1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

E6400 lankuksi Asus P5W DH vai P5B DLX

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi greenie 30.08.2006.

  1. greenie

    greenie Regular member

    Liittynyt:
    20.01.2005
    Viestejä:
    978
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Näyttää siltä, että hyvällä onnella saadaan prossua piakkoin, mutta kelasin vielä tätä emoa. P5W on tällä hetkellä varattuna, mutta hyllystä löytyy myös tuo toinen.

    Mitään muuta syytä ei oikeestaan ois 975X piirillistä P965:een, mutta uusien BIOSsien myötä näyttää siltä, että varsinkin kellotteluun tuo uudempi piiri taipuu paremmin, mm. kerrointa saa laskettua myös näissä allendaleissa alaspäin ja FSB säätövaraa riittää aina 600MHz asti.

    Kellottelu ei varsinaisesti ole mikään käyttötarkoitus, lähimaillakaan, mutta varmasti tulevaisuudessa alkaa syyhyämään kutitella allendalesta enemmän irti. Potenttiaaliahan kyllä riittää.

    Toinen pointti on ICH8R:n tarjoamat 6 x SATA liitännät. P5W:n Ez-BackUp:ia ei ole juurikaan kehuttu, eikä se tarjoa aivan yhtä hyvää liitettävyyttä. Kokemuksia? Muut tarvitsemani 3 PCI slottia ja Firewire löytyvät molemmista. Kuten myös WLAN.

    Mitä mieltä olette, kumpi on kannattavampi lauta E6400 kaveriksi, jos mietitään että tällä myllyllä nyt pitäisi pärjätä myös tulevaisuudessa? Tarkoituksena ei ole päivitellä komponentteja vähintään pariin vuoteen.

    Ja mitenkäs käy kahden IDE laitteen kanssa? Kiinni pitää saada LG:n DVD-RW sekä vanhasta myllystä yksi vanha kovo. SATA kovoja mukaan tulee kaksi kappaletta, jatkossa luultavasti toiset mokomat, ehkä RAID10 kokoonpanona.

    Ylkeltä mielellään kuulisin myös käyttökokemuksia E6400+P5W DH kokoonpanosta.

    Kiitos!
     
    Viimeksi muokattu: 30.08.2006
  2.  
  3. teppoI

    teppoI Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    30.04.2005
    Viestejä:
    4,166
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    48
    Mitä tuohon "murrettuun" BIOSiin tulee, niin oman käsituksen mukaan Asuksen pojat on tekemässä vastaavaa ratkaisua P5W DH Deluxeen. Eli tuota BIOSia ei voida pitää plussana kummallekkaan. Paitsi jollei sitä BIOSia tulekkaan P5WDH:lle.

    Eikös yhteen piuhaan saa kaksi kappaletta noita PATA-laitteita?

    Periaatteessa on se ja sama kumman ottaa. P5B DLX:ssä tosin uudempi SB jos se voidaan laskea plussaksi.

    Itse ottaisin/otan P5W DH Deluxen, koska musta on kivemman näköinen :)
     
  4. greenie

    greenie Regular member

    Liittynyt:
    20.01.2005
    Viestejä:
    978
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    No jos se ulkonäöstä olisi pelkästään kiinni niin homma vaikeutuisi entisestään. Ovat kuin kaksi marjaa:

    P5B Deluxe
    P5W DH Deluxe

    E: mutta joo, lueskelin jostain samaa että vastaavaa BIOS päivitystä ois luvassa myös DH Deluxelle, mutta eihän näistä ikinä tiedä. On tää vaikeeta kun annetaan aivan liikaa miettimisaikaa.
     
    Viimeksi muokattu: 30.08.2006
  5. Ylke

    Ylke Regular member

    Liittynyt:
    28.08.2004
    Viestejä:
    3,280
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Mitäs tästä haluaisit kuulla? :) Ongelmia ei ole ollut ja kaikki toimii kuin junanvessa. Bios on selkeä, tosin vanhemmilla bios versioilla buutti on kohtuullisen hidas. Tästäkin pääsee siis bios päivityksellä. Kaukosäädin on joillakin ollut rikki jo pakasta otettaessa, itsellä ei mitään ongelmia.

    Edit: ainoa minkä tässä voi ongelmaksi lukea on on piirisarjan kuumuus, tuo mittari on SB:llä ja kaikilla tuntuu olevan korkeat lämmöt. Kellottelussa voi tulla helposti piirisarjan rajat vastaan vakio heatpipellä.
     
    Viimeksi muokattu: 30.08.2006
  6. teppoI

    teppoI Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    30.04.2005
    Viestejä:
    4,166
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    48
    @ greenie

    Joo sori, muistin että deluxe oli keltainen ja karvalakkimalli musta.

    Mitä emon lämpöihin tulee niin yleisesti ollaan pidetty että Asuksen lämpötilat ovat tarkimpia/anturi sijaitsee lähempänä ydintä kuin muilla merkeillä. Eli P5W DH Deluxe voi käydä jopa viilempänä kuin teidän aiemmat emot (jos on muu merkki kuin Asus). P5B ja P5W DH Deluxen lämpötila eroja en ole nähnyt niin en pysty sanomaan onko väittämäni oikein vai täysin väärä.
     
  7. rillix

    rillix Regular member

    Liittynyt:
    24.08.2006
    Viestejä:
    579
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
  8. Ylke

    Ylke Regular member

    Liittynyt:
    28.08.2004
    Viestejä:
    3,280
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Ei mitään muuta eroa kuin langaton verkkokortti? Aika turha sinänsä.
     
  9. greenie

    greenie Regular member

    Liittynyt:
    20.01.2005
    Viestejä:
    978
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Tämän oikeastaan halusinkin kuulla.

    Tän P5WDH:n kanssa ei oikeastaan muu epäilytä, kuin että 975X on jo kuitenkin wanhempaa rautaa ja vaikka se edelleen lippulaiva onkin. Muualla forumeita kun on lueskellu niin järjestäin suositaan allendalen kanssa joko tätä P5B Deluxea tai Gigabyten 965P-DS3:ta. Sitten vielä paukaistaan ilmoille BIOS jossa ominaisuudet menee kertaheitolla lippulaivan edelle, joten väkisinkin tässä alkaa miettimään omia valintojaan, vielä kun siihen on mahdollisuus.

    SB:n lämmöistä moni on kans valitellu, mutta taitaa olla sama tilanne kummassakin lankussa. Parempi äänipiiri ja mukana tuleva kaukosäädin on toki plussana DH Deluxelle ja pienellä varauksella ICH8R P5B:lle. Loistavia lankkuja lienevät jokatapauksessa molemmat.

    Tulevaisuutta on vaikea ennustaa, onko 975X edelleen kuningas vai meneekö pikkuveli P965 ohi. On valinta sitten kumpi tahansa niin varmasti olen tyytyväinen, mutta jos jollain on tähän vielä jotain kommentoitavaa niin antaa kuulua.

    Lopullinen valinta ratkeaa vasta kaupan tiskillä (eli toivottavasti perjantaina)
     
  10. greenie

    greenie Regular member

    Liittynyt:
    20.01.2005
    Viestejä:
    978
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Mitättömät erot on noilla kahdella Deluxella, eikä hintaeroa ole kuin kymppi, joten ainakin meikäläisellä tuo WLAN versio on mielessä jos Pee 5 Berttaan käännytään.
     
  11. corepappa

    corepappa Regular member

    Liittynyt:
    23.08.2006
    Viestejä:
    450
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Oletko jo valinnan tehnyt? Itsekin tuskailen näköjään saman ongelman kanssa ja odotan pelastajaksi mustaahevosta eli NF590 piirillä varustettua core 2 duo asus emoa.
     
  12. greenie

    greenie Regular member

    Liittynyt:
    20.01.2005
    Viestejä:
    978
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Kyllä, valinta tuli tehtyä viime perjantaina, kun prossu vihdosta viimein saatiin ja kotona hyrrää nyt E6400 + PW5DH.

    Pysyin siis alkuperäisessä suunnitelmassa. Eikä kaduta pätkääkään. P5W tarjoaa paremmat PATA liitännät, joten jos niille on tarvetta (enemmän kuin 2kpl) niin valinta on aika selvä. Ite lykkäsin lootaan 2 optista IDE-asemaa ja yhden kovon. SATA kovoja tuli kaksi kappaletta ja tilaa jäi vielä mukavasti laajennuksille.

    Itelläni ratkaisi myös PCI-paikat. Tarvetta on kolmelle, mitkä molemmista toki löytyy, mutta massiivisella passiivijäähyllä varustettu 7600GT haukkaa tilaa kortin molemmin puolin, joten yksi PCI olisi P5B:ssä jäänyt tämän alle. Nyt P5W:ssä kortin alle jäivät molemmat PCI-Ex1 paikat.

    Kellotukseen taitaa ainakin nykyisillä BIOSeilla P5B DLX olla parempi vaihtoehto, mutta muuten ominaisuudet ja liitännät on se minkä mukaan kannattaa ratkaisu tehdä jos näiden kahden välillä pähkäilee. Suorituskyky on testien mukaan aika identtinen, vain marginaalisia eroja sovelluksesta riippuen.
     

Jaa tämä sivu