AfterDawn logo

MPAA vs 321 Studios -juttu laajenee Eurooppaan

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
3 kommenttia

Euroopan Unionin ensimmäinen iso ns. DeCSS -tyylinen juttu on kehittymässä kovaa vauhtia sateisessa saarivaltakunnassa ja jutun osapuolet ovat hyvinkin tuttuja jo Atlantin toiselta puolelta.

MPAA eli Hollywoodin studioiden käsikassara on haastanut Warner Home Videos UK:n kautta oikeuteen 321 Studiosin maaliskuussa perustetun eurooppalaisen tytäryhtiön, 321 Studios Europen, Warner vaatii Britannian korkeimmalta oikeudelta välitöntä myyntikieltoa 321 Studiosin tuotteille Britanniassa.

321 Studios kehittää ja myy tuotteita, kuten DVD X Copy ja DVD X Copy XPRESS, joiden avulla käyttäjät voivat varmuuskopioida omistamansa DVD-elokuvat DVD-/+R -levyille. MPAA haastoi 321 Studiosin oikeuteen Yhdysvalloissa jo viime vuonna ja juttu on siellä etenemässä ensimmäiseen oikeuden päätökseen todennäköisesti kuluvan syksyn aikana.

Lisää aiheesta:

BBC
Telegraph

3 KOMMENTTIA

chopper1/3

Ei jumankauta mitä järkäe tossa nyt sitten on ?

Mun veikkaus on et MPAA ja RIAA niin kauan tekee tota ku ne tienaa tosta, sillä en usko et niil mitään älyttömän pieniä palkkoja on. Tai sit ne on erityisen aatteellisia tyyppejä, mitä kyllä epäilen - paljon.

stomppa822/3

Mitä valtuuksia MPAA:la ja RIAA:la oikein euroopassa oikein on toimia ?

Lumikki3/3

No eihän tuossa ole mitään ihmeellistä. RIAA ja MPAA haluaa suojella kaikkea heidän hallitsemaa materiaalia. Jos joku asia (ihan mikä tahansa) aiheuttaa heille potentiaalisia tappioita niin tyyli on että oikeudessa tavataan. Tuota samaahan ne on harrastanut koko ajan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT