1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

canon PowerShot A520

Viestiketju Digikamera ja valokuvaus -keskustelualue -osiossa. Ketjun avasi leaf89 18.12.2005.

  1. leaf89

    leaf89 Guest

    Olen tässä varmaan maaliskuussa ostamassa itelleni kyseistä kameraa ja kysyisin vaan ,mitä kaikkia ominnaisuuksia ja onko teillä muuten kokemusta kyseisestä kamerasta... ja olen kokeillut canon PowerShot A510 jonka olen todennut ihan hyväksi kameraksi onhan se sentään tän vuoden testivoittaja mikrobitti lehdessä... Saako A520 hyviä tarkkoja kuvia? entä onko siinä tehokas salama että voi ottaa yölläkin hämärässä kuvia? ainakin A510:ssä on todella tehokas salama ja ihan hyvä välillä vähän tuntuu ,että se olis liiankin tehokas mutta ei se varmaankaan sitten ole... Entä zoomi minkälainen on? Pistäkää jotain linkkejä missä olisi A520 otettuja kuvia?? Minkälaisia eri kuvaus ohjelmia kyseisessä kamerassa on? mitä esimerkiksi tarkoittaa siinä kameran päällä olevat kuvat jotain kuvaus ohjelmia varmaankin mutta minkälaisia? Olisi tosi kiva ,jos joku jaksais kertoo vähän Esimerkiksi se TV,M,AV,P mitä nämä tarkottavat... Tarkoitukseni olisi ottaa kuvia ihan kotona ja erinlaisissa tapahtumissa ja satunnaisesti myös maisema kuvia... Sanokaa mielipiteenne sopiiko tämä kamera hyvin perus käytäjälle vai suositteletteko jotain muuta kameraa ja riittääkö 4.0 Megapixeliä perus kuvaajalle vai tarviiko teidän mielestä olla enemmän esim 5.1 tai 6.0Mp? kertokaa mielipiteenne...?
     
  2.  
  3. handeran

    handeran Regular member

    Liittynyt:
    28.06.2002
    Viestejä:
    373
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Tuli hankittua A510:n viime keväänä enkä voi edes verrata sitä vanhaan kameraani,tuossa yksi sivu jolta voit katsella ominaisuuksia ->
    http://web.canon.jp/Imaging/psa510/304-e.html
    tuossa on viellä "vertailusivu" ->
    http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM
    eli valitset kaksi kameraa joilla otettuja esimerkkikuvia vertaillaan vierekkäin,aika "informatiivinen" vertailu ilman teknojargonia ja myyntipuheita,jos pistät vertailuun esimerkiksi A510 ja A520 kamerat niin kiinnitäppä huomiota digitaaliseen kohinaan kameroiden testikuvien välillä,en olisi sitä itsekään huomannut mutta japsisivuilla kehoittivat katsomaan kuvia hiukka pitempään,ja A520 on käytössä hiukka hitaampi kuin A510(ei kylläkään paljon)
    ainut varsinainen vika canonissa on sen huolto,firma nimeltä "JAS Tekniikka" on muodostunut kirosanaksi canonin omistajien keskuudessa,eli jos kameraan tulee vikaa niin,,,no joillakin on ollut firmasta hyvääkin sanottavaa mutta vähempi hyvää noin yleisesti,käsittääkseni kyseessä on pari "elitististä teknosyrjiää" jotka saavat kicksinsä kyykyttäessään perheenäitejä puhelimitse,eli taitaa olla tuurista kiinni kuka alkaa asiaasi hoitamaan kun otat yhteyttä kyseiseen puljuun.

    tuossa linkki jas kommentteihin->
    http://keskustelu.suomi24.fi/servlets/search?start=0&start=0&q=canon+jas+tekniikka
     
  4. jts1970

    jts1970 Member

    Liittynyt:
    29.09.2005
    Viestejä:
    62
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kuvat ovat ihan riittävän hyviä, mutta ainut mikä harmittaa on salaman ihan tolkuton latusaika. Monta hyvää kuvaa on jäänyt ottamatta kun kamera on ladannut salamaa. Muuten olen ollut tyytyväinen. Ehkä kuitenkin ostaisin kameran jossa on 4kpl AA-koon patteria/akkua nykyisen 2kpl:n sijaan.
     
  5. kootee89

    kootee89 Regular member

    Liittynyt:
    20.04.2005
    Viestejä:
    237
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    itellä on tuo povershot A510 ja olen ollut siihen erit. tyyttyväinen. kamerassa on 4x optinen zoomi joka on harvinaista tuossa hintaluokassa. ja 520 on 510:n "isoveli" eli siinä on enemmän megapixseleitä. ainoa miinus on iso koko. mutta suosittelen ostamista. ylivoimaisesti paras kamera tuossa hintaluokassa
     
  6. arcanix

    arcanix Active member

    Liittynyt:
    17.10.2004
    Viestejä:
    2,914
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
  7. Tendris

    Tendris Regular member

    Liittynyt:
    14.12.2003
    Viestejä:
    104
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Itselläni on tuo kyseinen kamera mutta ohjekirjat ovat saksaksi eikä oiken selvää saada :) Niin mitä meinaavat nuo P,Tv,Av,M?
     
  8. arcanix

    arcanix Active member

    Liittynyt:
    17.10.2004
    Viestejä:
    2,914
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    P = ohjelmamoodi
    Tv = saa valita sulkimen nopeuden, muut automaattisia
    Av = saa valita aukon koon, muut automaattisia
    M = saa valita kaikki manuaalisesti
     
  9. Skedeejä

    Skedeejä Regular member

    Liittynyt:
    26.07.2004
    Viestejä:
    422
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Mitä moodia noista pitää käyttää, että saa sumennetun taustan kun kuvaa esim. henkilöä?
     
  10. arcanix

    arcanix Active member

    Liittynyt:
    17.10.2004
    Viestejä:
    2,914
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Aukon koolla voi vaikuttaa syvyysterävyyteen. Isompi luku, sumeampi tausta. Tosin mitä isompi luku, sitä enemmän tarvitaan valoa. Toinen mahdollisuus on vääntää kiekosta joku portrait mode päälle, sillä saa samaa jälkeä.
     
  11. MissBlue

    MissBlue Regular member

    Liittynyt:
    11.10.2004
    Viestejä:
    982
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Oisko tullut pikku ajatusvirhe. Isompi luku tarkoittaa pienempää aukkoa, joka puolestaan johtaa laajempaan syväterävyysalueeseen, eli entistä enemmän on terävänä. Pokkarilla on kyllä muutenkin vaikea saada selkeää epäterävyysaluetta, siihen tarvitaan käytännössä järkkäri valovoimaisella ja kohtalaisen pitkäpolttovälisellä obiskalla.
    Eli siis, aukkoluvulla 2,8 on syväterävyysalue huomattavasti lyhyempi kuin aukkoluvulla 16.
    Kannattaa kokeilla sitä taustan blurrausta valitsemalla aukoksi niin pienen numeroarvon kuin asteikolta löytyy (yleensä just tuo 2,8 tai 3,5 tms) ja polttoväli sitten vastaavasti niin pitkäksi kuin mahdollista.
     
  12. arcanix

    arcanix Active member

    Liittynyt:
    17.10.2004
    Viestejä:
    2,914
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Aina tulee ajatuskatkoksia tuossa :p Alla selventävä kuva asiasta.

    [​IMG]

    Kun sanotaan iso aukko, tarkoitetaan pientä lukua, ja vice versa.
     
  13. leaf89

    leaf89 Guest

    Juu kiitti kaikille hyvistä vastauksista ja sitten sellanen juttu vielä että mö sain joululahjaksi canon PowerShot A520 kameran jonka olen todennut hyväksi ja tulee tosi hyviä ja selviä kuvia ja sitten paljon monipuolisia kuvaus ohjelmia ja säätöjä... ei mulla muuta tällä kertaa....
     

Jaa tämä sivu