1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

StaxRip:n editointi (cutting) ei toimi

Viestiketju DivX, XviD ja muut MPEG-4 -formaatit -osiossa. Ketjun avasi ballantin 01.02.2007.

  1. ballantin

    ballantin Regular member

    Liittynyt:
    10.01.2005
    Viestejä:
    171
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Käytän StaxRip -ohjelmaa Terratecin USB-digi-tv -tikulla .ts -muotoon tallennettujen ohjelmien muuntamiseen XVid:eiksi, johon se onkin vallan mainio ohjelma. Kuitenkaan tuota cutting-ominaisuutta, eli turhien pätkien kuten mainosten leikkaamista ohjelmista en ole saanut toimimaan. Eli nyt joudun tekemään niin, että leikkaan ensin turhat pätkät VideoRedolla suoraan .ts:stä, ja vasta sen jälkeen convertoin StaxRipillä XVid:ksi. Tai vaihtoehtoisesti vasta convertoinnin jälkeen editoin turhat pois VirtualDub. Silloin joudun käyttämään äänissä kiinteää bittivirtaa (CBR), koska VirtualDub (eikä VirtualDubMod) suostu avaamaan tiedostoja joissa on VBR-äänet. Tai suostuu, mutta tallennettaessa tiedostoa äänet eivät ole synkissä videon kanssa. Eikös VirtualDubModin nimenomaan pitäisi tukea muuttuvan bittivirran ääniä? Eli miten tuon StaxRipin leikkeilyominaisuuden saisi toimimaan vai saako ollenkaan? Silloin riittäisi yksi ohjelma koko hommaan, kun ei leikkausta tarvitsisi tehdä muualla.
     
  2.  
  3. Agent_007

    Agent_007 Senior member

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    29,936
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    143
    Tuo leikkaus kannattaa aina tehdä ennen AVI:ksi muuntamista (tai samalla), ei enää sen jälkeen kun AVI on jo tehty. Virtualdubmod tukee kyllä VBR ääniä, mutta ongelmia saattaa tulla niiden tallentamisessa uudestaan videoon (lyhyempi video on myös nopeampi pakata).

    Mikä ongelma tuon leikkaamisen kanssa tuossa Staxrip:issa on?
     
  4. ballantin

    ballantin Regular member

    Liittynyt:
    10.01.2005
    Viestejä:
    171
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Valittu pätkä ei vain leikkaannu pois kun painaa sitä X-nappia tai deleteä, eikä myöskään valikon kautta. Käytössä uusin StaxRipin versio.
     
  5. Agent_007

    Agent_007 Senior member

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    29,936
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    143
    Testaan tuota viikolla, kun aloitan tuon Staxrip oppaan tekemisen.
     
  6. pussipiru

    pussipiru Member

    Liittynyt:
    08.04.2005
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Oletko kokeillut toista tapaa.
    Eli ei deletoida mainoksia pois vaan valitaan/merkataan se osuus, joka halutaan pakattavaksi avi-tiedostoon? Eli merkataankin itse elokuva, eikä mainoksia. Eli home-end painikkeilla merkkailet niitä kohtia tallenteesta, joissa ei ole mainoksia. StaxRip näyttää kyllä Preview-ikkunan sulkemisen jälkeen miten pitkän pätkän se on valinnut pakattavaksi. Eli jos 30min pätkästä tulikin 5min pätkä, tee valinta toisin päin. Ja jos taas about 20-22min niin todennäköisesti kaikki men ok.

    Ja onko ääniraita varmasti koko pätkän ajan samaa bitratea?
    Esim mainoksissa käytetään toisinaan eri bitratea (pienempää)
    kuin elokuvissa. Tämän voinnee yleensä tarkistaa ProjectX:llä, jos jättää process-ikkunan auki tai antaa ohjelman kirjoittaa loki-tiedoston lopuksi.

    Eräs kinkkinen ohjelma ei suostunut toimimaan ennen kuin jääräpäisesti muutin äänet WAV-muotoon suoraan projectx-vaiheessa. AC3-äänet kannattaa pätsätä 3/2-muotoon ProjectX:llä, vaikka oliskin aito 5.1 [patch 1st AC-3 header to 3/2 ch mode] minulla on myös [add RIFF WAVE header to AC-3 audio]. Jälkimmäisesti en ole satavarma tarviiko mutta toimii.

    Toivottavasti näillä pääset ainakin kiertämään ongelmaa.
    Delete toiminnallisuus on aina jotenkin toiminut huonosti minullakin.
    Se johtui kyllä ääniraitojen vaituvista bitrateista, eikä ohjelmista.
     

Jaa tämä sivu