1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

HP Pavilion w2207, resoluutio ja suttuiset videot, miten on muilla?

Viestiketju Tietokoneen näytöt -osiossa. Ketjun avasi ihkuipana 07.05.2007.

  1. ihkuipana

    ihkuipana Member

    Liittynyt:
    07.05.2007
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Minulla on uusi Hp Pavilion m8046 ja siihen on liitetty samassa paketissa tullut 22" LCD-näyttö Hp w2207, resoluutio 1680x1050 (jota tietysti käytän). Näytönohjain on ATI Radeon X1650 SE Avivo. Kuva on normaalissa tietokonekäytössä ihan hyvä (tosin valkealla pohjalla oleva musta teksti on hieman kellertävänvihreänpunaista), mutta ongelma on kaikissa videoissa (DVD, digiTV, Divx): kuva on epätarkka. Hp:n tuessa sanottiin, että on normaalia, kun skaalataan alempi resoluutio monitorin resoluutiolle. MUTTA ONKO NORMAALIA??? Millaisia kokemuksia on muilla, onko teillä kuva huonompi hyvässä TFT-tietokonenäytössä kuin CRT-monitorissa tai tavallisessa tv:ssä? Kiitos jos kommentoitte, tiedän sitten onko minun tyytyminen tähän pettymykseeni vai palautanko jotakin netanttilaan...
     
  2.  
  3. Limasika

    Limasika Regular member

    Liittynyt:
    27.12.2004
    Viestejä:
    1,712
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    On ihan normaalia kun ottaa huomioon, että normaali euroopassa käytettävän PAL-formaatin resoluutio on 720x576 pixeliä, jolloin se scaalataan tuolle näytölle yli kaksinkertaiseksi, mutta ei sen suttuisuuden pitäisi niin näkyvää olla, ettei kuvaa pysty enää katsomaan.

    Kokeileppa piruillessaan näyttiksen ajureiden päivittämistä tuoreimpiin, josko kuva terävöityisi. Nuissa voi tulla mukana aika vanhatkin ajurit tai jotku HP:lle tehdyt beta-ajurit, joten vika voi korjaantua ainakin osittain uusilla ajureilla.

    http://ati.amd.com/support/driver.html
     
  4. Sebu92

    Sebu92 Active member

    Liittynyt:
    15.10.2005
    Viestejä:
    2,778
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Kuva on normaalisti huonompi kuin tv:stä katsottuna, mutta itse kyllä pärjään noinkin suurella resoluutiolla varsin hyvin. Itsellä moni sarja ja elokuva on paljonkin pienemmällä resoluutiolla ja pärjään niillä hyvin ja ne ovat ihan katseltavia. Mutta sinun suttuinen voi olla minulle hyvä. Eli näkemättä videota hommaa oikeasti, on hankala sanoa mitään siitä.
     
  5. ihkuipana

    ihkuipana Member

    Liittynyt:
    07.05.2007
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kiitos vastauksista! Päivitin ajuriohjelmiston, ja kuva parani hieman. Sitä vaan odotti näin digiaikana että saisi jopa supertäydellisen kuvan, mutta taitaakin olla niin että mitä parempi näyttö sitä huonompi kuva :) Sitä vaan ihmettelen, että ainakin jotkut tv:t lukemani perusteella osaavat skaalaukset melko hyvinkin jopa full hd:lle, miksei sitten tietokone... No täytyy alkaa totuttelemaan videoiden rakeisuuteen, vaikka "mediacenter"-ilmaisulta mielestäni hieman pohja putoaakin pois.
     
  6. Sebu92

    Sebu92 Active member

    Liittynyt:
    15.10.2005
    Viestejä:
    2,778
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Noissa tietokoneen näytöissä on kiinteä määrä pikseleitä, joten sen kuva näyttää skaalattuna pakostakin rumemmalta kuin tv:llä. Lisäksi tuota näyttöä katsot lähempäätä, sekin vaikuttaa.
     

Jaa tämä sivu