1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma APC:n ylijännitesuojan kanssa.

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Straiffi 10.07.2006.

  1. Straiffi

    Straiffi Regular member

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    296
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Ostin tässä hiljattain verkkokaupasta APC PH6T3-GR Home/Office merkkisen ylijännitesuojan (http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=17134) kun näytti olevan noista laitteista suosituin.

    Ongelmana on nyt vaan se, että mistä ihmeestä tiedän sen suojaavan laitteitani, sillä ohjeiden mukaan se suojaa vain silloin kun sen maadoitusvalo kyljessä palaa, mutta se palaa vain mikäli televisiossani on kiinni talon seinästä tuleva antennikaapeli. Kun otan telkkarista antennipiuhan irti, niin sammuu myös ylijännitesuojan maadoitusvalo.

    Mistä ihmeestä tuollainen johtuu ja onko niin että ylijännitesuoja ei ole toiminnassa mikäli minulla ei ole telkkarissa antennipiuhaa kiinni? Miten pistorasia voi muka olla maadoitettu vain silloin kun telkkarissa sattuu olemaan antennipiuha kiinni? Olen kuvitellut, että maadoitus on kiinni pistorasiasta, eikä televisioantennista. Tämä rivitaloasuntokaan ei ole mikään kovin vanha, 90-luvulla rakennettu ja tietääkseni kaikki sähkökytkennät yms. pitäisivät olla kunnossa.

    Tuo ylijännitesuoja ei tuonut siis mukanaan muuta kuin epävarmuuden, sillä mikäli pidän tuota antennipiuhaa televisiossa ukkosella, niin on vaara, että salama iskee sieltä kautta ja mikäli taas otan sen irti, niin en voi olla varma, että onko ylijännitesuoja toiminnassa.

    Osaako joku auttaa?
     
  2.  
  3. perhana

    perhana Regular member

    Liittynyt:
    05.02.2005
    Viestejä:
    933
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Sikäli tuo on outoa kun ei tuon manuaalin mukaan tuossa PH6T3-GR mallissa pitäisi edes olla merkkivaloja, vaan merkkivalot olisi vain mallissa PH6VT3.

    Mutta jos siinä nyt kuitenkin ne merkkivalot on, ja se 'Grounding Ok' valo palaa vain silloin kun antenninjohto on kiinni, tarkoittaa se sitä että joko laite ei ole kytketty maadoitettuun pistorasiaan, tai sitten pistorasian maadoitus ei toimi.

    Eli tarkista onko se pistorasia johon olet tuon ylijännitesuojan kytkenyt, varmasti maadoitettu, ja jos se on maadoitettu pistorasia niin pyydä isännöitsijää pyytämään sähkömies tarkistamaan maadoituksen toimiminen, ellet pysty sitä itse tarkistamaan.

    Jos taas pistorasia ei ole maadoitettu, ei tuo laite toimi siinä
     

Jaa tämä sivu