sekä WMA-tiedostoja ja pystyy näyttämään näytöllä soitettavien kappaleiden ID3-tiedot. Stereoista löytyy tuki puhelimelle ja vaikkapa navigaattorille, jonka lisäksi erikseen myytävällä lisäsovittimella on mahdollista saada Bluetooth- ja USB-tuki. Tällöin laitteeseen pystyy liittämään esimerkiksi ulkoisen, musiikkia sisältävän kiintolevyn tai vaikkapa muistitikun. Soittimen etupaneelista löytyy myös tavallinen 3,5mm audiosisäänmeno, johon onnistuu liittää lähes mikä tahansa ulkoinen äänilähde. Melbourne SD27:stä löytyy lisäksi AM/FM-radio, mikäli oma musiikkikokoelma alkaa tuntumaan liian pieneltä.


Lähde:
LaptopLogic.com

11 KOMMENTTIA

Hoijari1/11

Tähän se kai sitten menee.

muppis2/11

Tätä onkin odoteltu jo. Kuka enää haluaa käyttää mediaa, joka on auttamatta pieni verrattuna nyt jo hyvin halpoihin ja helppokäyttöisempiin muistitikkuihin ja -kortteihin.

Supo3/11

Fiksu veto,v..... noi levyt autossa

FlankerF4/11

Hah, ostin juuri biltemasta soittimen jossa on vain usb (palikka tai kiintis) ja SD paikat. Maksoi 49e ja toimii kuin unelma. Myös äänen sisääntulo löytyy. Ei siihen mitään Blaupunktia tarvita keksimään ettei optisilla asemilla ole enää mitään virkaa.

lolli25/11

Tää menee nyt tähän, kohta ne on tietokoneet normaali henkilöautoissa. Ja mä vasta oon tottunut siihen että ne on työkoneissa :D

jone47116/11

FlankerF - sama homma ja hyvin soi . RDS pelaa loistavasti / hinta/laatusuhde aikas paikoillaan .. Ostin kingstonin 2:n gigan lyhyen tikun ettei ole tiellä . Loistosetti :)

Supo7/11

Juu,oikeastaan kun ajattelee ,niin ei kai noilla soittimilla, jotka soittaa pakattua musikkia,ole enään niin väliä merkillä.Luultavasti äänenlaatu on aika samanlainen kaikissa.

Sebu928/11

Tarkoittaako tämä siis sitä, ettei blaupunkt tee enää ollenkaan cd-levysoittimia?

mcmopo9/11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sebu92:

Tarkoittaako tämä siis sitä, ettei blaupunkt tee enää ollenkaan cd-levysoittimia?

Ei kyse on vain tuosta mallista, mutta yuo näyttää suuntaa mihin ollaan menossa.

808s10/11

On varmaan myös aika paljon halvempaa (valmistajalle) tehtä noita soittimia, kun ei tarvita kovinkaan monimutkaisia ja isoja laitteita esim. muistikortin lukuun.

Mielestäni hyvä idea, ja itse käytän tätä paljon mieluummin kuin että levyjä polttaisin.

Kaakatus11/11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Supo:

Juu,oikeastaan kun ajattelee ,niin ei kai noilla soittimilla, jotka soittaa pakattua musikkia,ole enään niin väliä merkillä.Luultavasti äänenlaatu on aika samanlainen kaikissa.

Ainakin MP3-soittimissa on äänenlaadussa ja käytettävyydessä niin paljon eroja, etten ole valmis ostamaan mitä tahansa Ping Pong merkkiä.
Tämä on kyllä oikein hyvä ratkaisu, säästetään kustannuksissa, enemmän tilaa vahvistin komponenteille ja itselleni cd:t ovat vain riesa. USB liittimeen 80Gt 2,5" kovo kiinni ja siitä kuunteleekin jo hetken aikaa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT