1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

miniDVD, formaattiin vika?

Viestiketju DVD-R -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi athimus 06.11.2006.

  1. athimus

    athimus Member

    Liittynyt:
    06.11.2006
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tuossa hetki sitten ostin panasonicin miniDVD:lle polttavan videokameran, ja tallensinkin aimomäärän tavaraa kyseisille kiekoille. Kun tuli aika siirtää kiekkojen tavara parempaan talteen, ei pöytäkoneeni osannutkaan lukea miniDVD:n sisältöä, vaan luuli kiekkoa tyhjäksi, eikä havainnut mitään. Kone on varustettu LG:n super multi DVD-RAM-asemalla ja pitäisi tukea kyllä kiekkoa kuin kiekkoa.

    Noh, läppäri kouraan ja kiekko kerrallaan DVD-asemaan. Ei niin mitään löydy. Sitten tyttökaverin koneelle ja sama homma, eikä kiekoilla vain kertakaikkiaan ole mitään koneiden mielestä. Missä siis vika? Koneliikkeessä kun kävin ja kysäisin, olivat aika äimänä, ettei miniDVD:tä voinut lukea tietokoneella. Tuo aataminaikoinen DVD-soitin olohuoneessa ei (yllätys, yllätys) myöskään tajunnut kiekoilla mitään olevan.

    Kameralta voi kyllä katsoa videot läpi ja kameran saa televisioon kiinni piuhoilla, jolloin televisiokatselukin onnistuu.
     
  2.  
  3. Agent_007

    Agent_007 Senior member

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    29,936
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    143
    Ja levy on viimeistelty/suljettu kameralla?
     
  4. Japsu1

    Japsu1 Active member

    Liittynyt:
    05.09.2003
    Viestejä:
    2,563
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Jos oli sama kauppa mistä ostit kameran niin olisihan niittenkin pitänyt kysyä oletko viimeistellyt (=finalized)levyt...
    Missä myyjien ammattitaito?
     
  5. athimus

    athimus Member

    Liittynyt:
    06.11.2006
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Jaa-a, pitääpä kurkata huomenna onko viimeistelystä manuaalissa mitään. Myyjä ei sanonut kyllä sanaakaan moisesta, tarjosi vaan vaihtoehdoksi tulikyöpeli (firewire) -kaapelia, jotta saadaan filut koneelle.

    Kiitos paljon auttaneille!
     
  6. Japsu1

    Japsu1 Active member

    Liittynyt:
    05.09.2003
    Viestejä:
    2,563
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Jaaha, että semmoinen tapaus. Tuolta myyjältä oli tainnut jäädä digivideokurssi väliin kun noin sekavia puhuu.;)
    Firewirekaapelille ei tuossa kamerassa ole mitään käyttöä eikä edes liitintä johon sen tökkäisi, jos siis puhutaan DVD-levylle tallentavasta kamerasta. Firewireliitäntä=DV-liitäntä on käytössä lähinnä vain DV-kameroissa sekä muissa DV-kasettia käyttävissä kameroissa kuten MiniDV, DVCAM, DVCPro, HDV sekä vanhoissa Digital 8 kasettia käyttävissä kameroissa.

    MiniDVD-kameroissa ei siis käytetä "tulikyöpeli"kaapelia.:)
     
  7. mrfloppy

    mrfloppy Member

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    79
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    ensinnäkin panasonic dvd kameroissa joutuu aina kyseisen viimeistelyn tekemään niin että kamera liitetään adapteriin eli se laite joka tuli kameran mukana jolla lataat sen pikkuruisen akun..eli lyhyesti akku pois kamerasta ja kamerasta AC-kaapeli---->AC-adapteriin.kamera päälle ja play mode päälle-menu-setup-finalize>yes ja sillä etiä päin..

    kun on viimeistellyt niin kiekko ulos ja isket PC/DVD soitin jne niin toimii..tiedostot tulee video_ts muodossa.. toivottavasti auttoi..mulla noita on 2 kpl ollut panasonic:n kameroita niin on joutun opetellee käyttää niitä..=)
     
  8. athimus

    athimus Member

    Liittynyt:
    06.11.2006
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Nonii, kylläpähän tuo näytti toimivan tuo finalize. Hienosti. Tosiaan verkkovirrassa sen piti olla kiinni. Manuaalissa on ilmeisen selvä kolmen rivin maininta tästä toiminnosta, eipä pistänyt silmään. Pitänee opetella tuo teknologian tunnuslause RTFM kunnolla. :)

    Nyt näitä kiekkoja on siirrelty koneelle ja oikeille DVD:ille jo oikein runsaasti, kotivideoita riittää. Kiitos oikein paljon kaikille auttaneille!
    (Useamman DVDminin DVD:ille siirto onnistui toisen afterdawn-how-to lukemisen jälkeen)
     

Jaa tämä sivu