1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Asus Europa II, S-video/koaksiaali katselusofta?

Viestiketju Keskustelua PC:n digikorteista -osiossa. Ketjun avasi chagge 04.09.2007.

  1. chagge

    chagge Member

    Liittynyt:
    04.09.2007
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Moikka,

    omistan seuraavanlaisen kokoonpanon johon olisi tarkoitus laittaa kiinni ulkoinen kuvanlähde S-VID IN tai COMP IN liitäntään.

    TV-kortti:
    Asus Europa II 1043:4860 as found in HP Pavillion M7439

    ASUSTeK Europa II Hybrid Capture Device
    chips: saa7134 = analogi viritin, tda10046a = digiviritin

    Käyttis: Windows XP mediacenter

    Ongelmaksi on nyt muodostunut etten ole löytänyt ohjemaa joka tukisi ko korttia ja jolla pystyisi katselemaa S-videoon/koaksiin syötettyä signaalia reaaliajassa. Kaikkein parasta olisi jos tälläinen softakilke löytyisi mediacentteriin, mutta tokin erillinen ohjelmakin kelpaa. Eli tarvittisin softaa joka mahdollistaisi sen että tietokoneen monitorilta vain katseltaisiin reaaliajassa s-videoon/konposiittiin syötettyä signaalia.

    Tällä hetkellä saan S-videoon/coaksiin syötetyn signaalin näkyviin windowsin omaan editointisoftaan movie makeriin mutta tällä softalla tuo signaali pitää nauhoittaa ennenkuin sitä voi katsella. Lisäksi ko kortille löytyy "ASUS Video Security" niminen ohjelma jolla näkee reaaliajassa noihin sisäänmenoihin syötetyn sisällön, mutta ko ohjelma on hieman huono ns. katselutarkoitukseen (resoluutio ihan sikahuono ja softaa ei saa full srean moodiin).

    Olisiko teillä ideaa tuollaisesta softasta millä tuon pystyisi toteuttamaan.

    Bonuksia.
    -ilmaisuus (freeware tai openlicense softa)
    -tukisi 16:9 moodia (monitorini on laajakuva).
    -toimisi mediacentterin yhteydessä (voisi käyttää mediacentterin kaukosäädintä).

    Vaatimuksia.
    -Käyttis WinXP
    -Tuki saa7134 piirille ja s-vide/comp liitännälle.
    -full sreen moodi
     
  2.  
  3. Dreamlore

    Dreamlore Regular member

    Liittynyt:
    02.09.2007
    Viestejä:
    1,381
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Media Player Classic ymmärtää ainakin komposiittiliitännässä olevaa kuvaa. Tosin ite en ainakaan (vanhalla) Xboxilla kovin hyvää kuvaa saanut aikaiseksi, voi olla että evotan vaan.
     
  4. chagge

    chagge Member

    Liittynyt:
    04.09.2007
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kiitoksia, tuopas oli hyvä softa. Tuolla sai jopa laajakuva formaatin toimimaan. Ainut tosiaan oli että kuvanlaatu ei ollut mikää huimaava (testattu VHS-videoilla joten lähdekkään ei ole mikää helmee) mutta mielestäni tuo VHS-kuva oli huonompi kuin RF liitännän kautte.

    Johtuneekohan tuon kuvan huonois tuosta softasta vai onkohan ko kortilla vaan composiittiin syötetty kuva niin huono? Jos muista ohjelmista tai tuon kuvan huonouden parantamisesta ideaa niin kiittäen kummarran.

    Ps. On muuten ihme homma jos tuota S-videoon/konpostiittiin syötettyä kuvaa ei mitenkään saa näkyviin mediacentteriin. Onko mikkisofta oikeesti nii paska että se ei osaa tuollasta kilkettä tuohon tehdä. On olemassa kuitenkin ihmisiä jotka haluaisi käyttää tietsaa kuin TV:tä ja katsella esim. videokamerasta lähtöisin olevaa kuvaa tietsalta komposiitin/svideo liitännän kautte.
     
  5. VarMi

    VarMi Regular member

    Liittynyt:
    23.11.2005
    Viestejä:
    140
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    kyllä minulla vaan näkyy ihan livenä media centerissä kuva,
    "suora TV-lähetys" kohdassa. kokeiles "Asetukset-Määritä TV-singaali"(jos nyt sulla sellainen kohta sieltä löytyy?) kohdasta asentaa asetukset uudelleen laita samaan aikaan singaalia tulemaan komposiitti sisääntulosta. itsellä ei ole toi tv-puoli tuossa käytössä vain ja ainoastaan tuota kaappausta olen käyttänyt ja hyvin on toiminut.
     
    Viimeksi muokattu: 24.09.2007
  6. chagge

    chagge Member

    Liittynyt:
    04.09.2007
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Toki löytyy tuollanen kohta. Itselläni on Tv puoli käytössä ja DVB-t viritettynä media centteriin. Ilmeisesti sinun tapauksessa on analogipuoli? Mulla on käytössä myös wide näyttö joten kuvaamallasi lailla ei ilmeisesti saa tuota kuvaa wide kokoiseksi (16:9) vaan joutuu tyytymään mustiin reunoihin?
     

Jaa tämä sivu