1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

id3 tagit kuntoon

Viestiketju Keskustelua musiikkiohjelmista -osiossa. Ketjun avasi Ni89ko 05.08.2006.

  1. Ni89ko

    Ni89ko Member

    Liittynyt:
    28.10.2005
    Viestejä:
    2
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tervehdys!

    Ostin tässä juuri ipod videon ja tietysti laitoin koko kappalevarastoni koneeseen. Suurimmasta osasta kappaleistani kuitenkin puuttuu id3 tagit elikkäs soitin ei tunnista kappaleiden esittäjää eikä albumia, vaan ne ovat sikinsokin soittimessa. Tietääkseni soittimessa kappaleiden järjestyksen ylläpitämiseen tarvitaan juuri kyseistä ominaisuutta. Itse en ainakaan löytänyt keinoa jolla kappaleiden id3 tagit saisi nopeasti ja vaivattomasti kuntoon itunesin kautta. Yksitellen niiden muokkaus onnistuu, mutta kappaleita on reilu tuhat, joten käsipelillä laittamisen ajatus ei oikein innosta. Jos joku kokeneempi ipodin käyttäjä voisi neuvvoa minua tai jos joku tietää ohjelman millä id3 tagit saisi nopeasti ja vaivattomasti kuntoon niin olisin kiitollinen. Kiitos!
     
  2.  
  3. eduard0

    eduard0 Active member

    Liittynyt:
    27.06.2005
    Viestejä:
    1,396
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Mm. TagScanner nimisellä ohjelmalla on helppo muokata noita ID3-tageja. Ohjelma osaa mm. "arvata" oikeat tiedot tiedostonimestä. Sen lisäksi sillä saa helpon ja selkeän listan kaikista, jolloin voit esim. laittaa samalla kertaa kaikkien saman esittäjän kappaleiden tagit kuntoon. Ohjelma tukee myös ainakin nimellisesti cddb:stä tietojen hakua, mutta ainakin omalla koneellani tuo on tajuttoman hidasta toimintaa.
     
    Viimeksi muokattu: 05.08.2006
  4. Siku

    Siku Regular member

    Liittynyt:
    05.10.2002
    Viestejä:
    822
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Kokonaisten albumien tagien korjaaminen on yleensä helppoa, sillä useimmat tagien editointiohjelmat (Mp3Tag: http://www.mp3tag.de/en/) osaavat hakea tagit albumien perusteella, esimerkiksi freedb2:sta. Yksittäisten kappaleiden tagien etsiminen pelkän kappaleen pituuden perusteella on taas lähes mahdotonta. Tätä varten on kehitelty ohjelmia, jotka tekevät uniikin "sormenjäljen" kappaleesta. Tämän "sormenjäljen" perusteella voidaan sitten hakea kappaleeseen tagit. AutoTag (http://www.foosic.org/) on yksi tällainen ohjelma ja MusicBrainz (http://musicbrainz.org/doc/MusicBrainzTagger) on myös yksi vaihtoehto.
     
  5. Ni89ko

    Ni89ko Member

    Liittynyt:
    28.10.2005
    Viestejä:
    2
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kiitos teille! Näillä avuilla hommat hoitui nopeasti. :)
     

Jaa tämä sivu