1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

P5W DH Deluxe + RAID

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Ylke 15.11.2006.

  1. Ylke

    Ylke Regular member

    Liittynyt:
    28.08.2004
    Viestejä:
    3,280
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Ostin tuossa juuri toisen kovalevyn koneeseen, vanha on WD 250gb 15mb SATA2 ja uusi 7200.10 Seagate 320gb 16mb SATA2. Vanhalla tietysti on kaikki tavara, jonka haluaisin säilyvän. Onko mitään järkeä asettaa käyttöjärjestelmä levyä RAID-tilaan(0 tai 1)? Jos on niin pystyykö tämän hoitamaan yleisesti/tällä emolevyllä ilman että dataa häviää? ja lopuksi, haittaako jos levyllä on useita käyttöjärjestelmiä. Kiitos vaivannäöstänne :)
     
  2.  
  3. greenie

    greenie Regular member

    Liittynyt:
    20.01.2005
    Viestejä:
    978
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    RAID-1 tilassahan et saa itellesi enempää kovalevytilaa, mutta jos nykyisen datan varmuuskopiominen on juttu mitä haet, niin mikäs siinä. En tiedä miten käytännössä onnistuu kun kyse ei tässä tapauksessa ole puhtaasta asennuksesta. Olettaisin, että intelin softalla voi tallentaa nykyisen datan peilauslevylle ja jatkaa siitä normaaliin tapaan. Joku viisaampi voi selventää miten toimii käytännössä.

    RAID-0 vaati joka tapauksessa puhtaan asennuksen, joten nykyistä dataa ei saa säilytettyä. Kun levyt ovat vielä eri kokoiset, jää suuremmasta levystä 70G käyttämättä, koska koko pakan kapasiteetti on levyjen määrä kertaa pienimmän kapasiteetti. Etuna tietysti tässä tyylissä on lukuajan pienoinen nopeutuminen.

    Järjestelmälevy voi joka tapauksessa olla RAID tilassa.

    Sinuna laittaisin kuitenkin uuden kovon koneeseen ihan normaalilla tyylillä kiinni ja unohtaisin RAID säädöt. Jos haluut päälevylle useemman käyttiksen, voit tallentaa vanhalta levyltä kaiken tarpeellisen uudelle kovolle ja asentaa päälevylle käyttikset uudelleen asennuksena omille osioilleen, jolloin voit aina bootissa valita mikä käyttöjärjestelmä käynnistetään. Haittaa useammasta käyttöjärjestelmästä ei ole.
     
    Viimeksi muokattu: 16.11.2006

Jaa tämä sivu